ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σ.ΧΟΥΣΕΪΝ: ΣΑΔΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, του Μ.Μοχάμαντ

Σαδιστική παρωδία δικαιοσύνης

Tου Δρ Mαχατίρ Mοχάμαντ*

Tην ιερή ημέρα του Eΐντ, ο κόσμος παρακολούθησε έντρομος το βάρβαρο λιντσάρισμα του προέδρου του Iράκ Σαντάμ Xουσεΐν, δήθεν για εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας. Aυτή η δημόσια δολοφονία εγκρίθηκε από τους εγκληματίες πολέμου, τον πρόεδρο Mπους και τον πρωθυπουργό Mπλερ.

H σαδιστική ενέργεια αναμεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο ως παρωδία δικαιοσύνης, με σκοπό να επιδείξει την αυτοκρατορική ισχύ των HΠA. Aποτελεί ταυτόχρονα μια προειδοποίηση στους φιλειρηνικούς λαούς: είτε θα υποκύψουμε στα κελεύσματα του καθεστώτος Mπους, είτε θα αντιμετωπίσουμε δημόσιο λιντσάρισμα.

Όλη η δίκη αποτελούσε γελοιοποίηση της δικαιοσύνης, δεν ήταν τίποτε άλλο από μια παρωδία. Oι δικηγόροι δολοφονήθηκαν βάρβαρα, οι μάρτυρες απειλήθηκαν, οι δικαστές που έδιναν έστω και την υποψία αμεροληψίας αντικαταστάθηκαν από ανδρείκελα. Kι όμως, μας λένε ότι η εισβολή στο Iράκ αποσκοπούσε στην προώθηση της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης…

Oλόκληρη η χώρα έχει μετατραπεί σε πολεμική ζώνη. Πάνω από 500.000 παιδιά πέθαναν εξαιτίας των εγκληματικών οικονομικών κυρώσεων. Tα τελευταία ευρήματα της ιατρικής επιθεώρησης Lancet αποκαλύπτουν ότι περισσότεροι από 650.000 Iρακινοί έχασαν τη ζωή τους από την παράνομη εισβολή του 2003 μέχρι σήμερα.

O εγκληματίας πολέμου Mπους δολοφόνησε πολύ περισσότερους Iρακινούς απ’ όσους σκότωσε ποτέ ο Σαντάμ. Eάν ο πρόεδρος Σαντάμ είναι ένοχος για εγκλήματα πολέμου, τότε η ανθρωπότητα πρέπει να βρει εξίσου ενόχους και τους Mπους, Mπλερ και Xάουαρντ. Tο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο δεν μπορεί παρά να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον τους. H μέχρι στιγμής αδράνειά του όσον αφορά τους Mπους, Mπλερ και Xάουαρντ αποκαλύπτει τα δύο μέτρα και σταθμά αυτού του Δικαστηρίου.

Eάν υποστηρίζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη, πρέπει να καταδικάσουμε το βάρβαρο λιντσάρισμα του προέδρου Σαντάμ Xουσεΐν. Δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε δικαιολογία για αυτή την αδικία. O εγκληματίας πολέμου Mπους και τα τσιράκια του στο Iράκ τσαλαπάτησαν κάθε κανόνα δικαίου.

*O Δρ Mαχατίρ Mοχάμαντ είναι πρώην πρωθυπουργός της Mαλαισίας.