ΔΕΑ – Χαιρετισμός στο 3ο Συνέδριο της ΚΟΕ

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Η ΔΕΑ εύχεται καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας,

Στις σημερινές συνθήκες υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες, αλλά και μεγάλοι κίνδυνοι Αρχίζοντας από το δεύτερο, αξίζει να επιμένουμε και να παλεύουμε για τη διατήρηση και τη μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη των οργανωμένων δυνάμεων της επαναστατικής αριστεράς.

Η επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη και ο λαός παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις. Το ίδιο όμως ισχύει και για τους αγώνες αντίστασης. Στο δίπολο αυτό στηρίζεται η εκτίμηση για τις ευκαιρίες της περιόδου, για τις δυνατότητες να ανατρέψουμε την πολιτική των Μνημονίων, της Τρόικας και της ντόπιας κυρίαρχης τάξης. Προϋπόθεση για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις δυνατότητες είναι η μετωπική τακτική, η ρήξη με το σεχταριστικό βερμπαλισμό, η πολιτική της συμπαράταξης της αριστεράς.

Τα τελευταία χρόνια βρεθήκαμε μαζί σε σημαντικές στιγμές: στο κίνημα ενάντια στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, στην αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική δράση, στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Μ.Α.Α..

Με την ελπίδα ότι το συνέδριό σας θα ενισχύσει τις δυνατότητες για ακόμα πιο προωθημένη κοινή δράση, για να γίνουμε όλοι πιο χρήσιμοι στον αγώνα των λαϊκών μαζών, πιο αποτελεσματικοί στη διεκδίκηση της σοσιαλιστικής απελευθέρωσης, ευχόμαστε ξανά καλή επιτυχία στις εργασίες σας.

 

Η Κ.Ε. της ΔΕΑ