Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΤΗ ΝΕΤ, 07/09/2007

Σε παρουσία του σήμερα στην τηλεόραση της ΝΕΤ την Παρασκευή 7/9/2007 στις 21:30, ο Χρίστος Καραμάνος, υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος της ΚΟΕ δήλωσε:

 

Χρίστος Καραμάνος

«Βγαίνουν σήμερα αρκετοί και μιλάνε θετικά για το άρθρο 24. Το είπε ο κ.Παπανδρέου, για νέα δεδομένα μίλησε και ο κ.Καραμανλής. Αλήθεια, δεν υπάρχουν κάποιοι που προσπάθησαν να το αλλάξουν;

Υπάρχει ένας νόμος, ο 3208 του 2003, για τον οποίο έχουμε πει ότι είναι δασοκτόνος νόμος, ότι προωθεί τα συμφέροντα αυτών οι οποίοι θέλουν να κτίσουν μέσα στα δάση, των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν να αξιοποιήσουν έτσι τα δάση.

Πάνω σε αυτή τη βάση αναπτύσσονται όλες οι πρακτικές τις οποίες υπονόησε ο κ.Αλαβάνος, μιλώντας στη Βουλή για νονούς. Αυτός ο νόμος από ποιον ψηφίστηκε; Ψηφίστηκε το 2003 από κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Τι έλεγε η αντιπολίτευση τότε της ΝΔ; Με σαφήνεια έλεγε ότι θα τον καταργήσει γιατί είναι αντισυνταγματικός. Τι έκανε; Τον εφάρμοσε.

Το λέω για να τονίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις τοποθετήσεις του είναι ακριβής. Και μιλάει και μια γλώσσα που μπορεί να είναι σκληρή. Μιλάει μια γλώσσα η οποία θίγει τα μεγάλα συμφέροντα. Βάζει την ισχυρή συμμαχία μεγάλων συμφερόντων και δικομματισμού στο στόχαστρο. Και τη βάζει τεκμηριωμένα.

 

Με ρωτάτε τι προτιμάμε, την ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Είναι και τα δύο κόμματα, κόμματα που υπερασπίζονται ένα δόγμα: Υπερασπίζουν –ανεξάρτητα από το τι θέλει ο κόσμος που τα ψηφίζει- τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Τα προγράμματά τους μοιάζουν απελπιστικά.

Το κύριο πράγμα για μας δεν είναι μόνο αν θα βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ περισσότερες έδρες. Το κύριο είναι αν θα υπάρξει ισχυρή αντιπολίτευση. Η ισχυρή αντιπολίτευση την προηγούμενη άνοιξη και όλο τον προηγούμενο χρόνο, διαμόρφωσε την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Είναι βασικό να το καταλάβουμε αυτό το πράγμα. Η ισχυρή αντιπολίτευση και κυρίως τα κοινωνικά κινήματα, μπορούν να έχουν πετυχημένα αποτελέσματα και να βελτιώσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο λαός, μέσα από τους αγώνες.

 

Λέτε για συμμετοχή σε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Σε ποιο πράγμα μπορεί αν υπάρξει προγραμματική συμφωνία; Πέστε μου ένα πράγμα κ.Ζούλα που έχουμε προγραμματική συμφωνία…

Αν δεν ξέρετε τότε τι το λέτε;

Δεν υπάρχει κανένα σημείο στο οποίο μπορεί να υπάρξει προγραμματική συμφωνία. Βρεθήκαμε μάλιστα σε αντίπαλα στρατόπεδα σε καθοριστικά ζητήματα. Πολεμήσαμε ενάντια στη ΝΔ, αλλά και ενάντια στο ΠΑΣΟΚ. Στους νόμους του ΠΑΣΟΚ, στο έργο του ΠΑΣΟΚ, στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το είδατε.

Εκείνο που θέλω να σας πω είναι ότι αυτοί οι οποίοι διαφεντεύουν τις τύχες του τόπου όλα αυτά τα χρόνια, θα βρουν ένα τρόπο, αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία. Το πιο πιθανό είναι το γερμανικό μοντέλο. Μια χαρά συνεργάζονται εκεί τα δύο αυτά κόμματα, ο ίδιος συνασπισμός εξουσίας άλλωστε διοικεί όλα αυτά τα χρόνια την ΕΕ. Σας ξαναλέω ότι εμείς ζητάμε και αγωνιζόμαστε για μια ισχυρή αντιπολίτευση. Προσπαθήστε αν θέλετε να βάλετε στην πολιτική σας κουλούρα το ζήτημα των κοινωνικών κινημάτων. Ότι τα κινήματα παράγουν έργο, παράγουν πολιτική.

Το καίριο ερώτημα επομένως αυτή τη στιγμή είναι αν θα υπάρξει μια ισχυρή αριστερά σε μια ούτως ή άλλως αποδοκιμασμένη κυβέρνηση. Και αυτό είναι που φοβάται και ο κ.Καραμανλής και ο κ.Παπανδρέου. Μια κυβέρνηση που θα έχει χάσει τρία, τέσσερα, πέντε τοις εκατό, είναι μια αποδοκιμασμένη κυβέρνηση. Αυτή κυβέρνηση θα βρεθεί σε πιο δύσκολη θέση να περάσει αντιλαϊκά μέτρα ένα επόμενο διάστημα. Εμείς αυτό το επιδιώκουμε, το θέλουμε, και θα αγωνιστούμε να το πετύχουμε».

Πρόσφατα άρθρα

Να σταματήσουμε τους εμπρηστές του πολέμου

- 1 - Η τάση προς τον πόλεμο δυναμώνει και τα επίκεντρά του διευρύνονται: είναι… Διαβάστε περισσότερα

16 Απριλίου 2024

Απορρίπτουμε τα Φερμπότεν!

Η τριπλή απαγόρευση που επέβαλε η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση μεταξύ άλλων στον Γιάνη Βαρουφάκη, επικεφαλής… Διαβάστε περισσότερα

14 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση της ΚΟΕ για τη σύγκρουση στην κατεχόμενη Παλαιστίνη

[Στο τέλος παρατίθενται δύο κατατοπιστικά παραρτήματα: Α. Πληροφορίες για τη Γάζα και την τρέχουσα σύγκρουση,… Διαβάστε περισσότερα

10 Οκτωβρίου 2023

Πληροφορίες σχετικά με την νέα πολεμική ένταση στη Μέση Ανατολή

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Α.1. Τι είναι η Γάζα ● Πολύ περιληπτικά, η Γάζα είναι μια παραθαλάσσια… Διαβάστε περισσότερα

9 Οκτωβρίου 2023

Κείμενα οργανώσεων της περιοχής της Μέσης Ανατολής (7/10)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β Ως Παράρτημα Β' αναδημοσιεύουμε τις πρώτες ανακοινώσεις-τοποθετήσεις οργανώσεων της περιοχής της Μέσης Ανατολής,… Διαβάστε περισσότερα

9 Οκτωβρίου 2023

Τοποθέτηση της Κ.Ο.Ε. για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Το γενικό τοπίo  Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές γίνονται μέσα σε ένα κλίμα βουβό, χωρίς καμιά… Διαβάστε περισσότερα

19 Σεπτεμβρίου 2023