ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, του Χρίστου Καραμάνου

Προχωρούν οι προετοιμασίες για την Πανελλαδική Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

του Χρίστου Καραμάνου

Προχωρούν εντατικά οι προετοιμασίες της Πανελλαδικής Συνάντησης του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 14, 15 και 16 Μαρτίου στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η οργανωτική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα για την αντιμετώπιση όλων των τεχνικών και οργανωτικών ζητημάτων και σύντομα θα κυκλοφορήσει αφίσα που θα γνωστοποιεί το γεγονός σε πανελλαδική κλίμακα και θα καλεί τον κόσμο της Αριστεράς να πάρει μέρος στις συσκέψεις-συνελεύσεις και στην ίδια την Πανελλαδική Συνάντηση.

Παράλληλα έγινε συνάντηση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους των νεολαιών που συμμετέχουν στο ΣΥΡΙΖΑ και πάρθηκαν κοινές πρωτοβουλίες για τη μεγαλύτερη εμπλοκή των νέων στη διαδικασία αυτή. Θα κυκλοφορήσει ένα σχετικό κείμενο, θα γίνουν συνελεύσεις-συσκέψεις νέων σε διάφορους χώρους και θα ενισχυθεί η παρουσία τους στις τοπικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε οι νέοι να εκπροσωπηθούν μαζικά στην Πανελλαδική Συνάντηση.

Η διαδικασία της Πανελλαδικής Συνάντησης αποκτά ιδιαίτερη σημασία για δύο λόγους: συμπίπτει με μεγάλα γεγονότα (πολιτική κρίση) και με ένταση όλων των προβληματισμών για μια ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και έναν πρωταγωνιστικό του ρόλο στην πολιτική σκηνή, στα κινήματα, στην Αριστερά. Επίσης, έρχεται να δώσει απάντηση σε ένα μεγάλο έλλειμμα διαδικασιών και λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ και σε μια αυξημένη ανάγκη συζήτησης και διευκρίνισης πολιτικών ζητημάτων και συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη το κέντρο βάρους όλου του προβληματισμού έχει μετατεθεί προς την απάντηση και πρόταση της Αριστεράς στο νέο υπό διαμόρφωση πολιτικό τοπίο. Το πλαίσιο συζήτησης της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που ανοίγει τη διαδικασία, έχει αρχίσει πέρα από το site www.syriza.gr να δημοσιεύεται σε εφημερίδες της Αριστεράς (η «Αριστερά!» το δημοσίευσε στο προηγούμενο τεύχος, ενώ την Κυριακή αναμένεται να δημοσιευτεί στην «Εποχή» και την «Αυγή») και στη βάση του θα ξεκινήσουν οι συσκέψεις-συνελεύσεις.

Παράλληλα, στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας, κυκλοφορεί ένα κείμενο με τίτλο για «Να γίνει η Πανελλαδική Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικό βήμα για τη συγκρότησή του» και υπογράφεται από μέλη της ΚΟΕ, της ΑΚΟΑ, του Κόκκινου, της συνιστώσας του ΣΥΝ «Αριστερή Ανασύνθεση» και από ανένταχτους/ες αριστερούς/ές, μέλη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ή τοπικών του επιτροπών. Το κείμενο αυτό μπορείτε να το βρείτε στο site www.syriza.gr και μπορείτε να το υπογράψετε (αν συμφωνείτε και επιθυμείτε) στο ypografessyriza.blogspot.com

Όλα τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής οδηγούν στην εκτίμηση πως η Πανελλαδική Συνάντηση θα αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός στο χώρο της ριζοσπαστικής, ενωτικής Αριστεράς.