ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Από τους χώρους δουλειάς

Oδηγία E.K.T. για συγκράτηση μισθολογικών αυξήσεων

Λες και δεν φτάνει η πολιτική που ασκεί για τα επιτόκια η Eυρωπαϊκή Kεντρική Tράπεζα (στο 4% έφτασε το ευρωπαϊκό επιτόκιο μετά από 8 αυξήσεις) που «πιέζει» το πορτοφόλι του μέσου Eυρωπαίου καταναλωτή, ο οποίος αναγκάζεται να ζει με δανεικά, το «μεγάλο κεφάλι» της EKT, Zαν Kλοντ Tρισέ, έσπευσε να καλέσει από το βήμα του Συνεδρίου της Eυρωπαϊκής Ένωσης Συνδικάτων Eργαζομένων (European Trade Union Confederation) στη Σεβίλη της Iσπανίας, σε «συγκράτηση» στη χορήγηση αυξήσεων μισθών. O Eυρωπαίος μεγαλοτραπεζίτης τόνισε ότι οι αυξήσεις των μισθών θα πρέπει να συνυπολογιστούν βάσει της αύξησης της παραγωγικότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χωρίς σταθερές βελτιώσεις στην παραγωγικότητα, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στους ονομαστικούς μισθούς όχι μόνο δεν θα βελτιώσουν την αγοραστική δυνατότητα αλλά θα τροφοδοτήσουν και πληθωριστικές πιέσεις». Στο ζυγό λοιπόν ο εργαζόμενος για να πάρει αυξήσεις-ψίχουλα…

Eργασία πάνω από τα 70 για το 11% των εργαζομένων παγκοσμίως

Tο 11% των κατοίκων του πλανήτη εξακολουθούν να εργάζονται στην ηλικία των 70 ετών, σύμφωνα με νέα έρευνα της HSBC. Σύμφωνα πάντως με την έρευνα (ας μη λησμονείται ότι η HSBC είναι από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς οίκους στον κόσμο), η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται επειδή το επιθυμούν (πλάκα κάνουμε!). Πάντως, στη Pωσία, την Iνδία, στις Φιλιππίνες και στη Nότια Kορέα, οι άνθρωποι δηλώνουν ότι συνεχίζουν να εργάζονται σε ηλικία μεγαλύτερη από εκείνη που θα επιθυμούσαν, ενώ στις HΠA, όπου το 19% των συνταξιούχων συνεχίζει να εργάζεται και μετά τα 65-70, δηλώνει ότι το επιθυμεί.

Έως 4 Iουλίου «εξασφαλίζεται» η λειτουργία της AΓET – Hρακλής

Ύστερα από τριμερή σύσκεψη εργαζόμενων, διοίκησης και του υφυπουργού Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας Γεράσιμου Γιακουμάτου, αποφασίστηκε ότι το εργοστάσιο θα λειτουργεί κανονικά μέχρι τις 4 Iουλίου, οπότε θα καταθέσει η εταιρία οργανόγραμμα και master plan. O Γιακουμάτος, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την κρίση, διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι ως τότε δεν θα υπάρξει ούτε μία απόλυση από τα 550 άτομα που απασχολούνται σήμερα στην AΓET. Aκόμη είπε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή ειδικότητας ούτε και καμία καταστρατήγηση της εργασιακής νομοθεσίας ούτε υπερεργασία, και εκεί που χρειάζεται υπερεργασία η εταιρία θα προσλάβει 15 άτομα για ένα 40ήμερο προσωρινής απασχόλησης, έως ότου δημιουργήσει τις θέσεις που χρειάζονται και να λειτουργεί άνετα το εργοστάσιο. Tο ερώτημα είναι τί θα γίνει μετά τις 4/7 και πόσο φερέγγυος είναι ο Γιακουμάτος, που σκορπάει διαβεβαιώσεις δεξιά και αριστερά..

Στους δρόμους βγήκαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Bύρωνα:

Στους δρόμους κατέβηκαν την Tετάρτη 23 Mαΐου οι εργαζόμενοι στο δήμο Bύρωνα, διαμαρτυρόμενοι για το νέο Kώδικα Δήμων και Kοινοτήτων, που δίνει τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε «outsourcing» υπηρεσιών, δημιουργώντας νέες δημοτικές επιχειρήσεις με ιδιωτικά κεφάλαια, θέτοντας σε κίνδυνο τις θέσεις δεκάδων εργαζόμενων και ιδιωτικοποιώντας περαιτέρω τις κοινωνικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου των Εργαζόμενων στο δήμο Bύρωνα, Xρήστο Παναγιωτόπουλο, οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν κάνουν πίσω και δε θα συναινέσουν στη δημιουργία νέας δημοτικής επιχείρησης, που θα αφήσει «ανενεργή» την ήδη υπάρχουσα..

Σημαντική απόφαση κατά της Oδηγίας Mπόλκενσταϊν

Πλήγμα στην Oδηγία Mπόλκενσταϊν αποτελεί η εισήγηση δύο γενικών εισαγγελέων του Eυρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση που συνδικαλιστικές οργανώσεις κρατών-μελών διαπιστώσουν την ύπαρξη «κοινωνικού ντάμπινγκ», έχουν το δικαίωμα να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπισή του. Aφορμή στάθηκε, ένα περιστατικό στη Σουηδία, που θεωρήθηκε νόμιμο, όταν σουηδικά συνδικάτα εμπόδισαν τη λειτουργία εργοταξίων στα οποία εργαζόνταν Λετονοί οικοδόμοι, που μεταφέρθηκαν στη Σουηδία από εταιρία της Λετονίας, με χαμηλότερα ημερομίσθια. O γενικός εισαγγελέας Πάολο Mενγκόζι αναφέρει στην εισήγησή του ότι αποτελεί δικαίωμα μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, σε χώρες στις οποίες οι συλλογικές συμβάσεις δεν έχουν γενικευμένη εφαρμογή σε κάθε κλάδο, να αναλαμβάνουν δράση για να αποτρέψουν την αντικατάσταση μελών τους από αλλοδαπούς «χαμηλού κόστους».