Το PFLP για τη σφαγή στη Γάζα

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις πράξεις των ΗΠΑ που για ακόμα μια φορά άσκησαν βέτο στον ΟΗΕ ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια να σταματήσει η βάρβαρη ισραηλινή επίθεση ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό της Γάζας.

Οι ΗΠΑ, όπως ήταν αναμενόμενο δρουν πλήρως σαν μια βάρβαρη, εγκληματική, αποικιοκρατική αυτοκρατορία, που κυβερνιέται από εγκληματίες πολέμου, από τον αμερικάνο πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ως τον πρεσβευτή στον ΟΗΕ Ζαλμάι Χαλιλζάντ. Δρουν ως επικεφαλείς του ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου και του εχθρού που σκοπεύει με τα όπλα του τον παλαιστινιακό λαό.

Περισσότερα...

Πηγές του PFLP επιβεβαίωσαν ότι τις πρώτες ώρες της χερσαίας εισβολής στη Γάζα, υπάρχει ήδη ένας αριθμός απωλειών στις γραμμές των ισραηλινών κατοχικών στρατιωτών, εξαιτίας των θαρραλέων μαχών που διεξάγουν οι δυνάμεις της αντίστασης.

Καθώς συνεχίζουν τη χερσαία εισβολή οι ισραηλινές δυνάμεις χτυπούν κατά κύριο λόγο γυναίκες και παιδιά. Γιατροί και ιατρικό προσωπικό στα παλαιστινιακά νοσοκομεία αναφέρουν ότι οι σοβαρά τραυματισμένοι και οι νεκροί που φτάνουν εκεί έχουν τραύματα από βόμβες διασποράς και άλλα ιδιαίτερα καταστροφικά όπλα που χρησιμοποιούνται κατά ανθρώπων, τα αποκαλούμενα κατά-προσωπικού όπλα. Επίσης τα χτυπήματα των κατακτητών σε πηγές καυσίμων προκαλούν μεγάλες πυρκαγιές που δηλητηριάζουν το λαό μας και προκαλούν περιβαλλοντική καταστροφή.

Περισσότερα...

Το PFLP σήμερα 3 Γενάρη, καλεί τον αραβικό λαό και τις προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, να κλιμακώσουν κάθε μορφή αντίστασης, ενάντια στους σιωνιστές και ιμπεριαλιστές εχθρούς.

Αναφέρεται στη μαζική ανταπόκριση του αραβικού λαού που βρίσκεται στους δρόμους σε όλη την αραβική πατρίδα και υποστηρίζει τις αδελφές και τους αδελφούς του στην πολιορκημένη Γάζα, και καλεί αυτή την αντίσταση να συνεχίσει και να κλιμακωθεί. Περαιτέρω, το Μέτωπο καλεί την λαϊκή και ένοπλη αντίσταση ενάντια στους κατακτητές και εισβολείς της πατρίδας μας να ενταθεί και να επεκταθεί, ώστε οι προσπάθειες του εχθρού να εντείνει τα εγκλήματά του στη Γάζα, να νοιώσουν την ανταπόδοση της αντίστασης και τα πυρά της οργής και της αποφασιστικότητας των λαών παντού.

Περισσότερα...

Οι κατοχικές δυνάμεις ξεκίνησαν χερσαία εισβολή στη Γάζα σήμερα 3 Γενάρη του 2009. Εισήλθαν στη Γάζα από αρκετές μεριές περίπου στις 9:00 μμ. Ταυτόχρονα συνεχίζουν και τους βομβαρδισμούς από αέρος και θαλάσσης, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας ακόμα περισσότερους ανθρώπους του λαού μας, ενώ οι χερσαίες δυνάμεις εμποδίζουν ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό να προσεγγίσουν τα θύματα. Όλα τα ισραηλινά (και κατασκευασμένα στις ΗΠΑ) όπλα χρησιμοποιούνται σ’ αυτή την εισβολή, συμπεριλαμβανομένων και βομβών μαζικής καταστροφής. Οι κατοχικές δυνάμεις έχουν βομβαρδίσει τα λίγα αποθέματα καυσίμων που είχαν απομείνει, από αυτά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας στη Γάζα, αφήνοντας χωρίς ηλεκτρικό το 85% της Γάζας, και δημιουργώντας πυκνά σύννεφα τοξικού καπνού.

Περισσότερα...

Την αντίστασή τους στα κτηνώδη εγκλήματα του κατακτητή διακηρύττουν οι ταξιαρχίες Abu Ali Mustafa (ΑΑΜΒ), ένοπλη πτέρυγα του PFLP, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν στις 30 Δεκέμβρη.

Στην δήλωση οι ταξιαρχίες επιβεβαιώνουν την θέση ότι οι μαχητές τους συνεχίζουν την αντίσταση, εκτοξεύοντας πυραύλους και ρουκέτες ενάντια στις πόλεις του κατακτητή, ενάντια σε στρατιωτικές βάσεις και συνοικισμούς εποίκων, και ότι είναι ικανές να συνεχίσουν τη δράση τους αυτή για πολύ καιρό, παρά τις τρομακτικές σφαγές που διαπράττονται ενάντια στο λαό μας στη Γάζα σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να διαλυθεί η παλαιστινιακή αντίσταση με επιθέσεις στις μάζες του λαού που παραμένουν ακλόνητες και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της αντίστασης.

Περισσότερα...

Το PFLP έχει καλέσει την Αιγυπτιακή κυβέρνηση να ανοίξει το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, άμεσα, χωρίς όρους και μόνιμα για να μπορούν να περάσουν άνθρωποι, αγαθά, ιατρικές προμήθειες, βοήθεια και τρόφιμα για το λαό μας. Δηλώνουμε πως το αιγυπτιακό καθεστώς είναι συνένοχο στο έγκλημα που συντελείται, καθώς λειτουργεί εκ μέρους του εχθρού με το να συμμετέχει σ’ αυτή τη βάρβαρη πολιορκία παρά την αντίθετη θέληση του Αιγυπτιακού λαού, των αραβικών λαών και όλων των λαών του κόσμου.

Η συμμετοχή και η συνενοχή της Αιγυπτιακής κυβέρνησης δεν άρχισε τις τελευταίες τέσσερις μέρες των ισραηλινών σφαγών και επιθέσεων ενάντια στο λαό μας, αλλά συνεχίζεται από το 2007. Η στάση της αιγυπτιακής κυβέρνησης είναι αντίθετες σε όλες τις αρχές του ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της βασικής ανθρωπιστικής αλληλεγγύης και βοηθά ευθέως τον ισραηλινό κατακτητή να σκορπά το θάνατο και την καταστροφή στο λαό μας καθώς τον απομονώνει σε μια ανοιχτή φυλακή.

Περισσότερα...

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης κάλεσε στις 30 Δεκέμβρη σε άμεσο και μόνιμο τερματισμό των αποκαλούμενων «διαπραγματεύσεων» με τον εχθρό, μια για πάντα.

Προειδοποίησε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Abu Mazen να σταματήσει να παρέχει κάλυψη στον εχθρό και τις επιθέσεις του ενάντια στο λαό μας μέσω των αποκαλούμενων «διαπραγματεύσεων» με το Ισραήλ, και δήλωσε πως αυτές οι διαπραγματεύσεις αποτελούν παρωδία που πρέπει αμέσως να τερματιστεί.

Στην δήλωσή του το PFLP προειδοποιεί τον Abu Mazen και την κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα για τον καταστροφικό και επικίνδυνο χαρακτήρα αυτών των «διαπραγματεύσεων» εις βάρος του λαού μας και της υπόθεσής μας και τονίζει πως το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν ψευδαισθήσεις και ψεύτικες υποσχέσεις στο λαό μας.

Περισσότερα...

Εδώ και τέσσερις μέρες, μια ισραηλινή σφαγή συνεχίζεται ενάντια στο λαό μας στην Γάζα, μπροστά στα μάτια και κάτω από τη σιωπή και τη συνεργασία των διεθνών αρχών. Ο λαός μας δέχεται τους βομβαρδισμούς των σιωνιστών κατακτητών, τους πυραύλους και τα πολεμικά αεροπλάνα που χτυπούν τις πόλεις μας, τις κωμοπόλεις, τα χωριά και τα προσφυγικά στρατόπεδα. Η Γάζα ζει κάτω από ολοκληρωτική πολιορκία από θάλασσα, στεριά και αέρα. Οι ισραηλινοί εχθροί έχουν βομβαρδίσει τα πανεπιστήμια μας, τα υπουργεία τα δημόσια κτίρια, κοινωνικά κέντρα ακόμα και κτίρια των υπηρεσιών ασφαλείας. Τα τούνελ που μας παρείχαν τα μόνα μέσα συντήρησης από τον έξω κόσμο, σφραγίστηκαν και μαζί τους έκλεισε η τελευταία οδός διαφυγής από την ανοιχτή φυλακή στην οποία έχει μετατραπεί η Γάζα από τους κατακτητές.

Περισσότερα...

Περισσότεροι από 156 είναι οι νεκροί στη Γάζα και εκατοντάδες οι τραυματίες σε μια σειρά σφαγών και εγκλημάτων που διαπράττουν οι σιωνιστές κατακτητές ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό στη Γάζα, σήμερα 27 Δεκέμβρη. Από τις 11:30 το πρωί ως το μεσημέρι οι κατακτητές εκτόξευσαν δεκάδες βλήματα από ελικόπτερα Απάτσι και αεροπλάνα F-16 εναντίον δεκάδων κυβερνητικών κτιρίων της Γάζας που βρίσκονται στη μέση πυκνοκατοικημένων γειτονιών, τη στιγμή που δάσκαλοι και μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία.

Διαδηλώσεις ξέσπασαν σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη και τον Αραβικό κόσμο ενάντια στην εγκληματική βαρβαρότητα και τη φύση αυτών των μαζικών εγκλημάτων.

Περισσότερα...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

αναζήτηση

Πανελλαδικό Σώμα 2017

Πανελλαδικό Σώμα 2017

εφημερίδα

Βρείτε μας στα Social Media

  • Facebook Page: 23080895907
  • Twitter: KOEgr
  • YouTube: koe2003

εκδόσεις