Ακτή Ελεφαντοστού, Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα – Χαιρετισμός στο 3ο Συνέδριο της ΚΟΕ

Αγαπητοί σ. μέλη της ΚΟΕ, Αγαπητοί σ. σύνεδροι,

Αν και δεν έχουμε πλήρη πληροφόρηση για τη χώρα σας, ενδιαφερόμαστε πολύ για ό,τι συμβαίνει εκεί εδώ και πολύ καιρό. Διαπιστώνουμε πως εξαπολύονται μαζικές επιθέσεις των υπηρετών του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου εναντίον του ελληνικού λαού. Ο στόχος των επιθέσεων αυτών είναι να ρίξουν το λαό σας στην εξαθλίωση για το καλό των κερδοσκόπων. Υπό αυτή την κατάσταση, υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία σας για διεξαγωγή του 3ου σας Συνεδρίου ώστε να ετοιμάσετε μια απάντηση.

Στην Ακτή Ελεφαντοστού, ο αντιδραστικός εμφύλιος πόλεμος τελείωσε 11 μήνες πριν, αλλά η πολιτική κατάσταση παραμένει δύσκολη. Η φιλο-ιμπεριαλιστική πτέρυγα της αστικής τάξης που νικήθηκε τον Απρίλη του 2011 επέλεξε να υιοθετήσει μια πραξικοπηματική στρατηγική με σύνθημα την άμεση ανάκτηση της χαμένης εξουσίας της. Τα όπλα συνεχίζουν να κυκλοφορούν αφειδώς στη χώρα μας. Η αστική συμμαχία, εξίσου φιλο-ιμπεριαλιστική, που εγκαταστάθηκε στην εξουσία ετοιμάζεται να φέρει ένα καταπιεστικό σύστημα. Είναι αδύναμη έναντι της διαφθοράς και δείχνει ήδη την ανικανότητά της να ικανοποιήσει τις λαϊκές διεκδικήσεις. Διατηρεί κλειστά τα πανεπιστήμια και ετοιμάζεται να τα ιδιωτικοποιήσει. Χιλιάδες εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα τέθηκαν σε τεχνητή ανεργία πέραν της διμηνιαίας διάρκειας που προβλεπόταν, και ήδη κάποιοι έχουν ξεπεράσει το 6μηνο. Οι εργαζόμενοι που τολμούν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα άμεσα απολύονται. Ο αριθμός των ανέργων αυξάνει ακατάπαυστα. Η παραγωγή των αγροτών συνεχίζει να είναι κακοπληρωμένη και να υπερφορολογείται.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει την αναπτυσσόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια, η εξουσία κάνει λόγο για συνωμοσίες και προχωρά σε συλλήψεις αντιπολιτευομένων. Για την επιβολή της ηγεμονίας της στη χώρα, αυτή η αστική εξουσία προσπαθεί να τερματίσει την άσκηση των πολιτικών, συνδικαλιστικών και συλλογικών ελευθεριών. Το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι καταργήθηκε για τους μαθητές από τον περασμένο Σεπτέμβρη, ενώ απειλείται και για τους φοιτητές και τους εργαζομένους. Το Κόμμα μας έχει αναλάβει το έργο της εξήγησης και της αφύπνισης συνειδήσεων των εργαζομένων του χωριού και της πόλης, των αγροτών και των λαϊκών μαζών ενάντια στο υπερνεοφιλελεύθερο σύστημα που επιδιώκει την κατάργηση όλων των κοινωνικών κεκτημένων και ιδιαίτερα της ελευθερίας της δημιουργίας οργανώσεων, προκειμένου να έχει όλες τις προϋποθέσεις για την επίτευξη του στόχου του προγράμματος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις υπερχρεωμένες φτωχές χώρες.

Θεωρούμε την πρωτοβουλία σας να μας ζητήσετε να σας απευθύνουμε μήνυμα στο συνέδριό σας μια ένδειξη του προλεταριακού διεθνισμού και της θέλησης για διεύρυνση των σχέσεων εργασίας και της κοινής πάλης των αδελφών κομμάτων για την επίτευξη της κοινής κατανόησης των ζητημάτων της επανάστασης σε διεθνές επίπεδο. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο 3ο σας συνέδριο.

Ζήτω η αλληλεγγύη των λαών της Ελλάδας και της Ακτής Ελεφαντοστού!

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!

Aμπιτζάν, 14 Μάρτη 2012

Η Κεντρική Επιτροπή του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος της Ακτής Ελεφαντοστού