ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΕ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντική η συμβολή της ΚΟΕ στην ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ

Η παρουσία της ΚΟΕ στο ενωτικό και αριστερό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σημαντική. Η ΚΟΕ εντάχθηκε και επηρέασε το ΣΥΡΙΖΑ με όλες της τις δυνάμεις. Είχε μια πανελλαδική παρουσία όχι μόνο στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε κάθε «στιγμή» της προεκλογικής περιόδου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ανέδειξε την ιδιαίτερη άποψή μας μέσα στον ενωτικό συνδυασμό. Οι υποψήφιοι και τα μέλη της ΚΟΕ κινηθήκαμε πέρα από το μέτρο των δυνάμεων μας, στις λαϊκές γειτονιές και τα σπίτια, συναντηθήκαμε και κουβεντιάσαμε με νέους και παλιούς φίλους και συντρόφους. Αποκτήσαμε νέους δεσμούς με το λαό και τα προβλήματά του. Αυξήθηκε η αναγνωρισιμότητά μας σαν μια αριστερή, μαχητική, ελπιδοφόρα δύναμη μέσα στο ενωτικό εγχείρημα. Επιμείναμε να αναδειχθεί μια αγωνιστική, αποφασιστική αντιπαράθεση με το νεοφιλελευθερισμό και τις πολιτικές ευθύνες των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όταν οι φωτιές κατέστρεφαν τη χώρα από άκρη σε άκρη ενάντια στο πνεύμα «εθνικού πένθους» και σιγής που ήθελαν να επιβάλουν. Γνωρίσαμε πολύ κόσμο και ήρθαμε σε επαφή με νέους, εργαζόμενους, ανέργους, με τον κόσμο της Αριστεράς. Μάθαμε πολλά απ’ αυτούς.

Το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα και η προτίμηση που καταγράφηκε στους υποψηφίους της ΚΟΕ πιστοποιεί αυτό που ακούσαμε από πολλούς: ότι αποτελούμε μια ελπιδοφόρα, αναπτυσσόμενη δύναμη της Αριστεράς. Δεν θα μπορούσε βέβαια να έχει επιτευχθεί ένα τόσο πλούσιο έργο σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς την απλόχερη βοήθεια και συμπαράσταση των χιλιάδων φίλων μας, χωρίς την πολύτιμη δουλειά των μελών και των στελεχών μας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκτήσαμε, η ενθάρρυνση από φίλους και γνωστούς, οι δοκιμασίες που ανοίγονται μπροστά μας στη νέα περίοδο, μας κάνουν να αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος των ευθυνών και των επιλογών μας μέσα στο χώρο της Αριστεράς και στους αγώνες. Θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση…