Μετά τον Μπάιντεν και ο Βεστερβέλε

alt

alt

Δελτίου Τύπου της ΚΟΕ – 17/1/2012

Σε πίσω αυλή των μεγάλων δυνάμεων έχει μετατραπεί η χώρα. Πρώτα ήρθε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τ. Μπάιντεν, στις αρχές Δεκέμβρη για να συζητήσει με Λ. Παπαδήμο. Α. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά σχετικά με τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και πώς μπορεί η χώρα μας να φανεί «χρήσιμη».

Το σίριαλ συνεχίζεται, αφού αυτές τις μέρες είναι εδώ ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκ. Βεστερβέλε για να θέσει για άλλη μια φορά τα γνωστά διλήμματα: «Δεν θα έχουμε εμπλοκή με την έκβαση των συνομιλιών για το PSI, αρκεί να προχωρήσετε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει επιβάλει η Μέρκελ». Δηλαδή στην ολοκληρωτική αφαίμαξη του ελληνικού λαού και στην πλήρη μετατροπή της χώρας σε μεταμοντέρνα αποικία.alt Και ακόμη, «αρκεί να συμμορφωθείτε με τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς απέναντι στο Ιράν».

Από κοντά και οι θλιβερές μαριονέτες του πολιτικού συστήματος Λ. Παπαδήμος και Α. Σαμαράς, που για ακόμα μια φορά είπαν «ναι σε όλα» στο αφεντικό εκ Γερμανίας. Και ξέρουν καλά, όλες οι πλευρές, ότι αυτό το «ναι» δεν σημαίνει και τίποτα αφού, ανεξαρτήτως της έκβασης των συνομιλιών για το PSI, η καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας είναι δεδομένη για τον αμερικανικό και γερμανικό παράγοντα. Το μόνο που ενδιαφέρει πια, είναι οι πολιτικές εξυπηρετήσεις, η λεηλασία του κοινωνικού και εθνικού πλούτου και η στιγμή που θα γίνει η χρεοκοπία της χώρας, ελεγχόμενη ή μη.

Βέβαια ο Βεστερβέλε δεν ξέχασε να μας προσφέρει και την πλήρη «ψυχολογική του υποστήριξη». Καλά έκανε, γιατί η κυβέρνηση Παπαδήμου και το σάπιο πολιτικό σύστημα που στηρίζει αυτές τις πολιτικές μάλλον δεν θα έχει ακόμα πολύ καιρό μπροστά της. Πλησιάζει η ώρα που ο λαός θα βγει ξανά στο προσκήνιο και θα τους στείλει από εκεί που ήρθαν.