Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, 01/05/2008

Ο ίδιος ο λαός προασπίζει τα συμφέροντα του. Δίκαιη η αγανάκτηση των νέων εργαζομένων στην συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Η σημερινή συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά έδειξε πως η υπεράσπιση των συμφερόντων του εργαζόμενου κόσμου είναι αποκλειστικά έργο του ίδιου του λαού. Η απάντηση στην όλο και πιο επιθετική νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική ούτε ήταν ούτε είναι έργο της πλειοψηφίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αυτό άλλωστε είχε γίνει προφανές με την δικομματική υπογραφή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας στην κατάπτυστη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβασης Εργασίας που καταδίκασε τους εργαζόμενους στην σκληρή αντιλαϊκή εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή.

Η σημερινή αντίδραση νέων της Ένωσης Εργαζομένων που επέστρεψαν στους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ λίγα κουλούρια των 80 λεπτών, (όση και η αύξηση που υπέγραψε η ΓΣΕΕ), ήταν μια δίκαιη συμβολική ενέργεια που εκφράζει την αποστροφή που νιώθουν χιλιάδες εργαζόμενοι. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ αντί να απορεί με την αγανάκτηση νέων εργαζομένων, θα έπρεπε να ερμηνεύσει γιατί ο εργαζόμενος κόσμος που κατά εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωνε ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, σήμερα της γύρισε την πλάτη. Ήταν τόση η απαξίωση της συνδικαλιστικής ηγεσίας που δεν ακολούθησε καν στην καθιερωμένη πορεία.

Επιμένουμε ότι μόνο ενωτικά και αριστερά, πασχίζοντας διαρκώς για την αγωνιστική ενότητα της εργατικής τάξης -και όχι με τις περιχαρακωμένες κομματικές παρελάσεις- είναι δυνατό να σταματήσουμε την νεοφιλελεύθερη επίθεση. Άλλωστε οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτές που μαζικοποίησαν την σημερινή συγκέντρωση και θα είναι αυτές που μπορούν να στηρίξουν, να οργανώσουν, να εκφράσουν αληθινά τα δίκαια συμφέροντα και τις διεκδικήσεις του εργαζόμενου λαού.