Κατηγορίες: τ.274, 25/09/2009

Εκλογές 2009: Υποψήφιοι της ΚΟΕ

Άβα Μπουλούμπαση Μπασκουρέλου

υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Λακωνία

Η φράση του σ. Αλέκου Αλαβάνου “είμαστε υπό δοκιμή” είναι πιο επίκαιρη από ποτέ: κι αυτό φαίνεται καθαρά από την επαφή μας με τον κόσμο, με το ξεκίνημα αυτής της δύσκολης προεκλογικής περιόδου.

Θυμός, αγανάκτηση, απογοήτευση κάποτε, χρωματίζει τη στάση και τη συμπεριφορά τους. Η εμπιστοσύνη με την οποία στράφηκε προς το μέρος μας τόσο η ευρύτερη κοινωνική Αριστερά, όσο και μεγάλη μερίδα της ριζοσπαστικής πολιτικής Αριστεράς όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει κλονιστεί. Τούτη τη φορά, το ουσιαστικό διακύβευμα των εκλογών δεν είναι αν θα μπούμε ή όχι στη Βουλή, αλλά αν θα ξανακερδίσουμε ή όχι την εμπιστοσύνη αυτού του κόσμου.

Θα τα καταφέρουμε;

Η αποφασιστική αντίσταση στις σειρήνες του κυβερνητισμού, η έμπρακτη αλληλεγγύη στον “λαό της κρίσης”, οι καθαρές αντινεοφιλελεύθερες θέσεις και η κινηματική μας δράση είναι το καλύτερο αντίδοτο στην –όχι και τόσο νέα– “γρίπη” που είκοσι χρόνια μετά το “βρόμικο 1989” απειλεί για μια ακόμη φορά την Αριστερά.


Η Άβα Μπουλούμπαση-Μπασκουρέλου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στο Καστόρειο Λακωνίας από το 1980. Παντρεμένη με τον φαρμακοποιό Μπάμπη Μπασκουρέλο, μητέρα δύο παιδιών.

Αρχιτέκτων μηχανικός, διπλωματούχος Πανεπιστημίου Φλωρεντίας, ελεύθερη επαγγελματίας (τεχνικό γραφείο).

Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα στην Ιταλία, στο συνδικαλιστικό κίνημα των αρχιτεκτόνων και σε πολιτιστικούς συλλόγους της Αθήνας. Μέλος της επιτροπής Λακωνίας ενάντια στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του Μεσογειακού Κοινωνικού Φόρουμ της Βαρκελώνης, του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ της Φλωρεντίας και του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ της Βομβάης.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών-Ελευθέρων Επαγγελματιών Λακωνίας, πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Καστορείου, μέλος της αντιπροσωπείας ΤΕΕ Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου και της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής Λακωνίας.

Επικεφαλής του συνδυασμού Αγωνιστική Κίνηση για την Πρόοδο στον Δήμο Πελλάνας, εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος το 1999. Μέλος της ΚΟΕ από την ίδρυσή της. Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λακωνίας, υποψήφια και το 2007.

Προηγούμενο 4 of 12 Επόμενο

Κοινοποίηση

Πρόσφατα άρθρα

Έφυγε ο Ανδρέας Βογιατζόγλου

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγωνιστή κομμουνιστή Ανδρέα Βογιατζόγλου, γραμματέα του ΚΚΕ(μ-λ), μετά… Διαβάστε περισσότερα

19 Οκτωβρίου 2022

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία

1. Ο νέος πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης αναγγέλλει με ωμό τρόπο την είσοδο σε… Διαβάστε περισσότερα

25 Φεβρουαρίου 2022

Αρνητές της Δημοκρατίας στην εξουσία – Η Χούντα δεν τελείωσε το ’73

Σήμερα δεν αρκούν οι συνήθεις αναφορές στην επικαιρότητα του Πολυτεχνείου. Ένα νέο ειδικό καθεστώς χτίζεται.… Διαβάστε περισσότερα

14 Νοεμβρίου 2021

Πέθανε ο Αμπιμαέλ Γκουζμάν, ηγέτης του Κ.Κ. Περού

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών στο υπόγειο κελί του, σκαμμένο στο μέσο του κεντρικού προαυλίου… Διαβάστε περισσότερα

13 Σεπτεμβρίου 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Θεωνά

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Γιάννη Θεωνά. Ο Γιάννης Θεωνάς για δεκαετίες ολόκληρες… Διαβάστε περισσότερα

13 Σεπτεμβρίου 2021

Ολοταχώς προς μια νέα μορφή δικτατορίας

Μετά από 18 μήνες διαχείρισης της πανδημίας και της κρίσης του συστήματος, που γίνεται σε… Διαβάστε περισσότερα

8 Σεπτεμβρίου 2021