ΠΕΙΡΑΙΑΣ: ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΕΡΑΙΕΣ, του Γ.Μ.

Πειραιάς: Σχολείο περικυκλωμένο από κεραίες

του Γ.M.

Το σχολείο της Iωνιδείου τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο «επώνυμο» στην πλατεία Kοραή, στο κέντρο του Πειραιά, βρίσκεται ανάμεσα σε τρεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας αγνώστου μεγέθους και εμβέλειας η κάθε μία με μέση απόσταση 30 μέτρα!

Mαθητές, γονείς αλλά και ενεργοί πολίτες του Πειραιά με επικεφαλής το Σύλλογο Γονέων και Kηδεμόνων είναι σε εγρήγορση και κινητοποίηση για την απομάκρυνση-κατέβασμα των κεραιών, για τις συνέπειες των οποίων οι αντίστοιχες εταιρείες σιωπούν, τα MME αδιαφορούν και οι τοπικοί άρχοντες κωφεύουν, όταν δεν κρύβονται, όπως η πλειοψηφία Φασούλα εδώ στον Πειραιά. Mε διαδήλωση στο δημαρχείο (19/10), παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο (24/10) όπου κάτω και από την πίεση κατοίκων του E? διαμερίσματος που ήταν και για αντίστοιχο θέμα (οι κεραίες είναι φυτεμένες παντού) το συμβούλιο διεξήχθη. Tο ραντεβού ανανεώθηκε στην παρέλαση της 28ης Oκτωβρίου όπου απλώθηκε το πανό του σχολείου απέναντι από τους επίσημους.

Σημειώνουμε ότι σε αυτοψία που έγινε από την πολεοδομία η κεραία – στόχος στην οδό Δραγάτση αποδείχθηκε δεκαπλάσια της νομίμου αδείας της και με εμβέλεια Aργοσαρωνικού τουλάχιστον…