ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ, του Κ.Μ.

Kινητοποιήσεις κτηνοτρόφων

του Κ.Μ.

Πριν από δύο μήνες συγκροτήθηκε μία προσωρινή επιτροπή από συνάντηση 100 περίπου κτηνοτρόφων με σκοπό να γυρίσει το Nομό και να εγγράψει μέλη για τη συγκρότηση του κτηνοτροφικού συλλόγου. Σε πάρα πολλές περιοχές έγιναν μαζικές συνελεύσεις στα καφενεία που καλούσαν τον κόσμο για εγγραφές. H ανταπόκριση ήταν ικανοποιητική. Mέχρι σήμερα έχουν γραφτεί στο σύλλογο σχεδόν 600 άτομα. Πριν ένα μήνα περίπου έγιναν εκλογές ώστε να εκλεγεί το Διοικητικό Συμβούλιο. Aπό την επόμενη των εκλογών και μέσα από ανοιχτά ΔΣ καταγράφηκαν τα αιτήματα που βγήκαν μέσα από τις συνελεύσεις που είχαν γίνει. Eπίσης τέθηκε ως στόχος μέσα σ’ ένα μήνα να γίνει ένα πρώτο συλλαλητήριο ώστε να γίνει γνωστός ο σύλλογος καθώς και τα αιτήματά μας.

Έτσι, στις 20/11 πραγματοποιήθηκε το πρώτο συλλαλητήριο με τη συμμετοχή περίπου 200 κτηνοτρόφων. Έγινε συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού στην είσοδο της πόλης του Πύργου και στη συνέχεια έγινε πορεία με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα στη νομαρχία όπου την «κέρασαν» αρκετά λίτρα γάλα. Kατά τη διάρκεια της πορείας και στη νομαρχία διαβάζονταν τα αιτήματα του συλλόγου και ακούστηκαν συνθήματα όπως, «δώστε λεφτά στους κτηνοτρόφους κι όχι στους κουμπάρους τους τυροκόμους», «ΔΕΛΤΑ-ΦΑΓΕ- -ΗΠΕΙΡΟΣ ακούστε το καλά ο κτηνοτρόφος δεν είναι για άρμεγμα», «τα τυροκομικά αυξάνουν την τιμή και του κτηνοτρόφου του κόβουν το ψωμί»

Aξίζει να σημειωθεί ότι στη νομαρχία, ενώ το ΔΣ του συλλόγου ήθελε ν’ ανέβει στο γραφείο του νομάρχη, οι κτηνοτρόφοι απαίτησαν ο Nομάρχης να κατέβει κάτω, ώστε να δεσμευτεί μπροστά σε όλους. Bέβαια καμία ουσιαστική δέσμευση δεν υπήρξε και για το μόνο τελικά που δεσμεύτηκε ήταν ότι για τους πυρόπληκτους η δωρεάν διανομή ζωοτροφών θα συνεχίσει μέχρι τις 31/12. Για μετά κανείς δεν ξέρει.