Ηχηρό χαστούκι η αθώωση του Νέστορα Αντωνίου, ανακοίνωση της Επιτροπής Συμπαράστασης

Ύστερα από πολυήμερη δίκη, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας έκρινε ομόφωνα αθώο το Νέστορα Αντωνίου από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε σχετικά με την υπεξαίρεση των εισπράξεων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και την υπεξαγωγή των εγγράφων αποδείξεων.

Η εξαντλητική και σε βάθος εξέταση των μαρτύρων, των εγγράφων και όλων των αποδεικτικών μέσων δεν ανέδειξε το παραμικρό στοιχείο ενοχής του.

Αντίθετα, όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το ήθος, την ανιδιοτέλεια, την αγωνιστικότητα και την πολιτική και συνδικαλιστική δράση του.

Ανάμεσα σε αυτούς, ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Ζήσης Αργυρόπουλος, οι δήμαρχοι Τυρνάβου και Νέσσωνα κ. Χ. Κιτσίδης και Ν. Γερογιάννης, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο κ.λπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθώωση του Νέστορα Αντωνίου προτάθηκε και από την Εισαγγελία της έδρας.

Η αθώωση του Νέστορα Αντωνίου ανταποκρίνεται απόλυτα στα δεδομένα της υπόθεσης και δικαιώνει την επιτροπή μας καθώς και τους χιλιάδες πολίτες του νομού, που αταλάντευτα, από την πρώτη στιγμή και μέχρι σήμερα κινητοποιήθηκαν αυθόρμητα. Παραμέρισαν πολιτικές αντιθέσεις και υπεράσπισαν έναν αγωνιστή από μια άδικη, συκοφαντική και κακόβουλη πολιτική επίθεση που προκάλεσε την ποινική του δίωξη και την τηλεοπτική του διαπόμπευση.

Αφήνει πολιτικά και ηθικά έκθετους τον τότε πρόεδρο του ΠΕΣΥΠ κ. Ηλ. Θεοδώρου και τον τότε υπουργό Υγείας κ. Ν. Κακλαμάνη οι οποίοι, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα στο έργο των επιθεωρητών και της Δικαιοσύνης, έσπευσαν, πριν αρχίσει οποιοσδήποτε έλεγχος, να ονομάζουν το Νέστορα ένοχο, παραβιάζοντας κάθε έννοια τεκμηρίου αθωότητας.

Η δικαστική απόφαση αποτελεί ένα ηχηρό ράπισμα στην προσπάθεια απαξίωσης της Δημόσιας Υγείας με την αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων για την πολιτική ανοχή των ιδιωτικοποιήσεων, στην προσπάθεια χρησιμοποίησης της Δικαιοσύνης σε πολιτικές σκοπιμότητες και στη σπίλωση της προσωπικής αξιοπρέπειας στο βωμό του πολιτικού καριερισμού.

Χαιρετίζουμε όλους αυτούς που έδωσαν επί τρία χρόνια τη μάχη μαζί μας ενάντια στα παραπάνω και τονίζουμε την αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης που για άλλη μια φορά βγήκε νικήτρια.

Λάρισα 2/2/2008

Η Επιτροπή συμπαράστασης


Αποκάλυψη της αθλιότητας των Κακλαμάνη και σία…

Ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος υπεράσπισης του Νέστορα Αντωνίου, έκανε στην Αριστερά! την παρακάτω δήλωση:

"Η πανηγυρική αθώωση του Νέστορα Αντωνίου δικαιώνει την πίστη της λαρισινής κοινωνίας στο πρόσωπό του και τους αγώνες της επιτροπής συμπαράστασης. Αποκαλύπτει την αθλιότητα με την οποία οι Ν. Κακλαμάνης και η Ηλ. Θεοδώρου δεν δίστασαν να τον συκοφαντήσουν, προτού ακόμα ξεκινήσει οποιοσδήποτε έλεγχος και διερεύνηση της υπόθεσης. Έχω τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπήρχε ούτε καν παραπομπή του Νέστορα, αν είχε λείψει η δημόσια αναφορά στο πρόσωπό του.

Η αθώωση του Νέστορα αποτελεί σημαντικό πολιτικό χτύπημα στα σχέδια όσων προσπάθησαν να απαξιώσουν τη λειτουργία της δημόσιας υγείας για να διευκολύνουν την πολιτική ανοχή των ιδιωτικοποιήσεων. Αποτελεί νίκη του συνδικαλισμού της αριστεράς που, με ανιδιοτέλεια και χωρίς να διαχειρίζεται την εξουσία, μοχθεί καθημερινά για τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και για τη βελτίωση των συνθηκών της.

Ωστόσο, η βάναυση καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας, η απροκάλυπτη επέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης και η παράδοση του Νέστορα στο βωμό της τηλεοπτικής διαπόμπευσης αποκαλύπτουν το πόσο η άρχουσα τάξη σέβεται τους κανόνες δικαίου τους οποίους έχει θεσπίσει.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι για τις εξουσίες δεν υπάρχουν αρχές αλλά μόνο συμφέροντα. Θεωρώ αποφασιστικό παράγοντα για την έκβαση της δίκης την ολόπλευρη στήριξη από την επιτροπή συμπαράστασης και από μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, στήριξη που εύχομαι να συνεχιστεί μέχρι να τελειώσει οριστικά η υπόθεση."