Ο λαός της Τυνησίας ξαναγράφει Ιστορία

alt

altΗ εν ψυχρώ εκτέλεση του αριστερού ηγέτη Chokri Belaïd χτες το πρωί μπροστά στο σπίτι του από «αγνώστους» πυροδότησε ένα νέο κύμα λαϊκής οργής. Αψηφώντας τις δυνάμεις καταστολής, εκατοντάδες χιλιάδες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Τύνιδας και δεκάδων πόλεων απ’ άκρη σ’ άκρη της Τυνησίας με την κραυγή «Να φύγετε!». Το Λαϊκό Μέτωπο, ακολουθούμενο από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, αποχώρησε από τη Βουλή και κήρυξε γενική απεργία με αίτημα την ανατροπή της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση των ισλαμιστών, που διέψευσε τις προσδοκίες της Επανάστασης, βρέθηκε κι αυτή με τη σειρά της στο στόχαστρο ενός λαού που έσπασε το φόβο δεκαετιών, μάτωσε για να ανατρέψει τη δικτατορία του Μπεν Άλι, και δεν έπαψε ποτέ να διεκδικεί Αξιοπρέπεια, Ψωμί και Δημοκρατία. Χτες το βράδυ, κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή και χάρη στην αδιαπραγμάτευτη στάση του Λαϊκού Μετώπου, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε παραίτηση και υποσχέθηκε τη γοργή διενέργεια εκλογών.

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καταρχήν εκφράζει στο Λαϊκό Μέτωπο, στο λαό της Τυνησίας και στην οικογένεια του Chokri Belaïd τα πιο ειλικρινή της συλλυπητήρια για το χαμό ενός επαναστάτη ο οποίος έζησε όλη τη ζωή του στην υπηρεσία του λαού. Ο Chokri Belaïd, επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Πατριωτών και αντιπρόεδρος του Λαϊκού Μετώπου, φυλακίστηκε και βασανίστηκε επανειλημμένα στα κάτεργα της φιλοδυτικής χούντας, πήρε ενεργά μέρος στην εξέγερση του 2011, και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συσπείρωση της τυνησιακής Αριστεράς.

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας χαιρετίζει τον περήφανο λαό της Τυνησίας, που ξαναγράφει ιστορία και τιμά έτσι με τον καλύτερο τρόπο το δολοφονημένο ηγέτη της Αριστεράς. Λίγες μέρες μετά το νέο ξεσηκωμό του λαού της Αιγύπτου, το πνεύμα της τόσο συκοφαντημένης Αραβικής Άνοιξης, που ενέπνευσε τους προοδευτικούς ανθρώπους όπου γης, επιστρέφει θριαμβευτικά στην αρχική κοιτίδα του, την Τυνησία. Περιγελά τις ίδιες του τις αδυναμίες αλλά ακόμα περισσότερο όσους το κορόιδεψαν, νομίζοντας ότι οι λαοί είναι εσαεί πιόνια σε ένα στημένο παιχνίδι. Και φωνάζει πάλι: Οι λαοί μπορούν τα πάντα!

 KOE, Αθήνα, 7/2/2013

* Την Τετάρτη 13/2, 7:30 μ.μ., το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΟΕ σας καλεί σε εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης για τις εξελίξεις στην Τυνησία και στον αραβικό κόσμο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ρουφ, Ανδρονίκου 18 & Κων/πόλεως 10 (στάση μετρό Κεραμεικός). Θα προβληθούν ντοκιμαντέρ από την Τυνησία και το Μπαχρέιν. Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.