Ήρθε η ώρα για πραγματική ΑΛΛΑΓΗ*

* ΑΛΛΑΓΗ (CHANGE) είναι το βασικό προεκλογικό σύνθημα του Μπάρακ Ομπάμα

 

Πώς οι Δημοκρατικοί βοήθησαν τον Μπους να κάνει αεροπειρατεία στη χώρα

 

άρθρο της Cynthia McKinney, υποψήφιας προέδρου με την πλατφόρμα "Η εξουσία στο λαό" ("Power to the People")

 

Η χώρα μας έχει πέσει θύμα αεροπειρατείας και οι Δημοκρατικοί αποδείχτηκαν κομμάτι του σχεδίου. Όταν ήρθε στην επιφάνεια το ζήτημα της παραβίασης του Συντάγματος, η ηγεσία των Δημοκρατικών μας έδειξε ότι η παράνομη κατασκοπία σε βάρος του λαού ήταν πάνω από την προστασία των αστικών ελευθεριών.

Όταν ήρθε η κατοχή και ο πόλεμος, η ηγεσία των Δημοκρατικών μας έδειξε ότι η χρηματοδότηση ενός παράνομου και ανήθικου πολέμου, βασισμένου στα ψέματα, ήταν σημαντικότερη από την επιθυμία των ανθρώπων για ειρήνη.

Και όταν οι άνθρωποι, που χτυπιούνται από την οικονομική κακοδιαχείριση αυτής της χώρας, απαίτησαν να αποδοθεί ευθύνη για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχτεί ενάντια στους ανθρώπους μέσα στην Αμερική, ενάντια στην παγκόσμια κοινότητα, ενάντια στη φύση, η ίδια η δημοκρατική ηγεσία αφαίρεσε αυτή την κατηγορία από την ημερήσια διάταξη!

Τα ενεργά στελέχη της βάσης του Δημοκρατικού Κόμματος θέλουν έναν αξιοπρεπή μισθό! Ένα υγειονομικό σύστημα που περιλαμβάνει τους πάντες. Θέλουν την ανάκληση των φορολογικών περικοπών για το μεγάλο κεφάλαιο του Μπους, που έχουν φέρει τη μέγιστη οικονομική ανισότητα σε αυτήν την χώρα από τον καιρό της Μεγάλης Ύφεσης. Αλλά το Δημοκρατικό Κόμμα μας απέδειξε ότι είναι ανίκανο να δεσμευτεί για αυτές τις απαιτήσεις ακόμη κι αν προέρχονται από τα ίδια του τα στελέχη.

Η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος δεν ανέφερε καν τους επιζώντες από τους Τυφώνες Κατρίνα και Ρίτα στην Καταστατική τους Ατζέντα των 100 πρώτων ημερών.

Η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος μας έδωσε τον λογαριασμό από τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν, τον Νόμο για τον Περιορισμό της Τρομοκρατίας και της Βίαιης Ριζοσπαστικοποίησης και την Ασυλία των Τηλεπικοινωνιακών Εταιρειών για το θέμα της κατασκοπίας. Συνεχίζουν να χρηματοδοτούν τον πόλεμο και την κατοχή με 720 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως, ενώ τα παιδιά μας αποφοιτούν από τα κολέγια κατά δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια χρεωμένα από τα σπουδαστικά δάνεια. Ολόκληρες πόλεις είναι χρεωμένες και πηγαίνουν στα δικαστήρια ενώ η ηγεσία των Δημοκρατικών στη Γερουσία δίνει στο Πεντάγωνο 1,5 τρις δολάρια ετησίως, χωρίς να ζητήσει λογαριασμό. Αυτός ο προϋπολογισμός είναι επιπλέον των τακτικών εξόδων για τον πόλεμο.

Το Αμπού Γκράιμπ και το Γκουαντανάμο είναι εμβλήματα των νέων αμερικανικών γκουλάγκ τα οποία οι Δημοκρατικοί βοήθησαν να δημιουργηθούν.

Θέλουν για να πιστέψουμε ότι η Κίνα και η Ρωσία είναι οι εχθροί μας, μαζί με άλλες 60 χώρες από τον κατάλογο του Dick Cheney. Θέλουν για να πιστέψουμε ότι οι εργαζόμενοι μετανάστες, που έρχονται σε αυτήν την χώρα για να ζήσουν τις οικογένειές τους, είναι οι εχθροί μας. Αλλά είμαστε σήμερα εδώ για να δηλώσουμε ότι ξέρουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί μας: Όλοι εκείνοι οι ψεύτικοι πατριώτες -για τους οποίους μας προειδοποίησε ο George Washington– που τυλίγουν γύρω τους τη σημαία την ίδια ώρα που προδίδουν τις αξίες μας.

Εμείς είμαστε οι αληθινοί πατριώτες!

Ξέρουμε ότι η δύναμη αυτής της χώρας βρίσκεται στον τρόπο που επιτρέπει τις διαφορετικές φωνές. Και εδώ πρόκειται να διαφωνήσουμε. Δεν θα μας αποτρέψουν οι αναφορές για τις νέες φυλακές ή για τα πυροβόλα όπλα που σκοτώνουν. Για ερχόμαστε να διαφωνήσουμε εν ειρήνη. Στην πραγματικότητα, διαφωνούμε για την ειρήνη.

Σήμερα, δηλώνουμε την ανεξαρτησία μας από τη συμμόρφωση και την πολιτική εντός πλαισίων. Δηλώνουμε την προθυμία μας να είμαστε ριζοσπάστες αναζητώντας την ειρήνη, πεινώντας για δικαιοσύνη.

Οι ενέργειές μας εδώ αυτή τη βδομάδα ξεκινούν και θα φέρουν τον αφοπλισμό των αεροπειρατών. Δεν είμαστε πλέον φοβισμένοι. Και δεν θα εξαπατηθούμε. Ξέρουμε ότι ψήφος στους Δημοκρατικούς σημαίνει ψήφος για περισσότερο πόλεμο στο Αφγανιστάν και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Αλλά σήμερα, είμαστε ελεύθεροι.

Ελεύθεροι να στηριχθούμε στους τέσσερις πυλώνες του προγράμματός μας: προστασία του περιβάλλοντος, ειρήνη, δημοκρατική ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη. Και τελικά, ξέρουμε τη δύναμή μας. Ξέρουμε τη δύναμη των πολλών. Ξέρουμε ότι η αληθινή δύναμη στηρίζεται στα χέρια των ανθρώπων. Άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να παλέψουν.

Δεν χρειαζόμαστε να δούμε μακρύτερα από την Αϊτή, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Ισπανία, και την Ινδία για να δούμε τη δύναμη των ανθρώπων στην κάλπη. Όχι μακρύτερα από τη Βραζιλία, τη Βενεζουέλα, τη Χιλή, την Αργεντινή, τον Ισημερινό, τη Βολιβία, τη Νικαράγουα, και την Παραγουάη για να μάθουμε ότι αφού εκεί μπορούν να πετύχουν, μπορούμε και εδώ. Υπό τον όρο ότι οι εκλογές είναι ανόθευτες!

Και εάν οι Δημοκρατικοί υποκύψουν και πάλι στην απάτη, στη νοθεία, και την κλοπή, εμείς θα είμαστε εκεί για να απαιτήσουμε ανόθευτη και ακέραιη εκλογική διαδικασία!

Παντού σε όλη τη χώρα υπάρχουν θετικά δείγματα. Οι πολίτες στη Νέα Υόρκη, στη Φλόριντα, στην Ουάσιγκτον, στην Καλιφόρνια, στο Κολοράντο, στο Τέξας, απελευθερώνονται. Δεν πρέπει να σταματήσουμε! Η χώρα μας το αξίζει! Πάρτε τη χώρα μας πίσω! Όλη η εξουσία στο λαό!