Πάτρα: Κύμα συμπαράστασης στον 24χρονο φοιτητή, της Κατερίνας Παγουλάτου

Σήμερα ο Ανδρέας, αύριο ποιος;

Ξεπέρασαν τις 1.000 οι υπογραφές στήριξης στον φοιτητή Ανδρέα Χρυσικό, ο οποίος ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας ξυλοκοπήθηκε βάναυσα και προσήχθη βίαια στην Ασφάλεια Πατρών από δύο άνδρες με πολιτικά. Ανάμεσα στους πολίτες από ολόκληρη την Ελλάδα που καταδικάζουν τη βίαιη και αναίτια προσαγωγή του νεαρού φοιτητή, που παραπέμπει σε άλλες εποχές, είναι ο αγωνιστής της Αντίστασης Μανώλης Γλέζος, οι καθηγητές Πανεπιστημίου Ευτύχης Μπιτσάκης, Θανάσης Σαφάκας, Βάσω Περράκη, Λάμπης Γώγος και Γιώργος Σταμέλος, οι βουλευτές Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης και Κώστας Σπηλιόπουλος.

Επίσης, πλήθος είναι τα ψηφίσματα συμπαράστασης που έχουν εκδώσει σωματεία και συνδικαλιστικοί φορείς, όπως το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, η Ομοσπονδία Νομαρχιακών Υπαλλήλων, ενώ το κείμενο συμπαράστασης προσυπογράφουν συνδικαλιστές και εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ, της ΕΙΝΑ, της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, της ΕΜΔΥΔΑΣ (μηχανικοί του Δημοσίου), του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Όπως μάλιστα τόνισαν τα μέλη της Επιτροπής Συμπαράστασης στον Ανδρέα Χρυσικό κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν: «Προχθές χτύπησαν έναν άγνωστο μετανάστη, χθες χτύπησαν ένα μαχητικό διαδηλωτή, σήμερα χτυπούν έναν παρατηρητή μιας εκδήλωσης, αύριο θα χτυπήσουν και τον παπά της ενορίας αν τους φανεί ότι αριστερίζει το κήρυγμά του!».

Η Επιτροπή Συμπαράστασης στον Ανδρέα Χρυσικό καλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη να αντιδράσει και να αντισταθεί τόσο στο συγκεκριμένο περιστατικό όσο και σε κάθε παρόμοιο, σημειώνοντας ότι είναι υποχρέωση της ίδιας της κοινωνίας να προστατεύσει τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, που βρίσκονται κυριολεκτικά υπό διωγμό το τελευταίο διάστημα.

Για σαφείς ευθύνες της πολιτικής και επιχειρησιακής ηγεσίας της Αστυνομίας κάνει λόγο από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, το οποίο σημειώνει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωσή του: «Η πολιτική και η επιχειρησιακή ηγεσία της Αστυνομίας χρωστά απολογία στους πολίτες για τις απαγωγές Πακιστανών, για τις υποκλοπές, για τους βιντεοσκοπημένους ξυλοδαρμούς στα αστυνομικά τμήματα, για τη “ζαρντινιέρα”, για τα “πράσινα παπούτσια”, για τη δολοφονία του Αλέξη, για τον ξυλοδαρμό του Ανδρέα και τόσων άλλων παιδιών και πολιτών. Χρωστάνε απολογία για το ότι δεν χάνουν ευκαιρία να ψεκάζουν τους πολίτες, τους φοιτητές, τους μαθητές με καρκινογόνα και ληγμένα χημικά, και για την εγκληματική τους αμέλεια στη δολοφονική επίθεση εναντίον της Κ. Κούνεβα. Χρωστάνε απολογία για πολλά, και επειδή διακατέχονται από τη νοοτροπία του πραίτορα είναι καταδικασμένοι στη συνείδηση της εργατικής τάξης».

Η Επιτροπή συνεχίζει τη συλλογή υπογραφών συμπαράστασης, οι οποίες μπορούν να αποστέλλονται στο e-mail: tasgiak@gmail.com ή στον αριθμό φαξ: 2610-623509.

Κατερίνα Παγουλάτου