Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί…

Με την πανεκπαιδευτική διαδήλωση της Τρίτης 23/12/2008 έκλεισαν προσωρινά οι διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση.
Ήδη ΠΟΣΔΕΠ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ έχουν αποφασίσει ημέρα πανεκπαιδευτικής δράσης την Παρασκευή 9/1/2009, στα 18 χρόνια από την δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα.
Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό απέδειξε ότι στέκεται φανατικά ενάντια στη νεολαία και στην εξέγερσή της, ενώ το ΠΑΣΟΚ έκανε επίδειξη υπευθυνότητας και προφύλαξης της τάξης, παρά τις ανέξοδες ρητορείες. Κορυφώνεται η επίθεση στο άσυλο με πρωτοστάτες το ΛΑΟΣ και την ΝΔ, ενώ και η ηγεσία του ΚΚΕ κλιμακώνει την πολεμική της με την Α. Παπαρήγα στη Βουλή να δίνει από καθέδρας μάθημα στη νεολαία για το ποια είναι η σωστή εξέγερση. Δείτε εδώ την εξαιρετική ομιλία του Α. Αλαβάνου.
Στην απεγνωσμένη προσπάθεια να επιβληθεί το ανέμελο και καταναλωτικό χριστουγεννιάτικο κλίμα το πλαστικό δέντρο της πλατείας Συντάγματος περιφρουρείται από διμοιρίες ΜΑΤ και δεκάδες ασφαλίτες.
Συναυλία μαθητών και φοιτητών προγραμματίζεται για τις 27/12 στο Ηράκλειο. Υπογραφές μαζεύονται από γονείς ενάντια στην κρατική βία.
Η μέρα πανεκπαιδευτικής δράσης στις 9 Γενάρη να μετατραπεί σε μέρα Γενικής Απεργίας ενάντια στην κυβέρνηση. Πρόταση για 24ωρη απεργία αποφάσισε να απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Δείτε σχετικό κάλεσμα της Ένωσης Εργαζομένων. Ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί και να ενοποιήσει εργαζόμενους, γονείς, μαθητές, νέους.
Δείτε μέρα – μέρα το χρονικό της εξέγερσης με τις καθημερινές ανακοινώσεις, δελτία τύπου, ενημερώσεις.