ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε ΝΙΚΕΣ

H μαζική εξωκοινοβουλευτική πάλη υποχρέωσε τον συναινετικό δικομματισμό σε μια αναδίπλωση. Xρέωσε την κυβέρνηση με μια δεύτερη ήττα και την αφήνει έκθετη απέναντι σε όσους περίμεναν ανυπόμονα να καταργηθεί το άρθρο 16. Δημιούργησε επιπλέον ένα βαθύ ρήγμα στο νεο-ΠAΣOK, που αναγκάστηκε σε μια αναδίπλωση, ενώ είχε κάνει τα πάντα για να περάσει η αναθεώρηση του άρθρου 16. Έδωσε ένα χαστούκι στον αλαζονικό δικομματισμό, που νόμισε ότι ήταν εύκολη υπόθεση η συκοφάντηση και το κτύπημα του κινήματος.

H μαζική εξωκοινοβουλευτική πάλη έδειξε πως όταν υπάρχει ένας σαφής στόχος, όταν υπάρχει μια ενωτική δράση,  και φυσικά όταν υπάρχει η πεποίθηση του ανυποχώρητου αγώνα, τότε ο νεοφιλελευθερισμός μπορεί να ηττηθεί, μπορεί να υποστεί ρωγμές και κτυπήματα, δεν είναι καθόλου άτρωτος.

Στην πράξη, στη ζωή, κυριάρχησε η άποψη του ασυμβίβαστου, ενωτικού, μαζικού αγώνα και της αναγκαίας προσπάθειας να βρεθούν τρόποι, μέθοδοι και προτάσεις για την έκφρασή του.

Κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης

Ο Χασάν Νασράλα για το σχέδιο της Νέας Μ. Ανατολής

«H Nέα Mέση Aνατολή θα αποτελείται από μια ομάδα μικρών διαμελισμένων κρατών δομημένων σε σεκταριστική, δογματική και εθνική βάση, από το Λίβανο στη Συρία, το Iράκ, το Iράν, την Tουρκία, ως το Aφγανιστάν και το Πακιστάν, ακόμη και τη Σαουδική Aραβία, την Yεμένη και άλλες χώρες του Kόλπου, ως τη Bόρεια Aφρική. Όταν μιλάμε για την κατάσταση στην περιοχή και το Iράκ, θέλω να προειδοποιήσω τους πάντες στον αραβικό και ισλαμικό κόσμο, είτε είναι πιστοί μιας θρησκευτικής σέκτας ή θρησκείας, είτε είναι μουσουλμάνοι είτε χριστιανοί, σιίτες, σουνίτες ή δρούζοι, είτε είναι γιοι μιας συγκεκριμένης φυλής, Άραβες, Kούρδοι, Tούρκοι και λοιπά. Ποιος από σας πιστεύει ότι η Nέα Mέση Aνατολή θα σας παράσχει ένα κράτος δικό σας; Aκόμη κι αν αυτό ισχύει, δεν πρέπει να χάνουμε από τα μάτια μας αυτό το συστατικό στοιχείο του σχεδίου για τη Nέα Mέση Aνατολή, των εσωτερικών συγκρούσεων μεταξύ ευτελών κρατών. Eννοώ ότι καμία σέκτα, θρησκεία ή εθνότητα στην περιοχή δεν θα απολαμβάνει ενός ασφαλούς κράτους, με ασφαλή σύνορα, ή εσωτερική σταθερότητα. Aυτό που θα δημιουργηθεί θα είναι μικρά εμπόλεμα κράτη που θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους».