ΘΗΛΕΙΕΣ: ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ Σ.ΧΟΥΣΕΪΝ, του Γ.Τ.

Θηλειές

του Γ. Τ.

Είναι ήδη 12 τα απαγχονισμένα παιδάκια που προσπάθησαν να μιμηθούν τις αποτρόπαιες εικόνες που πρόβαλλαν χιλιάδες (ίσως και εκατομμύρια φορές) τα διεθνή ΜΜΕ αφού προμηθεύτηκαν από αξιόπιστη πηγή τα φιλμς της θηριώδικης εκτέλεσης του Σαντάμ. Η “αξιόπιστη πηγή” δεν είναι άλλη από τις αμερικάνικες υπηρεσίες που είχαν όλη την διεύθυνση και σκηνοθεσία της σύλληψης, δίκης, καταδίκης και εκτέλεσης του Σαντάμ.

Η διάδοση εικόνων και προτύπων μέσω των μηχανισμών χειραγώγησης σε ολόκληρο τον κόσμο είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να μην έχουν μελετήσει οι εγκέφαλοι του “Νέου αμερικάνικου αιώνα”. Δεν τους νοιάζουν οι ζωές που χάνονται, ούτε η αιτία που προκαλεί το χαμό μιας ζωής. Δεν τους νοιάζει που κάθε τόσο μπαίνουν ένοπλοι (πολλές φορές και παιδιά) μέσα σε σχολέια των ΗΠΑ και μιμούνται ότι βλέπουν στις τηλεοράσεις με δεκάδες θύματα κάθε φορά. Δεν τους νοιάζει η εικόνα που αναπαράγεται και δημιουργεί πρότυπα βίαια, κυνικά, σαδιστικά, δολοφονικά.

Ίσα – ίσα είναι ευχαριστημένοι όταν βλέπουν πώς η δολοφονική “μηχανή” τους δουλεύει κανονικά. Μόνο που η μηχανή αυτή δεν περιοριζεται μονάχα στα όπλα καταστροφής αλλά και στα άλλα “όπλα”:  Πρότυπα αμερικάνικα, νόμοι του Ουέστ (Δύσης), λιντσαρίσματα, Σταλλόνε και Σβατζενέγκερ, ρόμποκοπ, απ’ ευθείας βομβαρδισμοί, εκτελέσεις, ειδήσεις στα ΜΜΕ που στάζουν αίμα και τόσα άλλα μαγικά και αληθινά αμερικάνικα. Μόνο μια ματιά στον κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών μπορεί να πείσει για το μέγεθος και τον όχι τυχαίο χαρακτήρα αυτής της “διαπαιδαγώγησης”.

Η εισβολή αυτών των εικόνων στην νεαρή ψυχή των μικρών παιδιών δεν μπορεί παρά να αποφέρει τραγικά αποτελέσματα. Είτε από μιμητισμό, είτε σαν τραύματα διαρκή που κάτω από ορισμένες συνθήκες θα κακοφορμήσουν. Ένα σύστημα βουτηγμένο στην εκμετάλλευση, στην καταπίεση, στην βία, στον αγριανθρωπισμό θέλει να εμποδίσει κάθε άλλη δυνατότητα κοινωνικής εξέλιξης.

Το δολοφονικό – γενοκτονικό – σαδιστικό πρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο με τη δράση του στο Ιράκ. Δεν μπορεί να κρύψει την θηριωδία του, ειδικά όταν συναντά αντίσταση, όταν δεν κατορθώνει να εξανδραποδίσει τους αντιπάλους του.

Η δυτική υπεροψία και δήθεν ανωτερότητα, προχωρωντας στα χνάρια της ναζιστικής “άρειας φυλής”, εκσυγχρονίζει μέσω των χειριστικών μηχανισμών και ειδικά των ΜΜΕ τα γκεμπελικά πρότυπα προπαγάνδας: Υποκρισία, αναπαραγωγή σε γιγάντιες διαστάσεις του ψεύδους, εθισμός σε ακραίες φασιστικές συμπεριφορές. Έτσι θα πλάσουν τον “νέο άνθρωπο”.

Όλα αυτά αποτελούν ακόμα έναν λόγο να αγωνιστούμε για μια μεγάλη ήττα του αμερικανισμού σε όλα τα επίπεδα. Κάθε μέρα, διαρκής αγώνας, μέσα και έξω από το σπίτι και κυρίως εκεί που κρίνεται η ιστορία, στους δρόμους.