Κατηγορίες: τ.274, 25/09/2009

Εκλογές 2009: Υποψήφιοι της ΚΟΕ

Φίλιππος Πολατσίδης

υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β’ Θεσσαλονίκης

Από τις εξορμήσεις και τις συζητήσεις που γίνονται πριν και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, διαπιστώνεται μια γενική απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών. Ταυτόχρονα, όμως, ο λαός ζητάει μια Αριστερά αντισυστημική, που να μη βρομάει σκάνδαλα και να είναι αποκούμπι στις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Θέλει την Αριστερά μπροστάρη στους αγώνες, να τα βάζει με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, να δίνει μάχες, να κερδίζει αγώνες. Θέλει την Αριστερά να αρθρώνει ένα λόγο διαφορετικό από την ξύλινη “γνωστή” γλώσσα που μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα. Η Αριστερά πρέπει και μπορεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού, βασιζόμενη στις δυνάμεις του. Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε.


Ο Φίλιππος Πολατσίδης γεννήθηκε στη Γερμανία από γονείς μετανάστες. Μεγάλωσε και ζει στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Είναι 34 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος.

Συμμετείχε στο μαθητικό κίνημα (1990-1992) και αργότερα στο φοιτητικό και αντιπολεμικό κίνημα. Μέλος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.

Από το 2002 στην Επιτροπή Κατοίκων για την Υπεράσπιση του Δημόσιου Χαρακτήρα της Πλαζ Αρετσούς, συμμετέχει στην Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμαριάς. Μέλος του Σωματείου Ιατρικών Επισκεπτών Βόρειας Ελλάδας. Δραστηριοποιείται στα κινήματα για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, και στο κίνημα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ.

Στέλεχος της ΚΟΕ και της Νομαρχιακής Κίνησης Θεσσαλονίκης “Αριστερά!” από την ίδρυσή της, το 2002, μέχρι σήμερα. Μέλος της Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πυλαίας.

Προηγούμενο 11 of 12 Επόμενο

Κοινοποίηση

Πρόσφατα άρθρα

Ανακοίνωση της ΚΟΕ για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ

1. Το σημαντικότερο και βαρύνον στοιχείο, αλλά και αυτό που κανείς δεν αναφέρει, είναι ότι… Διαβάστε περισσότερα

13 Ιουνίου 2018

ΗΠΑ και Ισραήλ, εμπρηστές και εγκληματίες

Η νέα εν ψυχρώ σφαγή αμάχων Παλαιστινίων (πάνω από 50 νεκροί και 2.500 τραυματίες, οι… Διαβάστε περισσότερα

15 Μαΐου 2018

Βίντεο από την Ανοιχτή Πανελλαδική Συνάντηση της ΚΟΕ (5-6/5/2018)

Tο Σαββατοκύριακο, στις 5 με 6 Μάη, φίλοι και μέλη της ΚΟΕ, από όλη τη… Διαβάστε περισσότερα

14 Μαΐου 2018

«Εποχή τεράτων, εποχή προσφοράς» | Το πρόγραμμα της Ανοιχτής Πανελλαδικής Συνάντησης της ΚΟΕ

Ανοιχτή Πανελλαδική Συνάντηση ΚΟΕ Στις 5-6 Μαΐου στην Αθήνα, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Tο Σαββατοκύριακο, στις… Διαβάστε περισσότερα

3 Μαΐου 2018

Ανοιχτή Πανελλαδική Συνάντηση ΚΟΕ
Στις 5-6 Μαΐου στην Αθήνα

Ο ορίζοντας σκοτεινιάζει επικίνδυνα και έχουμε περάσει σε μία επόμενη φάση μετά (και παράλληλα με)… Διαβάστε περισσότερα

24 Απριλίου 2018

Τα λόγια με τα οποία οι σύντροφοί του αποχαιρέτισαν τον Φειδία Παϊρίδη

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, οι σύντροφοι του Φειδία Παϊρίδη τον αποχαιρέτησαν με μια πολιτική κηδεία… Διαβάστε περισσότερα

7 Μαρτίου 2018