Ψήφισμα Συμπαράστασης στην Επιτροπή Κατοίκων του Ελαιώνα, 02/02/2009

Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

Γιατί η Αθήνα έχει ανάγκη πράσινους πνεύμονες και όχι Εμπορικά Κέντρα

Γιατί ο Ελαιώνας μπορεί και πρέπει να γίνει το Μητροπολιτικό Πάρκο και ο Βοτανικός Κήπος, που (ακόμη) δεν έχει η Αθήνα -θλιβερά πρώτη στην Ευρώπη.

Γιατί πρέπει να σταματήσει η πρακτική να παραδίνονται θεσμοθετημένοι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου βορά στην εμπορευματοποίηση και στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Γιατί πρέπει να μπει φραγμός στη στοχοποίηση των 130 πολιτών και γιατί κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Γιατί πρέπει να σταματήσει η πρακτική που ζήσαμε από Δημάρχους, επιχειρηματίες και ΜΜΕ να απαξιώνουν το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Γιατί οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην αντικειμενική ενημέρωση και πρέπει να σταματήσει ο βομβαρδισμός από την εικονική «πραγματικότητα» του  «μπλοκ της τσιμεντοποίησης».

Γιατί «χωράει» στον Ελαιώνα και το νέο γήπεδο για τον ΠΑΟ, αρκεί να μην γίνει σε βάρος του ισοζυγίου πρασίνου και με υπερτιμολογήσεις που πληρώνουν οι πολίτες.

Γιατί μετά τον Ελαιώνα ακολούθησε το ξερίζωμα του πάρκου Κύπρου και Πατησίων και πρέπει επιτέλους να μπει φραγμός στον «μπετοφρενή» δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη.

 

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ

ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ