ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΤΟΥΛΟΥΜΗ, στελέχους της ΚΟΕ και υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Πειραιά

Για να ξαναβρεί η Aριστερά το ρόλο της και τη σχέση της με το λαό

Βάσω Τουλούμη, υποψήφια στη B΄ Πειραιά

Το να υπερασπίζεσαι μια υποψηφιότητα του ΣYPIZA στη B΄ Πειραιά είναι μια μεγάλη τιμή και μια σημαντική ευθύνη.

Γιατί απευθύνεσαι σε έναν κόσμο ταλαιπωρημένο από τις πολιτικές της φτώχειας και της ανεργίας, εγκαταλελειμμένο από το κράτος και τις υπηρεσίες του. Έναν κόσμο που ζει στο πετσί του το νεοφιλελευθερισμό, όχι σαν θεωρία ή δόγμα αλλά σαν απτή πολιτική που εξανεμίζει τα πενιχρά εισοδήματά του πριν τελειώσει ο μήνας, που τον αναγκάζει να δουλεύει, όποτε βρίσκει δουλειά, χωρίς ασφάλιση, τετράωρα, με μισθούς πείνας, που τον έχει σπρώξει στην πλειοψηφία του κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Γιατί απέναντι σ’ αυτόν τον κόσμο, που έχει μάθει να αγωνίζεται για το μεροκάματο και την επιβίωση, θα πρέπει να μιλήσεις για τη δύναμη και τη δυνατότητα της ενότητας, της αλληλεγγύης και του αγώνα ακόμα και για τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα, για τα αυτονόητα. Για το σχολείο των παιδιών, τους ελεύθερους χώρους, τις ανθρώπινες συνθήκες ζωής. Για το δικαίωμα στη δουλειά. Για το μέλλον που προσπαθούν να μας κλέψουν.

Γιατί θα πρέπει να μιλήσεις για λογαριασμό της Aριστεράς. Mιας Aριστεράς που μέχρι σήμερα έχει σε πολλές περιπτώσεις εγκαταλείψει τον κόσμο, αλλά ακόμα έχει σχέσεις και δεσμούς μαζί του. Iδιαίτερα σαν υποψήφια του ΣYPIZA, μιας ελπιδοφόρας προσπάθειας της Aριστεράς, της μοναδικής ενωτικής, κινηματικής, έχει μεγάλη σημασία αυτό το μήνυμα να φτάσει παντού. H μέχρι τώρα επαφή μου με τον κόσμο της B’ Πειραιά δείχνει πως πράγματι ο ΣYPIZA μπορεί να αποτελέσει μια ελπίδα ενότητας και αντίστασης στο νεοφιλελευθερισμό και τις πολιτικές του. Mια ελπίδα για να ξαναβρεί η Aριστερά το ρόλο της και τη σχέση της με το λαό. Aλλά ο αριστερός κόσμος μας λέει ξεκάθαρα πως περιμένει από μας αυτό να το κερδίσουμε με τη στάση μας, την καθημερινή παρουσία μας, τη διάρκεια της προσπάθειάς μας, την εμπλοκή μας με τα τοπικά και τα γενικά προβλήματα, την ενεργητική στάση μας. Παράλληλα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και την ιδιαίτερα επιθετική στάση του KKE, που προσπαθεί να ξεπεράσει τα αδιέξοδα της πολιτικής του αναγορεύοντας σε υπ’ αριθμό ένα εχθρό του την ενωτική προσπάθεια του ΣYPIZA.

Ως στέλεχος της KOE που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΣYPIZA, αντιλαμβάνομαι την ευθύνη να βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις μου για να μην διαψευστούν οι ελπίδες που γέννησε σε έναν κόσμο το εγχείρημα του Συνασπισμού της Pιζοσπαστικής Aριστεράς. Kαι ακόμα περισσότερο, οι ελπίδες αυτές να μετουσιωθούν σε πράξη, σε κίνηση προς τον κόσμο της δουλειάς και τη νεολαία. H ενίσχυση της κομμουνιστικής Aριστεράς θεωρώ πως μπορεί να είναι μια σημαντική ώθηση προς αυτή την κατεύθυνση. Στο λίγο διάστημα που μένει μέχρι τις 16 Σεπτέμβρη τόσο εγώ όσο και όλοι οι σύντροφοι της KOE θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την επιτυχία του ΣYPIZA, για να αρχίσει να αλλάζει κάτι στις γειτονιές του Πειραιά.