Δελτία Τύπου

2015 08 28 dilosi koeΕπειδή διάφορες φήμες κυκλοφορούν, η ΚΟΕ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ή να πάρει μέρος στα ψηφοδέλτια κάποιου εκλογικού σχηματισμού ή κομματικού φορέα.
Την ίδια στιγμή θα είναι παρούσα στις διεργασίες, στις συζητήσεις και στις προσπάθειες να υπάρξουν νέα εγχειρήματα που στόχος τους θα είναι η δίεξοδος του λαού και της χώρας από το καθεστώς της αποικίας-χρέους.
Θα υπάρξει αναλυτική τοποθέτηση μέσα στις επόμενες μέρες.

Οι λόγοι της αναστολής της δημόσιας έκφρασης της ΚΟΕ έχουν πια εκλείψει.

2014 11 03 tsakniasΈφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο Ισαάκ Ιορδανίδης. Υπήρξε πρωτεργάτης του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος, συνεπής στις ιδέες του και παρών στους λαϊκούς αγώνες μέχρι το τέλος της ζωής του. Η ΚΟΕ εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια για το θάνατο του Ισαάκ Ιορδανίδη στους συγγενείς, τους δικούς του ανθρώπους και τους συντρόφους του.

KOE, 19/4/2015

2014 11 03 tsakniasΜε βαθύτατη λύπη μάθαμε πως ο σ. Δήμος Τσακνιάς πέθανε χθες. Τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του σε όλες τις φάσεις και τις περιπέτειες του ΣΥΡΙΖΑ και αποκτήσαμε μια πολιτική και ανθρώπινη σχέση μαζί του. Άνθρωπος ικανός, έμπειρος, χρήσιμος, πολιτικός. Άνθρωπος που ήξερε τις αρετές και τις κακοδαιμονίες του αριστερού χώρου. Άνθρωπος, που όταν χρειάστηκε, συγκρούστηκε και μάλιστα με αποτελεσματικό και αποφασιστικό τρόπο.
Στην οικογένειά του και ιδιαίτερα στην συντρόφισσα Νάντια τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

2013 06 12 ert 2Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ - 12/6/2013

Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια. Η κυβέρνηση του Σαμαρά και των συνεταίρων του πουλάει τη χώρα και εξοντώνει τη Δημοκρατία. Όλος ο λαός μιλάει για χούντα και έχει δίκιο. Τι άλλο είναι όταν μπαίνει λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση μέσα σε μια μέρα, όταν με τα ΜΑΤ επιβάλλεται σιωπητήριο στην ενημέρωση, όταν γίνεται κουρελόχαρτο το Σύνταγμα, όταν στήνεται πάρτι πλιάτσικου σε βάρος της δημόσιας περιουσία, του πολιτισμού και της ιστορικής μνήμης αυτού του λαού, όταν κυβερνά με διατάγματα μια ακροδεξιά παρέα γύρω από τον πρωθυπουργό, όταν πετιούνται στην ανεργία χιλιάδες οικογένειες με μια υπογραφή, όταν πουλιέται η χώρα στους καναλάρχες;
Το ρίξιμο του σήματος της δημόσιας τηλεόρασης, μετά τις αδιανόητες χτεσινές δηλώσεις Κεδίκογλου και πριν τις ακόμα πιο προκλητικές σημερινές δηλώσεις Σαμαρά ότι «προστατεύει το δημόσιο συμφέρον», είναι ευθεία βολή σε βάρος της χώρας και του λαού. Η κυβέρνηση Σαμαρά, κάτω από το βάρος των αποτυχιών της σε όλους τους τομείς, δεν διστάζει να προχωρήσει σε οποιονδήποτε τυχοδιωκτισμό νομίζοντας ότι έτσι θα τα καταφέρει να κρατηθεί στην εξουσία.
Πρέπει να διώξουμε τώρα τους αδίστακτους υπαλλήλους της τρόικας και των διαπλεκόμενων συμφερόντων γιατί το μόνο που μπορούν να εγγυηθούν είναι η ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας. Για να γίνει αυτό χρειάζεται ανένδοτος πολιτικός αγώνας για να πέσει η κυβέρνηση των αντιδημοκρατικών πραξικοπημάτων και εκτροπών. Τη στιγμή που το μνημονιακό καθεστώς ευτελίζει και παρακάμπτει το κοινοβούλιο, τον αποφασιστικό ρόλο για την ανατροπή του δεν μπορεί παρά να τον έχει η μαζική λαϊκή ενεργοποίηση, ο παλλαϊκός συναγερμός και ξεσηκωμός.
Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δεν είναι μόνο οι χιλιάδες απολύσεις, δεν είναι μόνο ο νέος κύκλος φτωχοποίησης και εκτόξευσης της ανεργίας. Είναι η ίδια η σωτηρία της χώρας και της Δημοκρατίας. Αυτό είναι που κινητοποίησε αμέσως χτες δεκάδες χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα αλλά και ανάμεσα στους Έλληνες του εξωτερικού. Ο σημερινός αγώνας για πραγματική Δημοκρατία στην Ελλάδα συναντιέται με τους αγώνες των λαών για τη Δημοκρατία όλη την τελευταία περίοδο στη Μεσόγειο, τον ευρωπαϊκό Νότο, την Ευρώπη, τον Κόσμο.
Η μαζική απαίτηση για πραγματική Δημοκρατία, για να πάρει ο λαός το μέλλον στα δικά του χέρια ενάντια στις κλίκες της εκμετάλλευσης και της διαφθοράς είναι που θα ανοίξει νέους δρόμους για τη διέξοδο της χώρας και τη μεταπολίτευση του λαού. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, των μελών, των βουλευτών, των φίλων του σε όλη τη χώρα δεν μπορεί παρά να είναι αυτή την ώρα στην πρώτη γραμμή για να γίνει πράξη αυτή η απαίτηση, για να δοθεί ζωή σε ένα πολιτικό ρεύμα ανατροπής, αλλαγής και διεξόδου.

2013 06 11 ertΔελτίο Τύπου της ΚΟΕ - 11/6/2013

Η κυβέρνηση με ένα ωμό πραξικόπημα ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Με μια ακόμα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επιχειρεί όχι μόνο ένα καθοριστικό χτύπημα στην ενημέρωση και στους εργαζόμενους, αλλά ένα τελειωτικό χτύπημα στην ίδια τη δημοκρατία, με κυνισμό που παραπέμπει ευθέως σε άλλες εποχές. Η χυδαία επίθεση Κεδίκογλου εναντίον των εργαζομένων έδειξε ακόμα και στους πιο καλοπροαίρετους, ακόμα και στους πιο ανυποψίαστους, ποιο ρόλο έχουν αναλάβει και μέχρι πού μπορούν να φτάσουν κουρελιάζοντας τη δημοκρατία και το Σύνταγμα.
Ό,τι δημόσιο έχει απομείνει ξεπουλιέται ή κλείνει για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα ημετέρων, και εν προκειμένω των διαπλεκόμενων εργολάβων της ενημέρωσης και των troika news, που προωθούν συστηματικά τη χειραγώγηση και τρομοκράτηση του ελληνικού λαού. Το κράτος παραχωρεί τη θέση του στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα χωρίς δημόσιο πυλώνα ενημέρωσης κόντρα στη μονοφωνία, κόντρα στην υποκουλτούρα και τον ευτελισμό. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι περιουσία του λαού και έχει να υπηρετήσει συγκεκριμένους στόχους, οι οποίοι προφανώς χαλάνε τους σχεδιασμούς της εθελόδουλης κυβέρνησης.
Και μόνο η ενημέρωση του απόδημου ελληνισμού, και μόνο η ανάδειξη όλων των θεμάτων που δεν αποτελούν είδηση για τα ιδιωτικά κανάλια της διαπλοκής, και μόνο η παρουσία του δημόσιου σήματος σε κάθε ξεχασμένη γωνιά της χώρας, επιτάσσουν να ορθώσει ο λαός αποφασιστικά το ανάστημά του.
Με δεδομένη την αλληλεγγύη στους χιλιάδες εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο λαός μπορεί να αποτρέψει το νέο πραξικόπημα. Μπορεί με τη μαζική παρουσία του στους δρόμους να ανατρέψει την εθελόδουλη κυβέρνηση. Μπορεί «να ρίξει μαύρο στην τρόικα εσωτερικού» προστατεύοντας το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προστατεύοντας την ίδια τη δημοκρατία.

2013 03 26 kipros merkelΔελτίο Τύπου της ΚΟΕ, 26/3/2013
Η προδοτική στάση της τρόικας Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη μπροστά στο κυπριακό ΟΧΙ θα μείνει στην ιστορία της ελληνικής άρχουσας τάξης σαν ένας ακόμη ανεξίτηλος λεκές. Η ελληνική κυβέρνηση όφειλε να διευρύνει το ρήγμα που άνοιξε το κυπριακό ΟΧΙ στην πολιτική των Μνημονίων, αδράχνοντας την ευκαιρία για να αμφισβητήσει και το ελληνικό πρόγραμμα. Αυτή η επιλογή, η μόνη αλληλέγγυα στην Κύπρο και η μόνη που διασώζει την Ελλάδα, αυτή η επιλογή που θα μπορούσε να αλλάξει συνολικά την εξέλιξη των πραγμάτων στον ευρωπαϊκό Νότο, δεν έγινε. Δεν έγινε, επειδή έχουμε μια γερμανόδουλη κυβέρνηση. Κι έτσι η 25η Μαρτίου 2013 θα μείνει στην ιστορία σαν μέρα τιμωρίας του κυπριακού λαού, και μέρα ντροπής για τη Μνημονιακή διακυβέρνηση της Ελλάδας.
Η κυνική και εκβιαστική απόφαση της ευρωκρατίας, με την ένοχη συνέργεια των κυβερνήσεων Αναστασιάδη και Σαμαρά, ανοίγει το δρόμο σε ένα νέο «Αττίλα». Πιο εξωραϊσμένο και πιο εξευρωπαϊσμένο, αλλά και πιο ισοπεδωτικό. Ένα νέο «Αττίλα» αρματωμένο με τα σύγχρονα υπερ-όπλα της χρεοκρατίας και της «διακοπής της ρευστότητας», και με σαφή στόχο: να διαλύσει την κυπριακή οικονομία και να μετατρέψει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ευρω-προτεκτοράτο.
Πέρα όμως από το προχώρημα της αποικιοποίησης του Νότου, ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί σε μια ακόμη διάσταση: Η Κύπρος έγινε το πειραματόζωο ενός νέου Μερκελικού εργαλείου. Όπως ομολόγησε χθες ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, το κυπριακό μοντέλο είναι προς εξαγωγή. Πλέον οι καταθέσεις σε πανευρωπαϊκή κλίμακα κινδυνεύουν. Αυτό κάτι σημαίνει ιδιαίτερα για την Ελλάδα, στην οποία επίκειται το δεύτερο μέρος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Άραγε θα κληθεί ο λαός να πληρώσει –κι αυτό– το μάρμαρο;
Αν οι λαοί μας δεν επιβάλλουν μια μεγάλη αλλαγή, η οικονομική διάλυση και ο κοινωνικός Καιάδας θα συνοδευτούν από άμεση υποθήκευση της όποιας εθνικής κυριαρχίας έχει απομείνει, και από ευθεία απειλή ενάντια στην ίδια την εδαφική ακεραιότητα των χωρών μας. Όπως αποδεικνύεται, τα περί «ευρωπαϊκής ΑΟΖ» που ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα (και που αμέσως υιοθέτησε ο πειθήνιος κ. Σαμαράς) δεν ήταν παρά το προανάκρουσμα για την έναρξη μιας γενικευμένης ευρωπαϊκής και γερμανικής επέλασης στα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου.
Όμως ο κυπριακός λαός δεν πρόκειται να παραδοθεί στην Τρόικα, όσο και να του στερούν το δικαίωμα να εκφράσει τη θέση του. Ας μην χαίρεται ο κ. Σόιμπλε, που δήλωσε ότι «η νέα συμφωνία δεν χρειάζεται να επικυρωθεί από την Κυπριακή Βουλή». Στην πραγματικότητα δείχνει πόσο ο Μερκελισμός φοβάται τη Δημοκρατία!
Στην Ελλάδα, όσα κηρύγματα ραγιαδισμού κι αν κάνουν οι Μνημονιακές δυνάμεις και τα συστημικά ΜΜΕ, ότι τάχα τα ΟΧΙ είναι ανεύθυνα, όσο και να κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη σταθερή αντιμνημονιακή και πατριωτική στάση του, δεν πρόκειται να κάμψουν το φρόνημα του ελληνικού λαού. Έχουν επίγνωση ότι πλέον έχουν γίνει μισητοί από τον ελληνικό λαό. Χτες, για μια ακόμη φορά, απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας ακούστηκε η φωνή για κοινό αγώνα και αλληλεγγύη με την Κύπρο. Στη δε Αθήνα, για να γίνει η παρέλαση, αναγκάστηκαν να φράξουν με κάγκελα και κλούβες τη μισή πόλη. Έφτασαν να επιστρατεύσουν τον Ρεχάγκελ στο πλάι του γκαουλάιτερ Φούχτελ. Έχουν χάσει πλέον την αίσθηση του γελοίου. Τα ψωμιά τους είναι λίγα!

– Κάτω η Μερκελική ΕΕ
– Για μια άλλη Ελλάδα, για μια άλλη Κύπρο, σε μια άλλη Ευρώπη
– Κοινό μέτωπο των λαών ενάντια στην αποικιοποίηση του Νότου
– Εθνική Κυριαρχία, Πραγματική Δημοκρατία, Παραγωγική Ανασυγκρότηση

2013 03 24 lisaridisΔελτίο Τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Κοδέλα

Συνάντηση του επίτιμου πρόεδρου της ΕΔΕΚ και πρώην προέδρου της κυπριακής βουλής, Βάσου Λυσσαρίδη, και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βασίλη Χατζηλάμπρου και Δημήτρη Κοδέλα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου στην Αθήνα.
Στη συνάντηση ανταλλάχτηκαν απόψεις για τις εξελίξεις στην Κύπρο. Επισημάνθηκε από κοινού η μεγάλη σημασία του «ΟΧΙ» στο εκβιαστικό και καταστροφικό σχέδιο του Eurogroup που συνιστά συνειδητό χτύπημα στην κυπριακή Δημοκρατία και τον λαό με στόχο το γονάτισμα της Κύπρου και τον πολιτικό έλεγχο του νησιού και των πόρων του.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών συντονισμού και αλληλεγγύης σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και για ένα ευρύτερο μέτωπο αφύπνισης των λαών του ευρωπαϊκού Νότου απέναντι στην «χρηματοκρατία» και στην αποικιοποίηση.
Στο μεταξύ, μιλώντας στις 24 Μαρτίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βάσος Λυσσαρίδης δήλωσε ότι «ο ένας εκβιασμός διαδέχεται τον άλλο και έτσι θα ελέγχουν τη χώρα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές», κάνοντας λόγο για προσπάθεια δημιουργίας ενός «αποικιοκρατικού μορφώματος» και συμπληρώνοντας ότι ο κυπριακός λαός «θα πρέπει να πει "όχι" με όποιες συνέπειες, τις οποίες και θα αντιμετωπίσουμε».

2013 03 20 cyprus noΔελτίο Τύπου της ΚΟΕ, 20/3/2013

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας χαιρετίζει το ΟΧΙ Αξιοπρέπειας της Κύπρου απέναντι στη γερμανοκρατία και τη «διεθνή» των τοκογλύφων δανειστών, το Eurogroup και το ΔΝΤ. Το νέο κυπριακό ΟΧΙ, μετά από αυτό στο σχέδιο Ανάν, είναι μια περήφανη απάντηση απέναντι στα σχέδια για οικονομική καταρράκωση, προτεκτορατοποίηση και κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο μαρτυρικός κυπριακός λαός, που έχει χύσει αίμα για να κερδίσει την Ανεξαρτησία του, που γνωρίζει από εισβολή και κατοχή, ορθώνει για μία ακόμη φορά το ανάστημα του και στέλνει μήνυμα Αντίστασης, Αξιοπρέπειας και Ελπίδας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Είναι στην Κύπρο που για πρώτη φορά απορρίπτεται το εκβιαστικό δίλημμα «Μνημόνιο ή Χρεοκοπία», είναι στην Κύπρο που δέχεται ένα βαρύτατο πλήγμα η τάχα πανίσχυρη Μερκελική πολιτική και οι τάχα παντοδύναμες αγορές.
Ταυτόχρονα οι εξελίξεις αποτελούν στραπάτσο για την τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά. Όχι μόνο για την κατάπτυστη στάση που κράτησε στο Eurogroup δια του κ. Στουρνάρα. Όχι μόνο γιατί τσαλαπάτησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Αλλά κυρίως γιατί αποδεικνύεται περίτρανα ότι υπάρχει άλλος δρόμος, δρόμος άρνησης των Μνημονίων και ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, αντί της πειθήνιας και δουλοπρεπούς στάσης που κρατά η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στη Μέρκελ.
Είναι αναμενόμενο στο προσεχές διάστημα να κορυφωθεί η επιθετικότητα της Τρόικα και της Μέρκελ. Γι' αυτό η Αριστερά οφείλει να πάρει άμεσες πρωτοβουλίες συντονισμού όλων των προοδευτικών, αντισυστημικών και λαϊκών δυνάμεων στις χώρες του Νότου, με επίκεντρο την αλληλεγγύη και την εξάπλωση του κυπριακού ΟΧΙ.
Όμως, περισσότερο από ποτέ είναι σήμερα η ώρα της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης ανάμεσα στον ελληνικό και τον κυπριακό λαό. Είναι η ώρα να ανοίξει μια νέα εποχή συμπόρευσης. Για να «αντέξει» το Κυπριακό ΟΧΙ. Για να νικήσει η Κύπρος την Τρόικα και την Μέρκελ. Για να ανοίξει μια στέρεη προοπτική, χωρίς Μνημόνια αλλά με λαϊκή κυριαρχία, πραγματική δημοκρατία και κοινωνική προκοπή. Για μια άλλη Ελλάδα, για μια άλλη Κύπρο σε μια άλλη Ευρώπη.
Είναι η ώρα να αντλήσουμε δύναμη από το παράδειγμα του κυπριακού λαού. Όλοι οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου αλλά πρώτα και κύρια εμείς. Η Αριστερά οφείλει να συντονιστεί με το λαϊκό αίτημα για συμπόρευση Ελλάδας -Κύπρου, σε αντιμνημονιακή και ανορθωτική κατεύθυνση.
Οι παρελάσεις στις 25 Μάρτη μπορούν να στείλουν πολλαπλό μήνυμα: αλληλεγγύη στον κυπριακό λαό, αλλά και ανάταση του φρονήματος του ελληνικού λαού και ένταση του αγώνα για να απαλλαγούμε από τρόικες και μνημόνια.

2013 03 19 kiprosΔελτίο Τύπου της ΚΟΕ, 19/3/2013

1. Η ΚΟΕ καταγγέλλει τον κυνικό εκβιασμό της Γερμανικής Ε.Ε. απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό λαό. Ο Μερκελισμός δοκιμάζει στην Κύπρο μια αναβάθμιση των «εργαλείων» που μέχρι σήμερα έχει χρησιμοποιήσει, αποσκοπώντας τόσο στη διάλυση της οικονομικής υπόστασης της Κύπρου όσο και στον πολιτικό έλεγχο αυτού του εξαιρετικής γεωπολιτικής και γεωοικονομικής σημασίας τόπου.
2. Η ΚΟΕ καταδικάζει τη «Διεθνή» των ευρωπαίων τοκογλύφων δανειστών, το Eurogroup, που με τη μνημονιακή θηλιά επιχειρεί να στραγγαλίσει την κυπριακή ανεξαρτησία. Καταγγέλλει την εθελόδουλη και συνένοχη τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, που έχει το θράσος να δηλώνει ότι «συμπαραστέκεται στον αδελφό κυπριακό λαό» ενώ υπερψήφισε πειθήνια τις καταστροφικές αποφάσεις του Eurogroup. Όσο για τον κύριο Αναστασιάδη, που ορκιζόταν πως δεν υπάρχει θέμα «κουρέματος» των καταθέσεων ιδιωτών και λίγες μέρες μετά ακολούθησε το δρόμο υποταγής που πρώτος άνοιξε ο ομοϊδεάτης του Σαμαράς, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την εγκληματική πολιτική του.
3. Η ΚΟΕ διαδηλώνει την ολόψυχη αλληλεγγύη της στον αγώνα του κυπριακού λαού ενάντια στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους, που χρησιμοποιούν ως πολιορκητικό κριό το τραπεζικό πρόβλημα για να επιβάλουν την προτεκτορατοποίηση της Κύπρου, την οποία δεν πέτυχαν με το σχέδιο Ανάν. Οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ποτέ δεν συγχώρησαν το ιστορικό ΟΧΙ του κυπριακού λαού σ' αυτό το διχοτομικό και αποικιοκρατικό σχέδιο, και σήμερα επανέρχονται με εκδικητική μανία ενάντια στην κυπριακή εθνική κυριαρχία.
4. Ο δοκιμαζόμενος και ευρισκόμενος -και αυτός- μπροστά στο φάσμα της κοινωνικής και εθνικής διάλυσης λαός της Ελλάδας, σε πλήρη αντίθεση με τις Τρόικες εξωτερικού και εσωτερικού που τον κυβερνούν, στέκεται στο πλάι του κυπριακού λαού. Με αλληλεγγύη, με πόνο ψυχής, αλλά και με ελπίδα. Όταν, σε μια περιοχή-επίκεντρο της όξυνσης των ανταγωνισμών μεταξύ των ισχυρών, η Ελλάδα γίνεται αποικία χρέους υπό καταστροφή, και την ίδια στιγμή διακυβεύεται πλέον η ίδια η υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι ο ξεσηκωμός των λαών του ευρωπαϊκού Νότου και της Μεσογείου είναι κοινή ανάγκη και κοινή μοίρα.

  • Εθνική Κυριαρχία - όχι χρεοκρατία και γερμανοκρατία
  • Εδαφική Ακεραιότητα - όχι προτεκτορατοποίηση και διάλυση
  • Κοινωνική Σωτηρία - όχι διάσωση της τραπεζοκρατίας
  • Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης – όχι πεδίο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμου
  • Για μια άλλη Ευρώπη, των λαών και της Πραγματικής Δημοκρατίας

 

 

Όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα (Β.Σοφίας 2), σήμερα Τρίτη 19/3, στις 18:00.

 

Περισσότερα Άρθρα...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

αναζήτηση

Πανελλαδικό Σώμα 2017

Πανελλαδικό Σώμα 2017

εφημερίδα

Βρείτε μας στα Social Media

  • Facebook Page: 23080895907
  • Twitter: KOEgr
  • YouTube: koe2003

εκδόσεις