Το PFLP για τη σφαγή στη Γάζα

Αγαπητοί/ες Έλληνες/ίδες σύντροφοι/ισες μας

Κάνουμε την ακόλουθη έκκληση στο ελληνικό και διεθνές κίνημα. Θέλουμε να ζητήσουμε τη γνώμη σας για αυτό το κάλεσμα, να δουλέψουμε από κοινού για να δημοσιοποιήσουμε αυτή την προσπάθεια αποστολής όπλων από την Ελλάδα και να σταματήσουμε την αποστολή. Θεωρείτε ότι αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί, ή έστω να προκαλέσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης; Νομίζετε ότι τα εργατικά συνδικάτα και κυρίως οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, θα συμμετέχουν; Σας παρακαλούμε να μας ενημερώνεται για κάθε δράση ή επιπλέον πληροφορία που μπορεί να ανακαλύψετε, συμπεριλαμβάνοντας πιθανή εμπλοκή εταιριών ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια.

Περισσότερα...

Οι Ταξιαρχίες Abu Ali Mustafa, ένοπλη πτέρυγα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, δήλωσαν στις 9 του Γενάρη, ότι ποτέ δεν θα δεχτούν τίποτα λιγότερο από τον πλήρη τερματισμό της κατοχής της Παλαιστινιακής γης και του Παλαιστινιακού λαού. Τόνισαν πως η αντίσταση θα συνεχίζεται όσο συνεχίζεται η Κατοχή και πως απορρίπτουν οποιαδήποτε –αποκαλούμενη– απόφαση ή διεθνή πρωτοβουλία που δεν τερματίζει τον αποκλεισμό και δεν ανοίγει τα συνοριακά περάσματα, συμπεριλαμβανομένου και του περάσματος της Ράφα.

Περισσότερα...

Το Λαϊκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) δήλωσε στις 9 του Γενάρη πως το ψήφισμα 1860 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ της 8ης Γενάρη, δεν προστατεύει τα θεμελιώδη δικαιώματα των Παλαιστινίων, δεν καταδικάζει τις σφαγές που διαπράττονται ενάντια στο λαό και επιτρέπει στο Ισραήλ να συνεχίσει την επίθεση και τον αποκλεισμό.

Ο σύντροφος Δρ. Maher al-Taher, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του PFLP και επικεφαλής του κλάδου του που βρίσκεται στην εξορία, υπογράμμισε πως το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας αποτελεί αποτέλεσμα της δύναμης και της σταθερότητας του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα που πιέζει τους διεθνείς θεσμούς να κινηθούν. Παρόλα αυτά τόνισε πως οι ΗΠΑ προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις παράλληλα με τον στρατηγικό τους εταίρο, το Ισραήλ, να πετύχουν πολιτικά αυτό που το Ισραήλ αποτυγχάνει να πετύχει με τις δολοφονίες και την καταστροφή.

Περισσότερα...

Ο σύντροφος Δρ. Maher al-Taher, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) και επικεφαλής του κλάδου του Μετώπου που βρίσκεται στην εξορία, ανακοίνωσε στις 8 του Γενάρη, πως το PFLP και άλλες παρατάξεις της παλαιστινιακής αντίστασης συμμετείχαν σε συνάντηση με τον Ali Larijani, επικεφαλής του Ιρανικού Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου. Στην συνάντηση το Ιράν χαιρέτησε τον παλαιστινιακό λαό και δεσμεύτηκε να σταθεί στο πλευρό του και στο πλευρό του σκοπού του.

Περισσότερα...

Στις 7 Γενάρη, διαπράχθηκε ακόμα μια βάρβαρη σφαγή ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό στην Γάζα, στο διευθυνόμενο από τον ΟΗΕ σχολείο Al-Fakhoura, στο προσφυγικό στρατόπεδο της Jabalya, που λειτουργούσε ως καταφύγιο για εκατοντάδες παλαιστίνιους που εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους. 43 νεκροί και περισσότεροι από 55 τραυματίες είναι ο απολογισμός του βομβαρδισμού του σχολείου.

Περισσότερα...

Το Λαiκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, χαιρετίζει τον Ούγκο Τσάβες, πρόεδρο της Βενεζουέλας και το λαό της χώρας, για την απέλαση από τη χώρα του ισραηλινού πρέσβη, Shlomo Cohen, και έξι ακόμα υπαλλήλων της πρεσβείας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό και διαμαρτυρίας για την ισραηλινή σφαγή στη Γάζα.

Η ενέργεια αυτή της Βενεζουέλας στις 6 Γενάρη, υιοθετώντας μια σημαντική στάση απομόνωσης και αποκάλυψης των εγκλημάτων του ισραηλινού καθεστώτος ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Ο πρόεδρος Τσάβες ανακοίνωσε στην τηλεόραση της χώρας ότι ο πρόεδρος του Ισραήλ πρέπει να προσαχθεί σε ένα διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και κατήγγειλε τη διεθνή σιωπή για την επίθεση στον Παλαιστινιακό λαό. Κατήγγειλε επίσης τις ισραηλινές σφαγές και αποκάλεσε τον στρατό κατοχής «δειλούς».

Περισσότερα...

Στις 5 Γενάρη 2009, ο φυλακισμένος Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), σύντροφος Ahmad Sa'adat, από το κελί της φυλακής, ζήτησε η Γάζα να μετατραπεί σε νεκροταφείο για τους κατακτητές και κάλεσε την παλαιστινιακή αντίσταση να ενωθεί και να χτυπήσει την Κατοχή όπου μπορεί προκειμένου να συντρίψει τον εχθρό.

Στο κάλεσμά του που μεταδόθηκε πλατιά από τα αραβικά ΜΜΕ, ζήτησε από την Παλαιστινιακή Αρχή στη Δυτική Όχθη να απελευθερώσει άμεσα τους πολιτικούς κρατούμενους και τον πρόεδρο της Μαχμούντ Αμπάς, να ξεκαθαρίσει αν στέκεται στο πλευρό της αντίστασης, ή στο πλευρό του εχθρού.

Περισσότερα...

Ο σύντροφος Abu Jamal, εκπρόσωπος τύπου των ταξιαρχιών Abu Ali Mustafa (AAMB), ένοπλης πτέρυγας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, δήλωσε στις 4 Γενάρη, ότι οι δυνάμεις του PFLP στη Λωρίδα της Γάζας, παίρνουν μέρος στην αδιάκοπη και σκληρή μάχη αντιμετώπισης (του εχθρού) στα ανατολικά σύνορα της πατρίδας.

Ανέφερε πως ειδικές μονάδες των Ταξιαρχιών κατάφεραν να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις ενάντια στους στρατιώτες του στρατού κατοχής και σχεδιάζουν να παρασύρον τον εχθρό σε συγκεκριμένες περιοχές, προκειμένου να απαγάγουν και να συλλάβουν στρατιώτες του. Δήλωσε επίσης πως οι Ταξιαρχίες κατάφεραν να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν έναν σιωνιστή στρατιώτη στην περιοχή Erez.

Περισσότερα...

Στις 4 Γενάρη, ο εχθρός βομβάρδισε δύο σπίτια σε μια προσπάθεια να δολοφονήσει τον σύντροφο Jamil Mizher, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Η δολοφονική αυτή επίθεση εντάσσεται στην εκστρατεία δολοφονιών και βομβαρδισμών ενάντια στους ηγέτες της παλαιστινιακής αντίστασης που έχει εξαπολύσει ο εχθρός.

Τα σπίτια ήταν άδεια και η οικογένεια του συντρόφου είναι ασφαλής. Το Λαϊκό Μέτωπο θεωρεί αυτό το νέο ισραηλινό έγκλημα πολέμου, ως προσπάθεια να χτυπηθούν οι ηγέτες του, και δηλώνει πως τέτοιες φρικαλεότητες το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύουν το Μέτωπο και την αφοσίωση της ηγεσίας του στην ένοπλη αντίσταση και την αντεκδίκηση. Αεροπορικές επιθέσεις και βομβαρδισμοί σημειώθηκαν επίσης και εναντίον γραφείων του Λαϊκού Μετώπου.

Περισσότερα...

Οι βομβαρδισμοί με στόχο την ερήμωση της Λωρίδας της Γάζα, η μαζική στρατιωτική εισβολή, και οι επιθέσεις ενάντια σε γυναίκες και παιδιά από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, συνεχίζονται για δέκατη μέρα, σήμερα 5 Γενάρη.

Ο ισραηλινός στρατός συνέχισε να χτυπά σπίτια, σκοτώνοντας μέσα στη νύχτα, μια ολόκληρη οικογένεια (γονείς και 5 παιδιά) την ώρα που κοιμόντουσαν. 70 μάρτυρες έπεσαν τις τελευταίες 48 ώρες της χερσαίας εισβολής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την αρχή της επίθεσης ενάντια στο λαό της Γάζας, σε 509 και των τραυματιών σε 2450.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

αναζήτηση

Πανελλαδικό Σώμα 2017

Πανελλαδικό Σώμα 2017

εφημερίδα

Βρείτε μας στα Social Media

  • Facebook Page: 23080895907
  • Twitter: KOEgr
  • YouTube: koe2003

εκδόσεις