διαβάστε… ακούστε… επισκεφθείτε…

διαβάστε…

Παναγιώτης Νούτσος

Τάσος Λειβαδίτης – Ο κόσμος της ποίησής του

128 σελίδες, εκδόσεις Κέδρος

Ενδιαφέρουσα μελέτη του έργου ενός από τους σημαντικότερους ποιητές μας, του Τάσου Λειβαδίτη (Αυτό το αστέρι είναι για όλους μας, Φυσάει στα σταυροδρόμια του κόσμου, Ο άνθρωπος με το ταμπούρλο, Οι τελευταίοι, Νυχτερινός επισκέπτης, Οι τρεις, Βιολί για μονόχειρα, Εγχειρίδιο ευθανασίας, Ο τυφλός με το λύχνο) εστιασμένη στην πολιτική του διάσταση, που εξερευνάται ως προς το χρόνο και το ποιητικό υποκείμενο. Το βιβλίο αναπτύσσει έναν χρήσιμο άξονα ανάγνωσης της ποιητικής του Λειβαδίτη και αποτελεί μια καλή αφορμή για να ανατρέξει κανείς σε αυτήν.


Γιώργος Χρονάς

Τα ποιήματα 1973-2008

278 σελίδες, εκδόσεις Οδός Πανός-Σιγαρέττα

Στην έκδοση συγκεντρώνονται τα έργα ενός από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους ποιητές μας, και ψυχής του καλού περιοδικού Οδός Πανός και των αντίστοιχων εκδόσεων, του Γιώργου Χρονά.


ακούστε…

Steve Wynn

Crossing Dragon Bridge

Πολλοστός δίσκος μιας από τις πιο σταθερές αξίες της americana, αρκετά διαφορετικός από τις δουλειές που τον καθιέρωσαν (και, ως ένα βαθμό, τον τυποποίησαν κιόλας). Οι αλλαγές είναι πολλές, τόσο σε προσωπικό όσο και σε μουσικό επίπεδο: ο Wynn έχει αποχωριστεί τη μπάντα που τον συνόδευε, ηχογραφεί επί σλοβενικού εδάφους, και αφήνει τον Chris Eckman των Walkabouts που έχει αναλάβει την παραγωγή να προσφέρει ένα νέο χρώμα στα τραγούδια του.


επισκεφθείτε…

Emotion Pictures – Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία

Στη δεύτερη χρονιά του, το φεστιβάλ οργανώνει τις προβολές του γύρω από τις θεματικές του περιβάλλοντος, του πολέμου και της αναπηρίας, και παρουσιάζει σχετικές εμπειρίες όπως αυτές αποτυπώνονται σε ντοκιμαντέρ από αρκετές χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων η Ινδία, η Κίνα, το Αφγανιστάν, η Ρωσία, το Βιετνάμ.

*Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 & Ανδρόνικου) από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες στο www.ameamedia.gr/festival.