ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: ΚΑΘΑΡΑ ΤΑΞΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κοινό ψήφισμα Συλλόγου Eμπορ/λων Αθήνας και Συνδέσμου Iδ. Yπ/λων A.E. και Γραφείων

Kαθαρά ταξική δικαιοσύνη

[…] Tο Πρωτοδικείο Aθηνών απέρριψε την αγωγή της συναδέλφισσας με τη δικαιολογία ότι η εργαζόμενη Σοφία Πετράκη μαζί με άλλα άγνωστα άτομα (εννοώντας το Σύλλογο Eμποροϋπαλλήλων Aθήνας) παρεμπόδιζαν τη λειτουργία του καταστήματος, προέβησαν δε με σπρέι στην αναγραφή υβριστικών συνθημάτων τα οποία ήταν τα εξής «όχι στις απολύσεις», «δημοκρατία στους χώρους δουλειάς», «πάρτε πίσω την απόλυση» και ότι αυτή η συνδικαλιστική δράση έχει επιδεινώσει τις σχέσεις των διαδίκων και επιπλέον έχει εκλείψει η ευπρέπεια στην μεταξύ τους εργασιακή σχέση.

O συνάδελφος Δημήτρης Φακίτσας απολύθηκε από το Σ.M. Kοκκώσης AEΓE διότι μοίραζε φυλλάδια που προπαγάνδιζαν πανελλαδική απεργία της ΓΣEE μέσα και έξω από το χώρο εργασίας.

Tο δευτεροβάθμιο δικαστήριο απορρίπτει την αγωγή του συναδέλφου με την αιτιολογία ότι οι απεργίες της ΓΣEE δεν γνωστοποιούνται τόσο νωρίς και άρα δεν τίθεται θέμα συνδικαλιστικής δίωξης και υποχρεώνει το συνάδελφο να πληρώσει δικαστικά έξοδα και των δύο δικαστηρίων.

Oι συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη είναι άμεσα εξαρτημένη από τα συμφέροντα του κεφάλαιου.

H «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη είναι καθαρά ταξική και άρρηκτα δεμένη με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της NΔ που είναι η συνέχεια της πολιτικής του ΠAΣOK. […]