ΣΥΡΙΖΑ: Προς την Πανελλαδική Σύσκεψη

Πυκνό πρόγραμμα συζητήσεων, διεργασιών και παρέμβασης καταρτίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα:

Στις 10, 11 και 12 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η δεύτερη Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ με συμμετοχή χιλιάδων αγωνιστών από όλη τη χώρα, με δύο θέματα: την έγκριση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και τις θέσεις για τις Ευρωεκλογές. Για την επιτυχία της Πανελλαδικής Σύσκεψης καταρτίζονται δύο εισηγήσεις από τη γραμματεία, και έχει οριστεί στις 21, 22 και 29 Μαρτίου να πραγματοποιηθούν παντού τοπικές και κλαδικές συνελεύσεις για να συζητηθούν οι εισηγήσεις αυτές και να διατυπωθούν γνώμες, προτάσεις, σκέψεις.

Παράλληλα, και στα πλαίσια της προγραμματικής Πανελλαδικής Σύσκεψης, γίνονται οι παρουσιάσεις των 15 στόχων πάλης του ΣΥΡΙΖΑ υπό το γενικό τίτλο "Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους". Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 60 συνελεύσεις, στις οποίες πήραν μέρος περί τα 2.000 άτομα. Επίσης πραγματοποιούνται οι θεματικές συναντήσεις των επιτροπών δικαιωμάτων, παιδείας, περιβάλλοντος, γυναικών, εργατικής πολιτικής.

Η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα για τις συνεδριάσεις και τα ζητήματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν μέχρι την Πανελλαδική Σύσκεψη, ενώ τις μέρες αυτές υιοθετεί ένα πρόγραμμα δράσης με επίκεντρο το θέμα της εργασίας και της ΕΕ, των τραπεζών, του ΝΑΤΟ, του περιβάλλοντος. Τις επόμενες μέρες θα δοθεί το πλήρες πρόγραμμα στη δημοσιότητα, το οποίο θα περιλαμβάνει πανελλαδικές μέρες κινητοποίησης για διάφορα ζητήματα όπως εργασία–ανεργία, τράπεζες, Κομισιόν της ΕΕ και αντεργατικές αποφάσεις, περιβάλλον κ.λπ.

Σε ένα δύσκολο πολιτικά και κοινωνικά περιβάλλον, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να δώσει ένα καθαρό πολιτικό στίγμα και να εντείνει την εξώστρεφη δραστηριότητά του, απαντώντας με τον καλύτερο τρόπο στις συστηματικές επιθέσεις που δέχεται και τις πιέσεις που του ασκούνται.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Για τις μαζικές απολύσεις στον ALPHA

Εν λευκώ ζητά η νέα ιδιοκτησία του Alpha υπογραφές των εργαζομένων για την ένταξή τους σε μαζικές απολύσεις, τις οποίες ονομάζει "πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου"!

Με σκηνικό τρομοκρατίας και συκοφαντίας δημιουργεί κλίμα τρόμου, προκειμένου να τους ωθήσει στην "εθελούσια έξοδο".

Με το όπλο στον κρόταφο, οι εργαζόμενοι απολύονται με τις νέες μεθόδους των Γερμανών ιδιοκτητών, που αποφάσισαν να διώξουν με κάθε τρόπο το 1/3 των εργαζομένων χωρίς καν να σέβονται την ελληνική νομοθεσία.

Οι τραγικές αυτές επιλογές μεγαλώνουν την ανασφάλεια όλων των εργαζομένων στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ιδιοκτησία του Alpha να ανακαλέσει άμεσα αυτή την επιλογή. Καταδικάζει κάθε μέθοδο η οποία οδηγεί σε απολύσεις άξιων εργαζομένων, που αποτελούν τον κορμό της ιδιωτικής τηλεόρασης και του ραδιοφώνου.

27/2/2009, Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ