Ο αντικομμουνισμός και η “δημοκρατία” της Ευρώπης των 27

Κύριε Συντονιστή της Αντιτρομοκρατικής Δράσης της ΕΕ, χρειαζόμαστε επειγόντως ένα λεξικό της προκοπής!

Απόσπασμα από συνέντευξή του κυρίου Gijs de Vries, που το Μάρτιο του 2004 ορίστηκε από την Κομισιόν "Συντονιστής της Αντιτρομοκρατικής Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης":

"Δυστυχώς, ακόμη δεν έχομε ένα διεθνή ορισμό της έννοιας της τρομοκρατίας, διότι συνεχίζεται η διένεξη μεταξύ εκείνων που επιθυμούν να πολεμήσουν την τρομοκρατία και εκείνων που πιστεύουν ότι π.χ. οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες είναι "μαχητές της αντίστασης". Όμως ολοένα και περισσότερα κράτη πιστεύουν ότι αυτός είναι ένας αβάσιμος προσδιορισμός και ότι οι γενικευμένες επιθέσεις εναντίον πολιτών πρέπει, κάτω από όλες τις περιστάσεις, να είναι παράνομες. […] Δυστυχώς, δεν έχομε την καινούρια συνταγματική συνθήκη, η οποία θα μπορούσε να κάνει πολύ πιο εύκολο το να επιτύχουμε την απαραίτητη πλειοψηφία στο Συμβούλιο. Τελικά όμως παραμένω αισιόδοξος, γιατί η ελευθερία έλκει πολύ περισσότερο από ό,τι ο ριζοσπαστικός δογματικός συντηρητισμός."

Ώστε "οι γενικευμένες επιθέσεις εναντίον πολιτών πρέπει, κάτω από όλες τις περιστάσεις, να είναι παράνομες", κύριε συντονιστή; Περιλαμβάνετε κι αυτές που κάνετε εσείς, οι οποίες άλλωστε έχουν χίλιες φορές περισσότερα θύματα από όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες μαζί; Συγγνώμη, ξεχάσαμε… τα δικά σας θύματα είναι παράπλευρες απώλειες. Τι κρίμα αλήθεια που "δεν έχομε την καινούρια συνταγματική συνθήκη" για να κάνετε τη δουλειά σας εντελώς ανενόχλητος! Ας όψονται οι "τρομοκράτες" λαοί της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Ιρλανδίας… Πάντως, μην ανησυχείτε: Εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη και αριστεροί βουλευτές που δεν είναι εντελώς σίγουροι ότι η Ευρωσυνθήκη είναι κάτι κακό! Αυτοί τουλάχιστον δεν είναι "κολλημένοι" ριζοσπάστες-δογματικοί-συντηρητικοί, είναι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι όπως εσείς…