Προπηλακισμοί και απειλές στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, του Π.Κ.

Στις 24/02/2009 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου, εκτυλίχτηκαν σκηνές που παραπέμπουν σε εποχές από καιρό ξεπερασμένες.

Το μέλος της Κ.Ε. της Ν.Δ. Αλέκος Κόκκαλης, σύμβουλος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, με αδιευκρίνιστο ρόλο στο Δήμο, επιτέθηκε κατά νέου μέλους της δημοτικής κίνησης "Κόντρα στον Καιρό" πιάνοντάς το από τον λαιμό. Την ίδια στιγμή ο οδηγός του δημάρχου, προπηλάκιζε τη δημοσιογράφο της τοπικής εφημερίδας "Η Θέση", Μαριλένας Αντωνοπούλου, της έσπαζε τη φωτογραφική της μηχανή καταστρέφοντας τις φωτογραφίες που αποκάλυπταν τη δράση των ομοϊδεατών του. Οι παθόντες υπέβαλαν μηνύσεις κατά των δραστών, που φυγαδεύτηκαν από ανθρώπους του δημάρχου από την πίσω πόρτα του δημαρχείου, για να αποφύγουν το αυτόφωρο.

Από την αρχή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, τόσο ο δήμαρχος Γ. Πατούλης, όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μ. Μαραγκάκης, προκαλούσαν με τις ειρωνικές και προκλητικές παρεμβάσεις τους, τους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί με σκοπό να αποτρέψουν τη ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο, απόφασης για την αλλαγή των χρήσεων γης, προς το δυσμενέστερο, , σε αρκετές περιοχές του Αμαρουσίου. Με ανούσιους μονολόγους ο δήμαρχος προσπάθησε να κουράσει τους παριστάμενους, με σκοπό να αποχωρήσουν και να παρθεί η απόφαση τις πρώτες πρωινές ώρες. Η επιμονή των κατοίκων να παραμένουν στις θέσεις τους εξόργισε τους "πολίτες" της παράταξης του δημάρχου. Αρκετή ώρα πριν από τα επεισόδια, περιφέρονταν ανάμεσα στους ενεργούς πολίτες, που σχολίαζαν και αποδοκίμαζαν χαμηλόφωνα τον δήμαρχο και τους απειλούσαν επίσης χαμηλόφωνα. Το γεγονός καταγγέλθηκε δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο, όμως τόσο ο δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου το "αγνόησαν". Και μετά ήρθε η ανοικτή πρόκληση… ο δήμαρχος προκάλεσε τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Κόντρα στον Καιρό" Λευτέρη Μαγιάκη και όταν εκείνους του απάντησε ειρωνεύτηκε τόσο τον ίδιο όσο και τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα. Κάποιο νεαρό μέλος της δημοτικής κίνησης αντέδρασε υψηλόφωνα, χωρίς υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον δήμαρχο. Τότε ήρθε η ώρα των τραμπούκων. Από την απέναντι μεριά της αίθουσας ξεκίνησαν οι αδελφοί Κόκκαλη, τη διέσχισαν χωρίς να τους εμποδίσει κανένας και επιτέθηκαν κατά των νεαρών που "αυθαδίασαν" στον δήμαρχο. Τα επεισόδια γενικεύτηκαν με τη συμμετοχή και άλλων τραμπούκων, όπως ο οδηγός του δημάρχου που επιτέθηκε κατά της δημοσιογράφου και άλλων υποστηριχτών του που απειλούσαν άλλους δημοσιογράφους, της τοπικής εφημερίδας "Αμαρύσια", ενώ τους ζητούσαν με απειλητικές διαθέσεις τις δημοσιογραφικές τους ταυτότητες!

Όλη την ώρα που εκτυλίσσονταν τα επεισόδια ο δήμαρχος Γ. Πατούλης δεν έκανε καμία προσπάθεια να εκτονώσει την κατάσταση, ενώ από τις φωτογραφίες φαίνεται έως και να τα απολαμβάνει. Πάντως σίγουρα τον εξυπηρέτησαν, αφού αμέσως μετά η αντιπολίτευση αποχώρησε, θέτοντας θέμα δημοκρατικής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Η παράταξη του δημάρχου ψήφισε μόνη της, τις δυσμενείς αλλαγές στις χρήσεις γης. Ο Δήμαρχος καταδίκασε τη βία από όπου κι εάν προέρχεται "ξεχνώντας" να καταδικάσει την φασιστική συμπεριφορά του οδηγού του και του σύμβουλού του Αλέκου Κόκκαλη και μέλους της Κ.Ε. της Ν.Δ.

Π.Κ.