Κοινή δήλωση των διεθνών αντιπροσωπειών

Εμείς, οι αντιπροσωπίες που πήραμε μέρος στο Resistance2008 – 1ο Διεθνιστικό Φεστιβάλ Νεολαίας, που διοργανώθηκε με επιτυχία από την ΚΟΕ στην Αθήνα, από τις 11 μέχρι τις 13 Ιουλίου 2008, δηλώνουμε τα ακόλουθα:

  • Πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα ενάντια τους κοινούς εχθρούς της εργατικής τάξης και των λαών όλου του κόσμου.
  • Πως θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε ενάντια στην καταστολή, που είχε σαν αποτέλεσμα καλεσμένοι και αντιπροσωπίες, και ιδιαίτερα η συντρόφισσα Λεϊλά Χαλέντ και οι Βάσκοι σύντροφοι από το SEGI, να εμποδιστούν να βρεθούν μαζί μας σε αυτό το φεστιβάλ.

Μέσα από τον αγώνα μας να εξασφαλίσουμε ότι:

  • Το μέλλον μας δεν είναι η πείνα, η καταπίεση, η εκμετάλλευση, η καταλήστευση, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η πολιτιστική ισοπέδωση και καταστροφή.
  • Το μέλλον μας δεν είναι σε έναν κόσμο με επεμβάσεις, πραξικοπήματα, δολοφονίες λαϊκών ηγετών, με το χαρακτηρισμό σαν τρομοκράτη κάθε προοδευτικού ανθρώπου που αγωνίζεται ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα.
  • Το μέλλον μας δεν είναι τα γκέτο, ο αποκλεισμός, η στέρηση, ο αναλφαβητισμός, ο σκοταδισμός, ο ανορθολογισμός.
  • Το μέλλον μας δεν είναι η ανεργία, η κυριολεκτική σκλαβιά, η μαύρη εργασία, η μετανάστευση, η πρόσκαιρη εργασία, το εμπόριο οργάνων, το εμπόριο ανθρώπων.
  • Το μέλλον μας δεν είναι οι φυλακές, οι στερήσεις των δημοκρατικών δικαιωμάτων, η αντιτρομοκρατική υστερία, οι μαύρες λίστες, οι ιδιωτικές αστυνομίες, ο φασισμός.

Δεν θέλουμε ένα τέτοιο μέλλον. Καταγγέλλουμε το γενοκτονικό, γερασμένο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα. Το σύγχρονο προλεταριάτο και οι λαοί του κόσμου θα νικήσουν, θα οικοδομήσουν το δικό τους κόσμο, θα κάνουν τον κόσμο δικό τους!

Είμαστε στο πλευρό, είμαστε αλληλέγγυοι με τη νεολαία και με όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους, είμαστε στο πλευρό των λαών που αγωνίζονται ενάντια στη φεουδαρχία, τον καπιταλισμό, το σιωνισμό, τον ιμπεριαλισμό και, ειδικά ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, ενάντια σε δυνάμεις κατοχής και εκμετάλλευσης.

Είμαστε στο πλευρό των λαών της Λατινικής Αμερικής, που δημιουργούν μια νέα κατάσταση και ανοίγουν δρόμους για τη χειραφέτηση από τον ιμπεριαλισμό. Χαιρετίζουμε την επανάσταση στο Νεπάλ, που ανέτρεψε τη μοναρχία και ανοίγει το δρόμο σε μια νέα πορεία. Χαιρετίζουμε το λαό της Παλαιστίνης που αγωνίζεται. Χαιρετίζουμε το λαό της Ιρλανδίας που πρόσφατα απέρριψε την Ευρωσυνθήκη. Χαιρετίζουμε όλους τους αγώνες της εργατικής τάξης σε ολόκληρο τον κόσμο. Χαιρετίζουμε όλα τα κινήματα νεολαίας, τη νεολαία που δεν θέλει να γίνει καύσιμη ύλη του συστήματος, που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. (*)Ο κόσμος μάς ανήκει, θα χτίσουμε το μέλλον μας, θα αγωνιστούμε για έναν καλύτερο κόσμο, για έναν αναγκαίο κόσμο, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πείνα, χωρίς πόλεμο, χωρίς ρατσισμό, χωρίς τάξεις και κάστες, χωρίς αλλοτρίωση, χωρίς καταστροφή του περιβάλλοντος.

  • Για όλους αυτούς τους λόγους, δηλώνουμε ότι ο κόσμος δεν είναι δικός τους, είναι δικός μας!
  • Ζήτω η αντίσταση και ο αγώνας!

Υπογραφές (μέχρι τις 17/7/2008):

  1. Αργεντινή: Επαναστατική Κομμουνιστική Νεολαία
  2. Βολιβία: Κομμουνιστικό Κόμμα (Μαρξιστικό-Λενινιστικό-Μαοϊκό)
  3. Βουλγαρία: Κίνημα Αντίστασης "23 Σεπτέμβρη"
  4. Κονγκό: Action-Congo
  5. Ευρώπη: Δημοκρατικό Κίνημα Νεολαίας στην Εύρωπη
  6. Γαλλία: Γαλλο-Νεπαλέζικη Επιτροπή Αλληλεγγύης
  7. Γερμανία: Νεολαία REBELL
  8. Μεγάλη Βρετανία: Κομμουνιστικό Κόμμα Μεγάλης Βρετανίας (Μ-Λ)
  9. Ελλάδα: Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας
  10. Ελλάδα: Αριστερά Σχήματα
  11. Ελλάδα: Ένωση Εργαζομένων
  12. Αϊτή: Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Αϊτής
  13. Ιταλία: Δίκτυο των Κομμουνιστών
  14. Νεπάλ: Κομμουνιστικό Κόμμα Νεπάλ (Μαοϊκό)
  15. Ολλανδία: Μαρξιστική Λενινιστική Οργάνωση/Κόκκινη Αυγή
  16. Παλαιστίνη: Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
  17. Παλαιστίνη: Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
  18. Πορτογαλία: Νεολαία του Μπλόκο της Αριστεράς
  19. Τουρκία-Β.Κουρδιστάν: Μέτωπο για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες [Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα]
  20. Τουρκία-Β.Κουρδιστάν: Ομοσπονδία Ενώσεων Σοσιαλιστικής Νεολαίας
  21. Τουρκία-Β.Κουρδιστάν: Νεολαία του Επαναστατικού Προλεταριάτου
  22. Τουρκία-Β.Κουρδιστάν: Ένωση Μαοϊκής Νεολαίας
  23. ΗΠΑ: Προοδευτικό Εργατικό Κόμμα [υπογράφει με επιφυλάξεις στο σημείο (*)]