Ξεσηκωμός για πραγματική Δημοκρατία!

2013 06 12 ert 2

2013 06 12 ert 2Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ – 12/6/2013

Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια. Η κυβέρνηση του Σαμαρά και των συνεταίρων του πουλάει τη χώρα και εξοντώνει τη Δημοκρατία. Όλος ο λαός μιλάει για χούντα και έχει δίκιο. Τι άλλο είναι όταν μπαίνει λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση μέσα σε μια μέρα, όταν με τα ΜΑΤ επιβάλλεται σιωπητήριο στην ενημέρωση, όταν γίνεται κουρελόχαρτο το Σύνταγμα, όταν στήνεται πάρτι πλιάτσικου σε βάρος της δημόσιας περιουσία, του πολιτισμού και της ιστορικής μνήμης αυτού του λαού, όταν κυβερνά με διατάγματα μια ακροδεξιά παρέα γύρω από τον πρωθυπουργό, όταν πετιούνται στην ανεργία χιλιάδες οικογένειες με μια υπογραφή, όταν πουλιέται η χώρα στους καναλάρχες;
Το ρίξιμο του σήματος της δημόσιας τηλεόρασης, μετά τις αδιανόητες χτεσινές δηλώσεις Κεδίκογλου και πριν τις ακόμα πιο προκλητικές σημερινές δηλώσεις Σαμαρά ότι «προστατεύει το δημόσιο συμφέρον», είναι ευθεία βολή σε βάρος της χώρας και του λαού. Η κυβέρνηση Σαμαρά, κάτω από το βάρος των αποτυχιών της σε όλους τους τομείς, δεν διστάζει να προχωρήσει σε οποιονδήποτε τυχοδιωκτισμό νομίζοντας ότι έτσι θα τα καταφέρει να κρατηθεί στην εξουσία.
Πρέπει να διώξουμε τώρα τους αδίστακτους υπαλλήλους της τρόικας και των διαπλεκόμενων συμφερόντων γιατί το μόνο που μπορούν να εγγυηθούν είναι η ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας. Για να γίνει αυτό χρειάζεται ανένδοτος πολιτικός αγώνας για να πέσει η κυβέρνηση των αντιδημοκρατικών πραξικοπημάτων και εκτροπών. Τη στιγμή που το μνημονιακό καθεστώς ευτελίζει και παρακάμπτει το κοινοβούλιο, τον αποφασιστικό ρόλο για την ανατροπή του δεν μπορεί παρά να τον έχει η μαζική λαϊκή ενεργοποίηση, ο παλλαϊκός συναγερμός και ξεσηκωμός.
Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δεν είναι μόνο οι χιλιάδες απολύσεις, δεν είναι μόνο ο νέος κύκλος φτωχοποίησης και εκτόξευσης της ανεργίας. Είναι η ίδια η σωτηρία της χώρας και της Δημοκρατίας. Αυτό είναι που κινητοποίησε αμέσως χτες δεκάδες χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα αλλά και ανάμεσα στους Έλληνες του εξωτερικού. Ο σημερινός αγώνας για πραγματική Δημοκρατία στην Ελλάδα συναντιέται με τους αγώνες των λαών για τη Δημοκρατία όλη την τελευταία περίοδο στη Μεσόγειο, τον ευρωπαϊκό Νότο, την Ευρώπη, τον Κόσμο.
Η μαζική απαίτηση για πραγματική Δημοκρατία, για να πάρει ο λαός το μέλλον στα δικά του χέρια ενάντια στις κλίκες της εκμετάλλευσης και της διαφθοράς είναι που θα ανοίξει νέους δρόμους για τη διέξοδο της χώρας και τη μεταπολίτευση του λαού. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, των μελών, των βουλευτών, των φίλων του σε όλη τη χώρα δεν μπορεί παρά να είναι αυτή την ώρα στην πρώτη γραμμή για να γίνει πράξη αυτή η απαίτηση, για να δοθεί ζωή σε ένα πολιτικό ρεύμα ανατροπής, αλλαγής και διεξόδου.