Εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια (ΣΕΦΚ)

Οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια της Αττικής αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, προσπαθούν να συμπληρώσουν ένα μισθό επιβίωσης, εργάζονται συχνά χωρίς ένσημα ή με λιγότερα από όσα δικαιούνται, ενώ η σύμβαση που έχει υπογράψει το σωματείο καταστρατηγείται από τους εργοδότες. Ο σύλλογος έχει δώσει αγωνιστικά δείγματα γραφής τα τελευταία χρόνια, στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και δεν είναι λίγες οι διώξεις που έχει υποστεί από τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων. Όσο περισσότεροι εργαζόμενοι συμμετέχουν στις εκλογές του συλλόγου, τόσο μεγαλώνει η δύναμη του απέναντι στις προσπάθειες να ακυρωθεί ο ρόλος του και να είναι ασύδοτοι οι εργοδότες.

Η Ένωση Εργαζομένων στηρίζει το "Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο", το οποίο σε ανακοίνωσή του για τις εκλογές μεταξύ άλλων αναφέρει: "…Κατοχυρώσαμε σε σημαντικό βαθμό την ισχύ της συλλογικής σύμβασης, το δικαίωμα του σωματείου να μπαίνει στους χώρους δουλειάς. Διευρύναμε τη συμμετοχή νέων συναδέλφων στις διαδικασίες και τις συνελεύσεις του σωματείου… Επιμένουμε στη λογική του αυτόνομου ακηδεμόνευτου ταξικού συνδικαλισμού, θέλουμε τα σωματεία να είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, των αναγκών και των διεκδικήσεών τους, να στηρίζονται στην αλληλεγγύη, τη συντροφικότητα, την ανιδιοτέλεια, να είναι όπλα στην πάλη ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο και όχι εφαλτήρια κομματικής ανέλιξης…"

Η Ένωση Εργαζομένων συμμετέχει στο "Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο" με τους Νίκο Γκότση και Σταύρο Κοσμά, υποψήφιους για το Σύλλογο, στην ΟΙΕΛΕ και στο ΕΚΑ. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του ΣΕΦΚ (Λόντου 6 και Μεσολογγίου, 2ος όροφος στην Αθήνα, Εξάρχεια).

Οι μέρες και ώρες διεξαγωγής είναι:

Παρασκευή: 31/10, 10.00 – 16.00
Σάββατο: 1/11, 11.00 – 17.00
Κυριακή: 2/11, 11.00 – 19.00