Οι έμποροι των εθνών βάζουν στο στόχαστρο την Κύπρο

2013 03 19 kipros

2013 03 19 kiprosΔελτίο Τύπου της ΚΟΕ, 19/3/2013

1. Η ΚΟΕ καταγγέλλει τον κυνικό εκβιασμό της Γερμανικής Ε.Ε. απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό λαό. Ο Μερκελισμός δοκιμάζει στην Κύπρο μια αναβάθμιση των «εργαλείων» που μέχρι σήμερα έχει χρησιμοποιήσει, αποσκοπώντας τόσο στη διάλυση της οικονομικής υπόστασης της Κύπρου όσο και στον πολιτικό έλεγχο αυτού του εξαιρετικής γεωπολιτικής και γεωοικονομικής σημασίας τόπου.
2. Η ΚΟΕ καταδικάζει τη «Διεθνή» των ευρωπαίων τοκογλύφων δανειστών, το Eurogroup, που με τη μνημονιακή θηλιά επιχειρεί να στραγγαλίσει την κυπριακή ανεξαρτησία. Καταγγέλλει την εθελόδουλη και συνένοχη τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, που έχει το θράσος να δηλώνει ότι «συμπαραστέκεται στον αδελφό κυπριακό λαό» ενώ υπερψήφισε πειθήνια τις καταστροφικές αποφάσεις του Eurogroup. Όσο για τον κύριο Αναστασιάδη, που ορκιζόταν πως δεν υπάρχει θέμα «κουρέματος» των καταθέσεων ιδιωτών και λίγες μέρες μετά ακολούθησε το δρόμο υποταγής που πρώτος άνοιξε ο ομοϊδεάτης του Σαμαράς, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την εγκληματική πολιτική του.
3. Η ΚΟΕ διαδηλώνει την ολόψυχη αλληλεγγύη της στον αγώνα του κυπριακού λαού ενάντια στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους, που χρησιμοποιούν ως πολιορκητικό κριό το τραπεζικό πρόβλημα για να επιβάλουν την προτεκτορατοποίηση της Κύπρου, την οποία δεν πέτυχαν με το σχέδιο Ανάν. Οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ποτέ δεν συγχώρησαν το ιστορικό ΟΧΙ του κυπριακού λαού σ’ αυτό το διχοτομικό και αποικιοκρατικό σχέδιο, και σήμερα επανέρχονται με εκδικητική μανία ενάντια στην κυπριακή εθνική κυριαρχία.
4. Ο δοκιμαζόμενος και ευρισκόμενος -και αυτός- μπροστά στο φάσμα της κοινωνικής και εθνικής διάλυσης λαός της Ελλάδας, σε πλήρη αντίθεση με τις Τρόικες εξωτερικού και εσωτερικού που τον κυβερνούν, στέκεται στο πλάι του κυπριακού λαού. Με αλληλεγγύη, με πόνο ψυχής, αλλά και με ελπίδα. Όταν, σε μια περιοχή-επίκεντρο της όξυνσης των ανταγωνισμών μεταξύ των ισχυρών, η Ελλάδα γίνεται αποικία χρέους υπό καταστροφή, και την ίδια στιγμή διακυβεύεται πλέον η ίδια η υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι ο ξεσηκωμός των λαών του ευρωπαϊκού Νότου και της Μεσογείου είναι κοινή ανάγκη και κοινή μοίρα.

  • Εθνική Κυριαρχία – όχι χρεοκρατία και γερμανοκρατία
  • Εδαφική Ακεραιότητα – όχι προτεκτορατοποίηση και διάλυση
  • Κοινωνική Σωτηρία – όχι διάσωση της τραπεζοκρατίας
  • Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης – όχι πεδίο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμου
  • Για μια άλλη Ευρώπη, των λαών και της Πραγματικής Δημοκρατίας

 

 

Όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα (Β.Σοφίας 2), σήμερα Τρίτη 19/3, στις 18:00.