διαβάστε… ακούστε…

diabaste

διαβάστε…

diabasteΓιάννης Μακριδάκης

Η Δεξιά Τσέπη του Ράσου

144 σελίδες, εκδόσεις Βιβλιοπωλείο της Εστίας

Τη νύχτα που πεθαίνει ο Χριστόδουλος, ο μοναχός Βικέντιος, αποκομμένος στο μοναστήρι ενός νησιού, πενθεί για τη σκυλίτσα του, τη Σίσσυ, τη μοναδική του συντροφιά, που πεθαίνει πάνω στη γέννα. Τις μέρες που ακολουθούν, το πένθος για τον αρχιεπίσκοπο κι η κούρσα για τη διαδοχή του αφήνουν τον Βικέντιο αδιάφορο, καθώς προσπαθεί να σώσει ένα, τουλάχιστον, από τα κουταβάκια της Σίσσυς. Μια ιδιαίτερη –κυρίως ως προς τη γλώσσα της, που η κριτική βρίσκει ότι ακολουθεί τον Παπαδιαμάντη– νουβέλα από τον Γιάννη Μακριδάκη, που ξεχώρισε με το πρώτο του μυθιστόρημα, τον Ανάμιση Ντενεκέ.


 

ακούστε…

akousteThe Last Drive

Heavy Liquid

Ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά σχήματα επανασυνδέεται και βγάζει δίσκο μετά από πολλά χρόνια. Και εκεί που οι περισσότερες αντίστοιχες κινήσεις έχουν χλιαρά αποτελέσματα που τις κάνουν ανούσιες, στην περίπτωση των Last Drive το αποτέλεσμα, τόσο συναυλιακά, όσο και δισκογραφικά, σέβεται την ιστορία της μπάντας και τη δικαιώνει, όπως σέβεται και τους ακροατές της.


 

akouste2Bob Dylan

Together Through Life

Ο Ντίλαν φαίνεται ότι ζει μια δεύτερη νεότητα τα τελευταία χρόνια, κατορθώνοντας να βγάζει πολύ καλά άλμπουμ που υπενθυμίζουν γιατί είναι τόσο σημαντικός για τη μουσική. Το Together Through Life είναι ένας από αυτούς τους δίσκους. Όσοι τον μισούν δεν πρόκειται να τον εκτιμήσουν εξαιτίας του, οι υπόλοιποι δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για να τον ακούσουν.