ΤΟ ΝΑΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΠΡΟΘΥΜΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

«Πρόθυμος» ο Καραμανλης

Tο ΝΑΤΟ παγκοσμιοποιείται

Σε συνέχεια των διασκέψεων κορυφής σε Πράγα και Κωνσταντινούπολη, το κύριο ζήτημα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λετονία είναι η μετατροπή του σε έναν στρατιωτικό μηχανισμό παγκόσμιας εμβέλειας, σε στρατιωτικό βραχίονα της παγκοσμιοποίησης, με πρόσχημα βέβαια τις ανάγκες του πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία. Μέχρι και την «ασφάλεια ενέργειας» εφηύραν οι Αμερικάνοι σαν βασική αποστολή του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, οι Αμερικάνοι πιέζουν για αυξημένη συμμετοχή στο Αφγανιστάν, όπου ήδη έχουν σταλεί 30.000 στρατιώτες.. Ο Μπους, προσπαθεί να κάμψει τις επιφυλάξεις ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών που φοβούνται να διαθέσουν στρατεύματα έξω από την περιοχή της Καμπούλ, φοβούμενες τις συνέπειες από μαζικούς θανάτους στρατιωτών τους στις μάχες με τους Ταλιμπάν. Ο δε Μπλερ τόνισε: «Η αξιοπιστία του ΝΑΤΟ διακυβεύεται. Εάν δεν επιτύχουμε στο Αφγανιστάν θα γίνει λιγότερο ασφαλής ολόκληρος ο κόσμος». Για να απαντήσει η Μέρκελ: «θα στείλουμε δυνάμεις στο Νότιο Αφγανιστάν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης». Την ίδια στιγμή ο Σιράκ πρότεινε τη συγκρότηση μιας «ομάδας επαφής» για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν κατά τα πρότυπα του Κοσσόβου. Ο δε Κ. Καραμανλής τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεισφέρει οικονομικά (να τι δαπάνες «αντέχει η οικονομία» !) αλλά και με κάθε αναγκαίο τρόπο για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων απειλών.

Το άλλο μεγάλο ζήτημα που προωθούν οι Αμερικάνοι είναι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Κατ’ αρχήν με την προσκόλληση της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ιαπωνίας και της Κορέας, προκειμένου να μπορεί να επιχειρεί στον Ειρηνικό, βλέπε Βόρειος Κορέα, Φιλιππίνες, Ινδονησία αλλά και όπου αλλού δυναμώνει ο αντι-αμερικανισμός. Εν συνεχεία με την ένταξη Βαλκανικών χωρών, δηλαδή ΠΓΔΜ (Μακεδονία την απεκάλεσε ο Μπους στην ομιλία του), Κροατίας, Αλβανίας. Κι ακόμη Γεωργίας και Ουκρανίας, όπου άλλωστε διακυβεύονται στρατηγικά γεωπολιτικά και ενεργειακά συμφέροντα.

• Κάτω οι παγκόσμιοι χωροφύλακες, οικονομικοί και στρατιωτικοί. Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ

• Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Έξω οι βάσεις από την Ελλάδα. Να κλείσει ΤΩΡΑ η Σούδα

• Να επιστέψουν ΑΜΕΣΩΣ όλοι οι Έλληνες στρατιώτες, που βρίσκονται έξω από τα σύνορα