Μαθητές και μαθήτριες της ΚΟΕ: Η πρώτη μας ψήφος να είναι ΣΥΡΙΖΑ

Στις ευρωεκλογές πολλοί από εμάς ψηφίζουμε για πρώτη φορά. Πιο συγκεκριμένα, όσοι έχουν γεννηθεί από 1/1/1991. Όμως εμείς δεν θα είμαστε ενεργοί πολίτες μόνο στις 7 Ιουνίου. Είμαστε ενεργοί πολίτες κάθε μέρα, και όχι κάθε 4-5 χρόνια. Το Δεκέμβρη αποδείξαμε ότι η φωνή μας θα ακούγεται και θα τους τρομάζει, είτε τους αρέσει είτε όχι. Δεν παραχωρούμε σε κανέναν το δικαίωμα να μας κυβερνά χωρίς να δίνει λόγο, και δεν πειθαρχούμε στην προπαγάνδα των ΜΜΕ.

Τα πράγματα αλλάζουν με τη συλλογική δράση των ανθρώπων και όχι με τις κάλπες. Έτσι κατακτήθηκαν όσα δικαιώματα έχουμε σήμερα. Ο δρόμος μας είναι οι αγώνες και τα κινήματα. Γι’ αυτά παλεύουμε, αυτά φοβούνται οι “από πάνω”.

Η αδιαφορία δεν βοηθά. Για την ακρίβεια συμφέρει αυτούς που κυβερνούν. Όσο πιο πολλοί από εμάς απέχουμε, τόσο ευκολότερα θα περνάει η εξουσία το δικό της. Το “όλοι τα ίδια είναι, δεν ασχολούμαι” είναι υγιής αντίδραση στη σαπίλα του συστήματος, αλλά δεν είναι στάση που αλλάζει τα πράγματα.

Δεν έχει σημασία τι ψηφίζουν οι γονείς μας. Οι “οικογενειακές παραδόσεις” δεν αφορούν τις εκλογές. Καθένας από εμάς έχει άποψη, είναι ελεύθερος να κρίνει και ν’ αποφασίσει. Αν κάποιοι με τα χρόνια συνήθισαν και συμβιβάστηκαν, αν άλλοι απογοητεύτηκαν και πιστεύουν πως τίποτα δεν αλλάζει, εμείς είμαστε νέοι και τα όνειρά μας δεν τα χαρίζουμε.

Τα κόμματα δεν είναι ποδοσφαιρικές ομάδες. Κρίνουμε τους πολιτικούς από αυτά που λένε και –κυρίως– κάνουν, και όχι επειδή μας αρέσει ή όχι η φάτσα τους. Κάθε κόμμα εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα κι αυτό αποδεικνύεται από το πρόγραμμα και τη θέση του απέναντι στα ζητήματα της κοινωνίας. Στις εκλογές καταδικάζουμε αυτές τις επιλογές και ενισχύουμε όσους αντιστέκονται.

Μαύρο στα κόμματα του συστήματος

ΝΔ: Πολλοί άνθρωποι έγιναν φτωχότεροι. Η ανεργία στα ύψη κι οι μισθοί χαρτζιλίκι. Σχολείο γεμάτο εξετάσεις, χιλιάδες ευρώ για φροντιστήρια. Ξεπουλά τα πάντα στους επιχειρηματίες και τώρα με την κρίση χαρίζει 28 δισ. στους τραπεζίτες. Βουλευτές και υπουργοί της χωμένοι στα σκάνδαλα.

ΠΑΣΟΚ: Η χειρότερη αντιπολίτευση. Καμιά διαφορά με τη ΝΔ. Χέρι-χέρι ψήφισαν όλους τους νόμους. Το ΠΑΣΟΚ είναι κι αυτό κόμμα των πλουσίων. Λέξη δεν είπε για τη δολοφονία του Αλέξη, μόνο άναβε κεράκια. Ο Παπανδρέου στήριξε τη σφαγή στην Παλαιστίνη.

ΛΑΟΣ: Με τον Καρατζαφέρη να ζητά περισσότερη καταστολή. Με βουλευτές που θαυμάζουν τον Χίτλερ. Συναγωνίζεται τη Χρυσή Αυγή στο ρατσισμό. Ενάντια στις μαθητικές καταλήψεις και σ’ όλους τους αγώνες των νέων. Αντιπολίτευση στα λόγια, μα στην πράξη στηρίζει όλα τα μέτρα της ΝΔ.

Όχι στην Αριστερά της “τάξης”

ΚΚΕ: Μεγάλα λόγια για ανατροπές, μα όταν ξεσπούν αγώνες κάνει την πάπια. Το ΚΚΕ δεν συμμετείχε στην εξέγερση του Δεκέμβρη. Γι’ αυτό δέχτηκε συγχαρητήρια από υπουργούς της ΝΔ. Δεν θέλει να ενωθεί η Αριστερά. Βασικός εχθρός για την Παπαρήγα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι αυτοί που μας κυβερνούν.

Ναι στην Αριστερά του κινήματος
Ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ

Το μόνο κόμμα που πήρε το μέρος των μαθητών και των νέων που ξεσηκώθηκαν το Δεκέμβρη. Διεκδικεί μια ζωή με δικαιώματα και επιλογές κόντρα στα κέρδη των λίγων. Αγωνίζεται για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που φταίνε. Οι κυβερνήσεις, οι πολυεθνικές, οι τραπεζίτες. Πρωτοστατεί στα κινήματα. Γιατί μόνο με τη δράση όλων μας μπορούν ν’ αλλάξουν τα πράγματα.

Μάχεται ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση των ληστών και τις διαταγές της για τη χώρα μας. Πάει κόντρα στους διαχωρισμούς που μας επιβάλλει το σύστημα, τον ανταγωνισμό και το ρατσισμό. Αποτελείται από νέους ανθρώπους και όχι από τα λαμόγια των σκανδάλων. Παλεύει για μια ενωμένη Αριστερά ενάντια στη διάσπαση. Όλοι μαζί, για να γίνουμε επικίνδυνοι. Οραματίζεται έναν άλλο κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και ανισότητα. Ο καπιταλισμός δεν είναι το μέλλον μας.

Μαθητές και μαθήτριες της ΚΟΕ