ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, της Μ.Ε.

Δυναμικό μήνυμα στους δρόμους από τους… «επιστήμονες»

της Μ.Ε

Με μια άνευ προηγουμένου, από πλευράς μαζικότητας και δυναμικότητας, πορεία διαμαρτυρίας στις 27/11, οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ (δημοσιογράφοι, τεχνικοί τύπου, τεχνικοί ραδιοφώνου και τηλεόρασης, προσωπικό εφημερίδων και περιοδικών, φωτορεπόρτερ, τυπογράφοι κλπ) αλλά και οι μηχανικοί του ΤΣΜΕΔΕ, έστειλαν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση φωνάζοντας συντονισμένα πως το νομοσχέδιο-έκτρωμα για το Ταμείο Επιστημόνων, «δεν θα περάσει».

Στο ψήφισμα που επέδωσαν οι 12 Ενώσεις του Τύπου στον πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Απασχόλησης, οι εργαζόμενοι ζήτησαν:

• Να αποσυρθούν αμέσως οι αντιδημοσιογραφικές ρυθμίσεις που προωθούνται σε βάρος των Ταμείων μας από τα Υπουργεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών.

• Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της τελευταίας 15ετίας.

• Να καταβληθούν τα οφειλόμενα στα ασφαλιστικά Ταμεία.

• Να εξασφαλιστεί ένα ικανοποιητικό επίπεδο παροχών, αντίστοιχο των αναγκών και των απαιτήσεων κάθε εποχής για όλους τους ασφαλισμένους.

• Να διατηρηθεί η αυτοτέλεια και αυτοδιοίκηση των ασφαλιστικών μας Ταμείων και όχι να καταργηθούν με τη μέθοδο της ενοποίησης.

Αντιστοίχως μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι μηχανικοί, που περικύκλωσαν το ΤΣΜΕΔΕ και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπ. Απασχόλησης. Τα σωματεία που συγκάλεσαν την κινητοποίηση ήταν το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, η ΕΜΔΥΔΑΣ, οι Σύλλογοι Εργαζομένων στη ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, Εργαζομένων ΕΡΓΟΣΕ, εκτάκτων συμβασιούχων ΕΜΠ (ΙΔΑΧ), Εργαζομένων ΜΟΔ του ΚΠΣ, Εργαζομένων στο ΤΕΕ, Εργαζόμενων στο ΤΣΜΕΔΕ, Μεταπτυχιακών ΕΜΠ και ο επιστημονικός σύλλογος των μεταλλειολόγων. Οι μηχανικοί συναντήθηκαν με τον υπουργό Βασίλη Μαγγίνα, ο οποίος φέρεται να έκανε λόγο για ειλημένη απόφαση της κυβέρνησης για την δημιουργία του Ταμείου Επιστημόνων. Η απάντηση των εργαζόμενων μηχανικών ήταν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την μορφή των οποίων αποφασίζουν την Πέμπτη 29/11 σε συντονιστική συνεδρίαση των σωματείων τους.