ΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, του Α.Σααντάτ

Μήνυμα προς το 2ο Συνέδριο της ΚΟΕ 

Τα κάτεργα δεν μπορούν να φιμώσουν τη φωνή της Αντίστασης

του Αχμάντ Σααντάτ

Δημοσιεύουμε σε αυτό το φύλλο ένα από τα πολλά μηνύματα που έφτασαν στην Ελλάδα από κάθε γωνιά της υφηλίου για να χαιρετίσουν το 2ο Συνέδριο της ΚΟΕ. Είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά, γιατί προέρχεται από τον σύντροφο Αχμάντ Σααντάτ, γενικό γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και διαλεχτό γιο του ηρωικού Παλαιστινιακού Λαού, που έχει απαχθεί από τους Ισραηλινούς και είναι φυλακισμένος στα σιωνιστικά κάτεργα. Το μήνυμά του, που μας τιμά ιδιαίτερα και δείχνει τους στενούς δεσμούς αλληλεγγύης της ΚΟΕ με τις δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης, πέρασε πολλές περιπέτειες ώσπου να φτάσει από το κελί του στα χέρια μας… Θέλουμε και από τις στήλες της εφημερίδας μας να ευχαριστήσουμε όλες τις συντρόφισσες και τους συντρόφους του Λαϊκού Μετώπου που φρόντισαν γι’ αυτό.

 

Αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας,

Από τις φυλακές της ισραηλινής κατοχής θα ήθελα να σας σφίξω τα χέρια και να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς της Κεντρικής Επιτροπής και των μελών του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο Συνέδριό σας, που σαν φωτεινή ακτίνα ενώνεται με άλλες για να σπάσει το σκοτάδι της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης. Μιας παγκοσμιοποίησης που βαθαίνει το χάσμα ανάμεσα στις λαϊκές τάξεις και την ολιγαρχία, μεγαλώνει το ρήγμα μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων και τους καταπιεζόμενων εθνών και λαών, καταστρέφει το περιβάλλον, και αυξάνει δραματικά τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Γνωρίζουμε καλά την ιστορία του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος, τις μεγάλες δοκιμασίες που πέρασε, το γεγονός ότι χιλιάδες και χιλιάδες κομμουνιστές βρέθηκαν στα κάτεργα του φασιστικού καθεστώτος αλλά δεν λύγισαν. Οι σύντροφοί μας που έχουν έρθει σε επαφή με την Οργάνωσή σας μας έχουν μιλήσει για την ικανότητά σας να αναλύετε ορθά και συγκεκριμένα τη συγκεκριμένη κατάσταση και να δράτε ανάλογα. Γνωρίζουμε ακόμη τη σταθερότητά σας στη μαρξιστική ταυτότητα και τη διαλεκτική σας προσέγγιση. Όλα αυτά αποτελούν κατακτήσεις της Οργάνωσής σας, τις οποίες μοιραζόμαστε μαζί σας.

Η κατάρρευση του σοβιετικού στρατοπέδου, μετά από τα «κατορθώματα» αυτών που το διαχειρίζονταν, επέφερε ριζικές αλλαγές στην παγκόσμια ισορροπία. Παρ’ όλα αυτά, η ιστορία χλευάζει όσους μιλούσαν για το τέλος της. Αυτό δείχνει ο αριστερός άνεμος που φυσά απ’ άκρη σ’ άκρη της Λατινικής Αμερικής και οι πολύμορφες αντιστάσεις που δυναμώνουν χάρη στη δράση λαϊκών κινημάτων αντίστασης και προοδευτικών σοσιαλιστικών κινήσεων. Η αμερικάνικη νεοσυντηρητική πολιτική βουλιάζει στην άμμο του Ιράκ, σηματοδοτώντας την αρχή της αποτυχίας των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ. Η απάνθρωπη επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ ενάντια στο Λίβανο και η προσπάθειά τους να εξοντώσουν τη Λιβανέζικη Αντίσταση κατέληξε σε οικτρή αποτυχία και εξευτελισμό των «παντοδύναμων» στρατών τους. Πρέπει όλοι μας να παλέψουμε ώστε οι ΗΠΑ να μην παρασύρουν ολόκληρη την ανθρωπότητα μαζί τους στην καταστροφή!

Η ιστορική σημασία της εργατικής τάξης θα αποδειχθεί και πάλι στον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την κατασπατάληση του πλούτου της ανθρωπότητας για όλο και πιο καταστροφικούς εξοπλισμούς. Θα χρειαστεί και πάλι να ανατρέξουμε στην αντιμιλιταριστική στάση της Ρόζας Λούξεμπουργκ, αφού οι καπιταλιστές επιστρέφουν όλο και πιο έντονα στην εποχή των αποικιακού τύπου πολέμων και της κατοχής τρίτων χωρών, όπως συμβαίνει σήμερα στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και σε τόσες ακόμη χώρες.

Οι ιμπεριαλιστές έδωσαν το πράσινο φως για τη βάρβαρη σιωνιστική επίθεση ενάντια στα παλαιστινιακά εδάφη και στην παλαιστινιακή οικονομία. Στην Παλαιστίνη, μετράμε 4.500 νεκρούς τα τελευταία χρόνια, και οι 500 από αυτούς εκτελέστηκαν εν ψυχρώ ενώ είχαν συλληφθεί. Όμως δεν πρόκειται ποτέ να υποκύψουμε. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι το τέλος του κόσμου. Αντίθετα, με τα εγκλήματα και την αλαζονεία του ανοίγει τον ίδιο του το λάκκο. Βρισκόμαστε πλάι σας στους αγώνες που δυναμώνουν και σηκώνουμε μαζί τη σημαία της σοσιαλιστικής απελευθέρωσης, τη σημαία της σωτηρίας της ανθρωπότητας. Όπως ο καπιταλισμός ενώνεται για να χτυπήσει τους λαούς, έτσι κι εμείς έχουμε καθήκον να ενώσουμε όλα τα επαναστατικά και προοδευτικά στρατόπεδα σε ένα πλατύ παγκόσμιο μέτωπο που θα πολεμά αμείλικτα το μεγαλύτερο εχθρό του ανθρώπινου είδους, όπως έλεγε και ο σύντροφος Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Η δοκιμαζόμενη πατρίδα μας, η Παλαιστίνη, ζει και πάλι αυτές τις μέρες δραματικές εξελίξεις εξαιτίας των ξένων και ντόπιων αντιδραστικών που υποδαυλίζουν τις εσωτερικές έριδες και δημιουργούν εχθρότητα στο εσωτερικό του λαού μας. Οι εμφύλιες συγκρούσεις, που έχουν τη ρίζα τους σε εξωτερικές παρεμβάσεις, στοιχίζουν σήμερα πολύτιμες ζωές γιων και θυγατέρων του Παλαιστινιακού Λαού και δυσκολεύουν τον αγώνα μας. Σ’ αυτές τις δραματικές στιγμές, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης επιβεβαιώνει την ειλικρινή θέλησή του να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για να αποκατασταθεί η ενότητα της Παλαιστινιακής Αντίστασης, και τη δέσμευσή του στον αγώνα για την πλήρη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του λαού μας. Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης επιθυμεί πολιτικές λύσεις, ανθρώπινες λύσεις, δίκαιες λύσεις, πραγματικές λύσεις, δηλαδή λύσεις ικανές να βάλουν οριστικά τέλος στους πολέμους και το μίσος! Απαραίτητος όρος για να επιτευχθεί αυτό είναι να γυρίσουν επιτέλους στα σπίτια τους τα 5 εκατομμύρια του Παλαιστινιακού Λαού που σήμερα ζει στην προσφυγιά. Τότε θα οικοδομήσουμε όλοι μαζί μια ενιαία, λαϊκή, δημοκρατική χώρα, με δίκαιη κατανομή του πλούτου σε όλους και με ισότητα ανάμεσα στους πολίτες της.

Τελειώνω στέλνοντάς σας και πάλι τους πιο θερμούς χαιρετισμούς, χαιρετισμούς που είμαι σίγουρος ότι τα κάτεργα του σιωνισμού δεν θα μπορέσουν να εμποδίσουν, κι εσείς θα φροντίσετε να φτάσουν σε όλες τις συντρόφισσες, σε όλους τους συντρόφους στην Ελλάδα!

Ζήτω το 2ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας!

Πάντα μπροστά!

Ζήτω η παγκόσμια επαναστατική αλληλεγγύη!

Προλετάριοι όλων των χωρών, καταπιεζόμενα έθνη και λαοί, ενωθείτε!

Αχμάντ Σααντάτ, ηγέτης της Παλαιστινιακής Αριστεράς

Ο σύντροφος Αχμάντ Σααντάτ εκλέχθηκε γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης τον Οκτώβριο του 2001, στη θέση του Αμπού Αλί Μουσταφά, που δολοφονήθηκε από τους Ισραηλινούς στη Ραμάλα. Τον επόμενο χρόνο συνελήφθη από την Παλαιστινιακή Αρχή, κατόπιν αφόρητων πιέσεων που άσκησαν στον Αραφάτ οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το «έγκλημά» του ήταν ότι αρνήθηκε να αναγνωρίσει την κατάπτυστη συμφωνία του Όσλο και έθεσε σαν προϋπόθεση για οποιαδήποτε λύση την επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προ-σφύγων στα σπίτια τους. Κλείστηκε σε παλαιστινιακή φυλακή, υπό την «εποπτεία» Αμερικανών και Βρετανών δεσμοφυλάκων! Όμως το 2006 το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι η φυλάκισή του είναι παράνομη και διέταξε την απελευθέρωσή του. Λίγες μέρες αργότερα οι ΗΠΑ και η Βρετανία «απέσυραν» αιφνιδιαστικά τους άντρες τους από τη φυλακή, που αμέσως μετά δέχτηκε την επίθεση του ισραηλινού στρατού. Αποτέλεσμα της συμπαιγνίας Δυτικών-Ισραηλινών-Αμπάς ήταν η απαγωγή του Σααντάτ και 5 ακόμη στελεχών της Παλαιστινιακής Αντίστασης από τους σιωνιστές. Από τότε βρίσκεται στα ισραηλινά κάτεργα, και πριν λίγο καιρό οι δεσμώτες του τον εμφάνισαν σε ισραηλινό «στρατοδικείο». Εκεί, μπροστά στους δημοσιογράφους, ξυλοκοπήθηκε από τους δεσμοφύλακες επειδή αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη νομιμότητα αυτού του δήθεν δικαστηρίου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς πολιτικούς κρατούμενους σε όλο τον κόσμο, και σύμβολο της ανυποχώρητης αγωνιστικής στάσης και της ενωτικής γραμμής της Παλαιστινιακής Αριστεράς.