Χαιρετισμοί από κόμματα, κινήματα, οργανώσεις προς το 2ο συνέδριο της ΚΟΕ

Χαιρετισμός του Ντελφίνο Γκουγιέρμο Μπαρακάνι Μπουσταμάντε από το Συνδικάτο Δασκάλων της Οαχάκα, μέλος της APPO (Συνέλευση των Λαών της Οαχάκα)

[…] Μετά τη στυγνή καταστολή ενάντια στους δασκάλους, κοινωνικές οργανώσεις, οργανώσεις των πολιτών και όλος ο λαός ενώθηκαν στον αγώνα ενάντια στην αυταρχική κυβέρνηση. Η Συνέλευση των Λαών της Οαχάκα είναι κάτι περισσότερο από ένα μέτωπο οργανώσεων, είναι ένα μεγάλο λαϊκό αντιαυταρχικό μέτωπο που εκφράζει μια κοινωνική ανάγκη για ενσωμάτωση, συμμετοχή και δικαιοσύνη. Γι’ αυτό ο αγώνας στην Οαχάκα, στο Μεξικό, στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο πρέπει να είναι ενωτικός, για τη διάλυση του επεκτατικού καπιταλισμού […] Ενωμένοι και οργανωμένοι θα νικήσουμε! Hasta la victoria siempre!

 

Μήνυμα του συντρόφου Πρατσάντα, προέδρου του Κομμουνιστικού Κόμματος Νεπάλ (Μαοϊκό)

Aγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι,

Aπό τις κορφές των Iμαλαΐων, απευθύνουμε εκ μέρους του Kομμουνιστικού Kόμματος Nεπάλ (Mαοϊκό) τους πιο θερμούς επαναστατικούς χαιρετισμούς στο 2ο Συνέδριο της Kομμουνιστικής Oργάνωσης Eλλάδας. […]

Tο καθήκον του προλεταριάτου είναι να αλλάξει τον κόσμο και να απελευθερώσει το ανθρώπινο είδος. Πρόκειται για το ζήτημα της κατανόησης της διαλεκτικής σχέσης μεταξύ «αναγκαιότητας και ελευθερίας». Όσο καιρό το προλεταριάτο αυτοπεριορίζεται από την αστική ιδεολογία, τις οπορτουνιστικές πολιτικές, την πραγματιστική μεθοδολογία, δεν θα μπορεί να κατανοήσει την αναγκαιότητα αλλαγής του κόσμου και άρα δεν θα παλέψει για μια τέτοια αλλαγή. […]

Aγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι,

Όπως είπε ο Mάο, «η ορθή πολιτική γραμμή καθορίζει τα πάντα». H κατανόηση των αντιθέσεων σε κάθε χώρα θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε την αναγκαία πολιτική γραμμή, να διεξάγουμε την ταξική πάλη και να βαδίσουμε προς την επανάσταση. Aυτή είναι η ουσία της «συγκεκριμένης ανάλυσης της συγκεκριμένης κατάστασης», για την οποία μίλησε ο Λένιν.

Παρόλο που καθοδηγούμε έναν επαναστατικό λαϊκό πόλεμο στο Nεπάλ, δηλαδή σε μία εντελώς διαφορετική κατάσταση σε σχέση με τη χώρα σας, την Eλλάδα, το νεπαλέζικο επαναστατικό κίνημα καθοδηγείται από ένα απόσπασμα του διεθνούς προλεταριάτου. M’ αυτή την έννοια, αποτελεί μία από τις βάσεις της παγκόσμιας προλεταριακής επανάστασης. Έτσι, ακόμα κι αν βρισκόμαστε στα πιο διαφορετικά σημεία του πλανήτη, ουσιαστικά είμαστε μαζί και παλεύουμε χέρι-χέρι για να κατανικήσουμε τον ιμπεριαλισμό και να προωθήσουμε την παγκόσμια προλεταριακή επανάσταση.

Zούμε στην εποχή του ιμπεριαλισμού και της προλεταριακής επανάστασης. Όμως, ο ιμπεριαλισμός εξελίσσεται και δρα σαν παγκόσμιο κράτος, παρά την ύπαρξη εθνικών κρατών και την ύπαρξη αντιθέσεων μεταξύ του ιμπεριαλισμού και των καταπιεζόμενων εθνών και λαών, αλλά και ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων που παίρνουν τη μορφή λυκοφιλιών και ανταγωνισμών. H κύρια τάση στον κόσμο, σήμερα, είναι η επανάσταση και οι αντικειμενικές συνθήκες γι’ αυτήν είναι ευνοϊκές. Aλλά, οι υποκειμενικές συνθήκες για την καθοδήγηση τέτοιων επαναστατικών κινημάτων έχουν μείνει πολύ πίσω από αυτό που είναι αναγκαίο. Σ’ αυτό το πλαίσιο, το καθήκον του διεθνούς προλεταριάτου είναι να δυναμώσει τους υποκειμενικούς παράγοντες σε ιδεολογικό, πολιτικό και οργανωτικό επίπεδο και να προετοιμαστεί για να εξαπολύσει επαναστατικό αγώνα, ώστε να κάνει πραγματικότητα τη σοσιαλιστική επανάσταση και τη μετάβαση προς τον κομμουνισμό.

Aγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι,

Πιστεύουμε και ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά το 2ο Συνέδριο της Oργάνωσής σας να καθοδηγήσει την αντιπαράθεση και τον αγώνα ενάντια σε κάθε είδους ρεβιζιονισμό, ρεφορμισμό και εσφαλμένες αντιλήψεις, προς όφελος της παγκόσμιας προλεταριακής επανάστασης, της νίκης του σοσιαλισμού και της πορείας προς τον κομμουνισμό. Kαι πάλι, σας ευχόμαστε το 2ο Συνέδριο της KOE να στεφθεί από τη μέγιστη επιτυχία!

 

Χαιρετισμός του Αλί Φαγιάντ, μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Χεζμπολάχ

[…] Η νίκη της Λιβανέζικης Αντίστασης ανοίγει νέους ορίζοντες. Διδαχτήκαμε όλοι ένα σημαντικό μάθημα: ο λαός που έχει δίκιο και το υποστηρίζει, θα νικήσει. Αυτό το μάθημα δεν αφορά μόνο εμάς τους Λιβανέζους, ούτε μόνο τους Παλαιστίνιους, ούτε μόνο τους Ιρακινούς. Αφορά κάθε λαό που παλεύει για τα δικαιώματά του και για την ελευθερία του. Ναι, ο ιμπεριαλισμός είναι ισχυρός στρατιωτικά και οικονομικά. Αλλά η θέληση των λαών είναι και θα είναι ακόμη πιο ισχυρή επειδή, αντίθετα από τον ιμπεριαλισμό, οι λαοί παλεύουν για ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία. Στο πρόσωπο του Ισραήλ, του χωροφύλακα του ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή, ηττήθηκε ο ίδιος ο ιμπεριαλισμός. Και, όπως το Ισραήλ ηττήθηκε στο Λίβανο, έτσι μπορεί και ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός να ηττηθεί στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο!

[…] Αυτό που όλοι μας έχουμε ανάγκη είναι το μέτωπο: Το μέτωπο των φτωχών και όσων τους υποστηρίζουν. Το μέτωπο των εργαζόμενων και όσων τους υποστηρίζουν. Το μέτωπο των αδύναμων και όσων τους υποστηρίζουν στην πάλη τους εναντίον των ισχυρών. Το μέτωπο των αγώνων! Μ’ αυτές τις σκέψεις, εύχομαι επιτυχία στο Συνέδριό σας και στον αγώνα που κάνετε.

 

Μήνυμα του Ότο Βάργκας, ηγέτη του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος Αργεντινής

[…] Στο όνομα της Κεντρικής Επιτροπής του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος της Αργεντινής, χαιρετίζουμε την πραγματοποίηση του 2ου Συνέδριου της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την αλληλεγγύη που επανειλημμένα επιδείξατε στους αγώνες του λαού μας και στο Κόμμα μας. Σήμερα, βρισκόμαστε σε μία στιγμή που χαρακτηρίζεται από το βάλτωμα του βορειοαμερικάνικου ιμπεριαλισμού στο Ιράκ, που επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τα λόγια του συντρόφου Μάο Τσε Τουνγκ: Ένα μικρό έθνος ή ένας μικρός λαός μπορεί, αν αγωνιστεί με το όπλο στο χέρι, να νικήσει μία ιμπεριαλιστική υπερδύναμη! Στη Λατινική Αμερική συνεχίζεται ο τεράστιος ξεσηκωμός των μαζών, οι μεγάλοι λαϊκοί αγώνες για τις συνθήκες δουλειάς, τη γη, την υπεράσπιση του φυσικού πλούτου από την αρπακτικότητα του ιμπεριαλισμού, τις δημοκρατικές ελευθερίες. Είμαστε σίγουροι ότι το Συνέδριό σας θα συνεισφέρει στο δυνάμωμα της πάλης της ηρωικής ελληνικής εργατικής τάξης και του απελευθερωτικού αγώνα του λαού σας. Ζήτω η ενότητα της εργατικής τάξης και του λαού της Ελλάδας με την εργατική τάξη και το λαό της Αργεντινής!

 

Μήνυμα του Αχμάντ Σααντάτ, γενικού γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, από τις ισραηλινές φυλακές

Αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας,

Από τις φυλακές της ισραηλινής κατοχής θα ήθελα να σας σφίξω τα χέρια και να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς της Κεντρικής Επιτροπής και των μελών του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο Συνέδριό σας, που σαν φωτεινή ακτίνα ενώνεται με άλλες για να σπάσει το σκοτάδι της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης. Μιας παγκοσμιοποίησης που βαθαίνει το χάσμα ανάμεσα στις λαϊκές τάξεις και την ολιγαρχία, μεγαλώνει το ρήγμα μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων και των καταπιεζόμενων εθνών και λαών, καταστρέφει το περιβάλλον, και αυξάνει δραματικά τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

[…] Η ιστορία χλευάζει όσους μιλούσαν για το τέλος της. Αυτό δείχνει ο αριστερός άνεμος που φυσά απ’ άκρη σ’ άκρη της Λατινικής Αμερικής και οι πολύμορφες αντιστάσεις που δυναμώνουν χάρη στη δράση λαϊκών κινημάτων αντίστασης και προοδευτικών σοσιαλιστικών κινήσεων. Η αμερικάνικη νεοσυντηρητική πολιτική βουλιάζει στην άμμο του Ιράκ, σηματοδοτώντας την αρχή της αποτυχίας των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ. Η απάνθρωπη επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ ενάντια στο Λίβανο και η προσπάθειά τους να εξοντώσουν τη Λιβανέζικη Αντίσταση κατέληξε σε οικτρή αποτυχία και εξευτελισμό των «παντοδύναμων» στρατών τους. Πρέπει όλοι μας να παλέψουμε ώστε οι ΗΠΑ να μην παρασύρουν ολόκληρη την ανθρωπότητα μαζί τους στην καταστροφή! […]

Η δοκιμαζόμενη πατρίδα μας, η Παλαιστίνη, ζει και πάλι αυτές τις μέρες δραματικές εξελίξεις εξαιτίας των ξένων και ντόπιων αντιδραστικών που υποδαυλίζουν τις εσωτερικές έριδες και δημιουργούν εχθρότητα στο εσωτερικό του λαού μας. Οι εμφύλιες συγκρούσεις, που έχουν τη ρίζα τους σε εξωτερικές παρεμβάσεις, στοιχίζουν σήμερα πολύτιμες ζωές γιων και θυγατέρων του Παλαιστινιακού Λαού και δυσκολεύουν τον αγώνα μας. Σ’ αυτές τις δραματικές στιγμές, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης επιβεβαιώνει την ειλικρινή θέλησή του να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για να αποκατασταθεί η ενότητα της Παλαιστινιακής Αντίστασης, και τη δέσμευσή του στον αγώνα για την πλήρη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του λαού μας. Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης επιθυμεί πολιτικές λύσεις, ανθρώπινες λύσεις, δίκαιες λύσεις, πραγματικές λύσεις, δηλαδή λύσεις ικανές να βάλουν οριστικά τέλος στους πολέμους και το μίσος! Απαραίτητος όρος για να επιτευχθεί αυτό είναι να γυρίσουν επιτέλους στα σπίτια τους τα πέντε εκατομμύρια του Παλαιστινιακού Λαού που σήμερα ζουν στην προσφυγιά. Τότε θα οικοδομήσουμε όλοι μαζί μια ενιαία, λαϊκή, δημοκρατική χώρα, με δίκαιη κατανομή του πλούτου σε όλους και με ισότητα ανάμεσα στους πολίτες της.

Τελειώνω στέλνοντάς σας και πάλι τους πιο θερμούς χαιρετισμούς, χαιρετισμούς που είμαι σίγουρος ότι τα κάτεργα του σιωνισμού δεν θα μπορέσουν να εμποδίσουν, κι εσείς θα φροντίσετε να φτάσουν σε όλες τις συντρόφισσες, σε όλους τους συντρόφους στην Ελλάδα! Ζήτω το 2ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας! Πάντα μπροστά! Ζήτω η παγκόσμια επαναστατική αλληλεγγύη! Προλετάριοι όλων των χωρών, καταπιεζόμενα έθνη και λαοί, ενωθείτε!

 

 

Μήνυμα του Αρνάλντο Οτέγκι, ηγέτη της Πατριωτικής Αριστεράς της Χώρας των Βάσκων

Θα ήθελα, καταρχήν, εκ μέρους της Πατριωτικής Αριστεράς της Χώρας των Βάσκων, να χαιρετίσω το ελληνικό κομμουνιστικό κίνημα και την Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας για την ευκαιρία που μας δίνουν να εκφραστούμε ελεύθερα σε αυτή τη συγκέντρωση! Ευχαριστούμε την οργάνωσή σας, επειδή νιώθετε τις αδικίες που γίνονται ενάντια στους Βάσκους πατριώτες, σαν αδικίες που γίνονται εναντίον σας. Στέλνουμε από τη Χώρα των Βάσκων έναν επαναστατικό χαιρετισμό σε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας. Η δουλειά μας είναι δύσκολη, ο δρόμος είναι δύσβατος, αλλά θα αγωνιστούμε πλάι-πλάι και θα κατακτήσουμε έναν κόσμο πιο δίκαιο, έναν κόσμο σοσιαλιστικό!

 

Μήνυμα του Χοσέ Μαρία Σισόν, προέδρου και ιδρυτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Φιλιππίνων

Θα ήθελα να σας μεταφέρω τους θερμότερους χαιρετισμούς συντροφικότητας κι επαναστατικής αλληλεγγύης, με την ευκαιρία του 2ου Συνεδρίου σας. Σας συγχαίρω για την επιτυχημένη προετοιμασία του συνεδρίου σας, που έγινε εν μέσω σημαντικών αγώνων, στους οποίους η ΚΟΕ έπαιξε σπουδαίο ρόλο. Εκτιμώ τις προσπάθειές σας να καλέσετε όλους τους αγωνιστές της αριστεράς να συνεργαστούν στην οικοδόμηση ενός πλατιού ενωτικού μετώπου. Πράγματι, είναι επείγουσα ανάγκη να επιδοθούμε σε ενιαίους, συντονισμένους αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το νεοφιλελευθερισμό, την κρατική τρομοκρατία και τους επιθετικούς πολέμους. Όλες οι πατριωτικές και προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα πρέπει να ενωθούν στον αγώνα για εθνική απελευθέρωση, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη και παγκόσμια ειρήνη, κόντρα στους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους αντιδραστικούς!

 

Μήνυμα του Σέρτζιο Καράρο, εκπροσώπου του Δικτύου των Κομμουνιστών

[…] Εδώ, στην Ιταλία, η κατάσταση είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Όλο και συχνότερα ξεσπούν οι αντιφάσεις της κεντροαριστερής κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα, που φέρνουν σε δύσκολη θέση τα βασικά κόμματα της αριστεράς, που επέλεξαν να υποστηρίξουν την κυβέρνηση του Πρόντι. Τους επόμενους μήνες μας περιμένουν μεγάλοι αγώνες, πρώτα απ’ όλα για να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τη διεύρυνση της αμερικάνικης στρατιωτικής βάσης στη Βιντσέντσα. Τα συνδικάτα βάσης συζητούν την κήρυξη νέας γενικής απεργίας μέσα στον Ιούλιο, για την υπεράσπιση του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος και για την αύξηση των μισθών των εργαζόμενων της χώρας μας.

Δεχτείτε τους αδελφικούς χαιρετισμούς μας προς το Συνέδριό σας, μαζί με τη μεγάλη μας εκτίμηση και εμπιστοσύνη σε όλες και όλους τους αγωνιστές της ΚΟΕ, που θεωρούμε δικούς μας συντρόφους.

 

Μήνυμα του Ροντρίγκο Τσάβες Σαμούδιο, μέλους της εθνικής καθοδήγησης του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας και υφυπουργού Εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, εκ μέρους του προέδρου Τσάβες, της μπολιβαριανής επαναστατικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης και του μπολιβαριανού λαού:

Έχουμε μεγάλη ευθύνη μπροστά στην κρίσιμη κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα, μπροστά στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την περιβαλλοντική καταστροφή, […] πρέπει να οικοδομήσουμε μία νέα πλατιά συμμαχία για την υπεράσπιση της ανθρωπότητας. Έτσι θα μπορέσουμε όλοι να ανηφορίσουμε με επιτυχία το μονοπάτι που οδηγεί στην πραγματική ελευθερία, την πραγματική ανεξαρτησία, την αυτοδιάθεση των λαών. […]

Χαιρετίζω όλους αυτούς που δεν φοβούνται να πούνε ότι ανήκουν στην αριστερά, αυτούς που είναι πραγματικά αριστεροί κι όχι αριστεροί στα λόγια και δεξιοί στην πράξη. […]

Αγωνιζόμαστε για τη γη μας, για την ανθρωπότητα, που σήμερα απειλούνται από τη βιαιότητα και την αδιαφορία του αποχαλινωμένου καπιταλισμού, του καπιταλισμού που απειλεί την ίδια την ύπαρξη του πλανήτη μας.

 

Pοζέ Kαλάλα, Kογκρέσο των Προοδευτικών για την Aπελευθέρωση, Kονγκό

Eίναι περισσότερο από αναγκαίο να ενωθούν και να ξεσηκωθούν όλες οι προοδευτικές και επαναστατικές δυνάμεις, ώστε να αντισταθούν αποτελεσματικά στα καταστροφικά σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των μονοπωλίων και των πολυεθνικών – δηλαδή όλων αυτών που θέλουν να υποτάξουν τους λαούς του κόσμου στη δικτατορία τους. Στέλνουμε στους Έλληνες κομμουνιστές τις διεθνιστικές ευχές μας για μέγιστη επιτυχία στις εργασίες του 2ου Συνεδρίου της KOE.

 

Kίνημα Aντίστασης «23 Σεπτέμβρη», Bουλγαρία

H πρόοδος, την οποία έχει πραγματοποιήσει η KOE τα τελευταία χρόνια, είναι παράδειγμα έμπνευσης των Bούλγαρων κομμουνιστών στον αγώνα για την αναγέννηση του κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας. H διεθνής δράση της οργάνωσής σας στο πλαίσιο της Bαλκανικής Διάσκεψης των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων συμβάλλει στην ανάπτυξη του κομμουνιστικού κινήματος στα Bαλκάνια. Για μας έχει ιδιαίτερη σημασία η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των οργανώσεών μας.

 

Άρνλγιοτ Aσκ, Kόκκινο Kόμμα, Νορβηγία

Tο Kόκκινο Kόμμα της Nορβηγίας, που πρόσφατα δημιουργήθηκε από την ένωση του Eργατικού Kομμουνιστικού Kόμματος και της Kόκκινης Eκλογικής Συμμαχίας, στέλνει τους θερμότερους χαιρετισμούς αλληλεγγύης στο 2ο Συνέδριο της KOE. Oι προσπάθειές σας να οικοδομήσετε μια οργάνωση δεμένη με το μαζικό αγώνα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των προοδευτικών δυνάμεων στην Eλλάδα μας εμπνέουν και είναι χρήσιμες και στον αγώνα στη χώρα μας.

 

Pικάρντο Kοέν, Xόρχε Πέρεζ, Eπαναστατικό Kομμουνιστικό Kόμμα Oυρουγουάης

Eνόψει του 2ου Συνεδρίου σας, δεχτείτε τον αδελφικό και επαναστατικό χαιρετισμό μας, μαζί με την υπόσχεση ότι θα επιμείνουμε στην οικοδόμηση ενός επαναστατικού κόμματος στη χώρα μας και στον αγώνα για την ενότητα του κομμουνιστικού κινήματος σε διεθνές επίπεδο. Zήτω η πάλη της εργατικής τάξης και των καταπιεζόμενων λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό!

 

Zοάο Mπατίστα, Mάρκος Φερνάντες, MTST – Kίνημα των Eργατών Xωρίς Στέγη, Bραζιλία 

Tο MTST (Kίνημα των Eργατών Xωρίς Στέγη) είναι ένα κοινωνικό κίνημα που οργανώνει χιλιάδες εργαζόμενους στις μεγάλες πόλεις της Bραζιλίας, παλεύοντας για καλύτερες συνθήκες ζωής. Yποστηρίζουμε το 2ο Συνέδριο της KOE, σαν μία αριστερή εναλλακτική διέξοδο ενάντια στον ιμπεριαλισμό που επιβάλλεται στους Έλληνες εργαζόμενους, αλλά και σαν βήμα προς την οικοδόμηση μίας διεθνούς ενότητας της αριστεράς. Όπως η KOE, εμείς επίσης θέλουμε να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση ενός μετώπου που ενώνει τους κοινωνικούς αγωνιστές στη Bραζιλία.

Λουίς Γκονζάγκα ντα Σίλβα, MCC – Kίνημα Kατοίκων του Kέντρου (Σάο Πάολο), Βραζιλία

O άμεσος αγώνας του κινήματός μας έχει στόχο να οικοδομήσει μια πολιτική για τη στέγη, ξέρουμε όμως ότι αυτό είναι ένα κομμάτι μονάχα ενός μεγαλύτερου αγώνα για την κατάκτηση του σοσιαλισμού, που θα γίνει πραγματικότητα μέσω μιας ριζικής αλλαγής. Aς σας δώσει η πολιτική θέληση για την αλλαγή τη σιγουριά να συνεχίσετε τον καθημερινό αγώνα για τον σοσιαλισμό!