ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α., 04/09/2007

Λίγες μέρες μετά τις προτάσεις του Καραμανλή για την ανασυγκρότηση της κατεστραμμένης Πελοποννήσου, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πήγε στην κατεστραμμένη Ηλεία για να τάξει αθλητικά κέντρα και στάδια, νέες μορφές καλλιέργειας, αειφόρο ανάπτυξη, νέες κατευθύνσεις για την οικονομία της περιοχής.

Βασίλης Χατζηλάμπρου

Βασίλης Χατζηλάμπρου

Είναι ξεκάθαρο πόσο δύσκολο είναι για το δικομματισμό να δείξει ότι έχει έστω κάποιες διαφορές στην πολιτική του. Είναι ξεκάθαρο πως μετά τις αντιπολιτευτικές κορώνες, τα επιτελεία ΝΔ –ΠΑΣΟΚ καταλήγουν στα ίδια συμπεράσματα. Η «πράσινη» τουριστική βιομηχανία είναι η πρόταση τους στους πυρόπληκτους. Τα μέτρα και οι ψευτο-αποζημιώσεις θα καλυφθούν γρήγορα από τις αειφόρες επενδύσεις των αεριτζήδων. Από νοικοκυραίοι στο τόπο τους οι πληγέντες προορίζονται για γκαρσόνια.

Η αλήθεια είναι μία: το σχέδιο ανασυγκρότησης του δικομματισμού είναι να ολοκληρώσει το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, την ερήμωση της υπαίθρου, να οδηγήσει στις πόλεις και άλλους ανέργους, να στήσει μια νέα τουριστική μπίζνα πάνω στα καμένα.

Ο Παπανδρέου συμπλήρωσε καλύτερα το σχέδιο Καραμανλή. Να γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι ανίκανο να τιμωρήσει, είναι ανίκανο να ανασυγκροτήσει υπέρ του λαού, είναι ταγμένο στην κερδοσκοπία εις βάρος των πολλών. Άξιος συνεργάτης του Καραμανλή.