διαβάστε… ακούστε…

διαβάστε…

ImageΡομπέρτο Μπολάνιο

Πουτάνες Φόνισσες

Άγρα, 313 σελίδες

Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας, με γραφή που διαφοροποιείται συνειδητά από τον περίφημο λατινοαμερικάνικο μαγικό ρεαλισμό, ο πρόωρα χαμένος Μπολάνιο, σε δεκατρία διηγήματα σκοτεινά, γεμάτα μαύρο χιούμορ αλλά και πολιτικό και λογοτεχνικό στοχασμό. Ένα βιβλίο που αποτελεί ιδανική πρώτη γνωριμία με τον συγγραφέα, σε πολύ καλή μετάφραση της Έφης Γιαννοπούλου.

 


ακούστε…

ImageSavina Yannatou & Primavero en Salonico

Songs of an Other

Η Σαββίνα Γιαννάτου με τους Primavero en Salonico έχουν χαράξει μια μοναδική για τα ελληνικά (και όχι μόνο) δεδομένα πορεία, βασισμένοι όχι μόνο στις φωνητικές της ικανότητες και τα εντυπωσιακά αυτοσχεδιαστικά της ξεσπάσματα, αλλά και στη γενικότερη δεξιοτεχνία της μπάντας και την αφοσίωσή τους στη μουσική. Το Songs of an Other είναι ένας τζαζ δίσκος που συγκεντρώνει εκπληκτικά τραγούδια, από το Καζακστάν μέχρι την Ιταλία, όλα μεταμορφωμένα σε κάτι εντελώς νέο.

 


ImageAntony & the Johnsons

The Crying Light

Μετά την, απρόσμενη για πολλούς, επιτυχία του προηγούμενου άλμπουμ του (I Am A Bird Now) και την υπερδραστηριότητα του Antony Hegarty που ακολούθησε –με ταξύ άλλων, με εξαιρετικές συνεργασίες με τη Bjork και το σχήμα των Hercules & Love Affair)– υπήρχε ο φόβος για ένα κουρασμένο τρίτο δίσκο, κατώτερο των δυνατοτήτων αυτού του ιδιαίτερου δημιουργού. Το Crying Light όμως διαψεύδει πανηγυρικά αυτόν τον φόβο, καθώς τα τραγούδια του Antony βρίσκονται, σταθερά, σε ένα αξιοζήλευτα υψηλό επίπεδο, που δεν προδίδει, παρά εξελίσσει ακόμα περισσότερο τη μέχρι τώρα πορεία του.