Η αλήθεια για τη συνέντευξη του ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη

Η δημοσίευση του πρώτου μέρους της συνέντευξης του ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας “Αριστερά!” συζητήθηκε πολύ, προκαλώντας τις σπασμωδικές (επιεικής ο χαρακτηρισμός) κινήσεις των “Οικολόγων Πρασίνων”, οι οποίοι κυκλοφόρησαν “διαψεύσεις” του ποιητή. Η εφημερίδα αναγκάστηκε από τη μεριά της να δώσει ως όφειλε στη δημοσιότητα μια τελική διευκρινιστική απάντηση, μαζί με το ηχογραφημένο κομμάτι της επίμαχης συνέντευξης. Στην απάντηση της εφημερίδας μεταξύ άλλων αναφέρονταν τα εξής:

“Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι, μετά την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση και τη συκοφαντική επίθεση που έχει υποστεί η εφημερίδα “Αριστερά!”, να αποδείξουμε το αυτονόητο: ότι όσα έχουν αποτυπωθεί στην εν λόγω συνέντευξη, περιλαμβανομένου του τίτλου της, είναι αυθεντικά και απηχούν πιστά τα όσα είπε ο κ. Βαλαωρίτης.

Παραθέτουμε το ηχητικό απόσπασμα που αποδεικνύει την ακρίβεια όσων γράφονται. Το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι η τελευταία ηχογραφημένη ερώτηση που υποβλήθηκε στον κ. Βαλαωρίτη, ακριβώς από σεβασμό στην ιστορία του, τη διαδρομή του και ό,τι γενικότερα αντιπροσωπεύει. Η απάντησή του είναι απόλυτα ξεκάθαρη και σαφής:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Άρα εγώ μπορώ να βάλω τίτλο στην κουβέντα που είχαμε, εκτός των άλλων, ότι ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης στηρίζει και το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, ναι, βεβαίως. Έτσι. Βάλ’ το. Καιρός είναι να χτυπήσω κι εγώ. Με χτύπησαν έτσι, θα χτυπήσω κι εγώ με τον ίδιο τρόπο.

Τονίζουμε ξανά ότι είναι ιδιαίτερα στενάχωρο και λυπηρό το γεγονός ότι προέκυψε ένα τέτοιο ζήτημα. Είμαστε, όμως, απόλυτα πεπεισμένοι ότι το θέμα που ανέκυψε οφείλεται στις πιέσεις που δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται από τους Οικολόγους Πράσινους, οι οποίοι και εν προκειμένω έδρασαν με τον πιο αδίστακτο τρόπο, παρουσιάζοντας τον κ. Βαλαωρίτη να διαψεύδει τον εαυτό του”.