ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, του Ν.Ταυρή

Δεκάδες δραστηριότητες σε όλη τη χώρα

Αθήνα

Εκτός από την πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας στις 31/1 που συμμετείχαν πάνω από 10.000 κόσμος και την πορεία στο Καστρί, στη σύνοδο των Πρυτάνεων, όπου διαδήλωσαν 2.000, διοργανώθηκαν δεκάδες εκδηλώσεις, μαζέματα επιτροπών, γενικές συνελεύσεις, δράσεις, διαμαρτυρίες, παρεμβάσεις, πικετοφορίες κοκ. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε. Στις 2/2 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο Σταθμό Λαρίσης.  Στο Ίλιον κυκλοφόρησε κοινή ανακοίνωση τριών δημοτικών παρατάξεων και με την υποστήριξη δημοτικών κινήσεων και πολιτικών οργανώσεων συγκροτήθηκε η Πρωτοβουλία Πολιτών Ιλίου. Στο Περιστέρι η Πρωτοβουλία ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 συσπειρώνει μεταξύ άλλων την Αριστερή Κίνηση, το Συνασπισμό, το ΚΚΕ (μ-λ) και το ΣΕΚ και έχει πραγματοποιήσει μαζικές πικετοφορίες στο κέντρο και σε δυο γειτονιές. Στον Υμηττό η Πρωτοβουλία κατοίκων Υμηττού ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 διοργάνωσε εκδήλωση στις 1/2. Στις  28/1 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον Κορυδαλλό από τον Σύλλογο Δασκάλων και τοπικούς φορείς με συμμετοχή 100 ατόμων. Στις 30/1 και 5/2 πραγματοποιήθηκε εκδηλώσεις από την  «Πρωτοβουλίας μελών ΠΑΣΟΚ ενάντια στην αναθεώρηση του 16» στο Βύρωνα και στο κέντρο της Αθήνας αντίστοιχα. Στις 7/2 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Μαγούλα. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση και στην Νίκαια με συμμετοχή 60 ατόμων.

Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε πορεία στις 31/1από 5.000 άτομα, στις 3/2 από  2.000 άτομα και στις 7/2 από 5.000 άτομα. Έχουν γίνει ακόμα μια σειρά από δράσεις όπως μουσικές πορείες μετά από συνελεύσεις, κλείσιμο δρόμων με μοίρασμα προκηρύξεων και 2 φορές κλείσιμο του  ΟΣΕ. Ακόμα έχουν διοργανωθεί πολλές τοπικές εκδηλώσεις σε  συνοικίες.

Πάτρα

Στις 27/1 πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στα διόδια του Ρίου. Στις 31/1 έγινε πορεία από 2.000 άτομα. Το Σάββατο 3/2 πραγματοποιήθηκε εξόρμηση σε λαϊκή αγορά, σε γειτονιές και σε μαγαζιά. Στις 7/2 το πρωί έγινε αποκλεισμός της Νομαρχίας και μετά απογευματινή πορεία.

Αγρίνιο

Έγιναν πορείες μετά τις συνελεύσεις των φοιτητών και έχουν αναρτηθεί πανό μέσα στην πόλη.

Αίγινα

Στις 4/2 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Αίγινα που παρακολούθησαν 60 άτομα και ακολούθησε συναυλία από τοπικό μουσικό σχήμα.

Βόλος

Στις 31/1 πραγματοποιήθηκε πορεία με συμμετοχή 400 ατόμων, στις 2/2 συναυλία που διοργάνωσε το Συντονιστικό Καταλήψεων Βόλου και στις 3/2  εκδήλωση από την «Πρωτοβουλία Πολιτών Μαγνησίας ενάντια στο 16» με συμμετοχή 60 ανθρώπων.

Γιάννενα

Στις 30/1 διοργανώθηκε προβολή βίντεο με θέμα τις φοιτητικές καταλήψεις με συμμετοχή 100 ατόμων. Στις 31/1 πραγματοποιήθηκε πορεία – από 1.000 άτομα και στην προσπάθεια να μπει πανό στη Νομαρχία, η αστυνομία έριξε δακρυγόνα. Στις 1/2 πραγματοποιήθηκε πορεία καταγγελίας της αστυνομικής βίας με συμμετοχή 600 ατόμων.

Ρέθυμνο

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από την Επιτροπής Δράσης ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 με συμμετοχή 80 ατόμων. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες μέρες μια σειρά εκδηλώσεων σε όλο τον νομό που τις έχουν παρακολουθήσει εκατοντάδες πολίτες.

Κοζάνη

Στις 5/2 διοργανώθηκε πορεία μετά τη συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών του ΤΕΙ Κοζάνης με συμμετοχή 200 ατόμων.

Χανιά

Στις 31/1 πραγματοποιήθηκε πορεία από το Συντονιστικό των φοιτητών όπου συμμετείχαν 200 άτομα.

Ηράκλειο

Στις 26/1 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της ΚΟΕ, ενώ παράλληλα έχουν διοργανωθεί εξορμήσεις  σε λαϊκές αγορές. Στις 24/1 έγινε πορεία με συμμετοχή 1.500 ατόμων.

Χίος

Στις 7/2 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – συζήτηση στο πανεπιστήμιο.