ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μην ασχολείστε με τα «τεχνικά λάθη» των νεοναζί στη Γάζα

Τα 19 μέλη τεσσάρων οικογενειών, σχεδόν όλα γυναίκες και παιδιά, που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ στη μαρτυρική πόλη Μπέιτ Χανούν την περασμένη εβδομάδα, ονομάστηκαν «τεχνικό λάθος». H ισραηλινή ηγεσία διαβεβαίωσε ότι οι «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» θα συνεχιστούν. Πάνω από 60 είναι μέχρι στιγμής οι δολοφονημένοι άμαχοι μόνο στην Μπέιτ Χανούν, που οι Ισραηλινοί νεοναζί έχουν βαλθεί να ξεθεμελιώσουν. Και η διεθνής κοινότητα; Σφυρίζει αδιάφορα για τα εγκλήματα ενός κράτους που έχει κάνει το νοτιοαφρικανικό απαρτχάιντ να μοιάζει με νηπιαγωγείο.

Το δίκαιο της Νέας Τάξης

Το νεοταξικό δίκαιο επέβαλε για άλλη μια φορά, με συνοπτικές διαδικασίες την ετυμηγορία του. Η θανατική καταδίκη του Σαντάμ προστίθεται στην δολοφονία Μιλόσεβιτς. Πιστοποιεί ότι για τον ιμπεριαλισμό δεν είναι αρκετή η συντριβή και η αποδυνάμωση όποιου θεωρεί αντίπαλο του . Αντίθετα, εκείνο που επιθυμεί είναι η ολοκληρωτική του εξόντωση, με εξευτελιστικό μάλιστα τρόπο. Για να δίνεται έτσι ένα μήνυμα για την τύχη που περιμένει όποιον, ανεξάρτητα από το παρελθόν του, τολμήσει να αντισταθεί στους σχεδιασμούς της Νέας Τάξης. Ο Σαντάμ δεν καταδικάστηκε σε θάνατο για εγκλήματα σε βάρος του ιρακινού λαού ή για την εισβολή στο Κουβέιτ. Τα εγκλήματα αυτά διαπράχθηκαν την εποχή που ήταν το αγαπημένο παιδί των ΗΠΑ και μάλιστα κατ΄ εντολή τους. Καταδικάστηκε γιατί δεν προσαρμόστηκε στις αλλαγές της πολιτικής των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή και σε ολόκληρο τον Αραβικό κόσμο.

Να σταματήσει η καταστροφή του πλανήτη

Στις 4 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε 40 χώρες του κόσμου κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος του πλανήτη και τις επιπτώσεις στις ζωές μας. Σε αρκετές περιπτώσεις οι κινητοποιήσεις ήταν ιδιαίτερα μαζικές, όπως στο Λονδίνο όπου διαδήλωσαν 60.000 αλλά και στη Αυστραλία όπου συνολικά διαδήλωσαν σε πανεθνικό επίπεδο 130.000 κόσμος.