Η ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ

H ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ παρεμβαίνει…

…για τον προϋπολογισμό

Πραγματοποίησε εξόρμηση και πορεία από το Μοναστηράκι έως στην Αγορά του Αγίου Μάρκου. Μέλη της Ένωσης Εργαζομένων με πικέτες και ντουντούκα ενημέρωναν και συζητούσαν με κόσμο που περνούσε, με υπάλληλους στα καταστήματα. Η δυσαρέσκεια υπάρχει, φωνή δεν βρίσκει. «Η οργή σου είναι δίκαιη, αντιστάσου, οργανώσου!» 

… με γλέντι

Η Ομάδα Ιδιωτικών Υπαλλήλων της Ένωσης Εργαζομένων διοργάνωσε γλέντι στις 3/12 στο στέκι «Ανατολικός Άνεμος». Σε ευχάριστο κλίμα με καλό σπιτικό φαγητό και κρασί, νέοι άνθρωποι ήρθαν σε επαφή με την Ομάδα Ιδιωτικών Υπαλλήλων, γνωρίστηκαν μεταξύ τους, μετέφεραν την εικόνα και τις εμπειρίες τους από το δικό τους εργασιακό χώρο και εκδήλωσαν τη διάθεση να ξανασυναντηθούν.

…στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

 Πραγματοποιήθηκε στις 24/11 συνέλευση στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων με θέματα το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στους χώρους των εργαζομένων, το νέο αντεργατικό προϋπολογισμό και το φορολογικό νομοσχέδιο, που κατατίθενται από την κυβέρνηση Καραμανλή. Ελπιδοφόρο ήταν ότι τη συνέλευση παρακολούθησαν νέοι εργαζόμενοι που έρχονταν για πρώτη φορά σε επαφή με το σωματείο.

…στο «The Mall»

Το Σάββατο 9/12/2006 η ένωση εργαζομένων πραγματοποίησε εξόρμηση στο «The Mall» με θέμα τον προϋπολογισμό και την απεργία στις 13 Δεκέμβρη. Μέλη της Ένωσης μοίρασαν προκηρύξεις ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για το πόσα μας κλέβουν και αυτή τη χρονιά. Μιλήσαμε με κάποιους νέους εργαζόμενους, και αναφέρουμε μια χαρακτηριστική περίπτωση δύο παιδιών που δουλεύουν με σύμβαση 2 ημερών, 11 ώρες την ημέρα, χωρίς ένσημα, με απλήρωτες υπερωρίες. Δουλειά τους είναι να καταμετρούν πόσοι καταναλωτές μπαίνουν στο ναό «The Mall»!