Στις 7 Γενάρη, διαπράχθηκε ακόμα μια βάρβαρη σφαγή ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό στην Γάζα, στο διευθυνόμενο από τον ΟΗΕ σχολείο Al-Fakhoura, στο προσφυγικό στρατόπεδο της Jabalya, που λειτουργούσε ως καταφύγιο για εκατοντάδες παλαιστίνιους που εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους. 43 νεκροί και περισσότεροι από 55 τραυματίες είναι ο απολογισμός του βομβαρδισμού του σχολείου.

Την σφαγή αυτή ακολούθησαν συνεχείς φρικαλεότητες εις βάρος του λαού μας, ανάμεσά τους και ο βομβαρδισμός την ίδια μέρα, δύο ακόμα διευθυνόμενων από τον ΟΗΕ σχολείων που λειτουργούσαν ως καταφύγια. Ο ΟΗΕ με αναφορά του στις 9 Γενάρη, επιβεβαίωσε ότι κατοχικοί στρατιώτες συγκέντρωσαν 110 Παλαιστίνιους σε ένα μόνο σπίτι στην Al Zaytoun και τους προειδοποίησαν να μείνουν μέσα. Λιγότερο από 24 ώρες μετά, βομβάρδισαν το σπίτι σκοτώνοντας 30 άτομα. Εμποδίστηκε η πρόσβαση ασθενοφόρων στην περιοχή και οι επιζώντες περπάτησαν 2 χιλιόμετρα ως τον δρόμο όπου τους βοήθησαν επιβατικά οχήματα. Τρία ακόμα παιδιά πέθαναν με την άφιξή τους στο νοσοκομείο. 

Κονβόι βοήθειας του ΟΗΕ και υγειονομικό προσωπικό συνέχισαν να χτυπιούνται από τις σφαγές του κατακτητή. Οι ηγέτες του κατοχικού κράτους δηλώνουν περήφανοι τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττουν και επιμένουν στην πρόθεσή τους να τα συνεχίσουν. Δηλώνουν αποφασισμένοι να εξολοθρεύσουν την Παλαιστινιακή αντίσταση με εγκλήματα πολέμου και σφαγές. Στις 9 Γενάρη απέρριψαν όλες τις εκκλήσεις να σταματήσουν τα εγκλήματα που διαπράττουν που ως τώρα έχουν κοστίσει τη ζωή σε 801 Παλαιστίνιους και έχουν τραυματίσει περισσότερους από 3500.

Εντούτοις, τα σχέδιά τους να σκοτώσουν την αντίσταση έχουν θλιβερά αποτύχει, δηλώνει το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Η αντίσταση συνεχίζει να μάχεται και να υπερασπίζει τον λαό της Παλαιστίνης ενάντια σ’ έναν εγκληματία εχθρό που το μόνο που αποδεικνύει ξανά και ξανά στους λαούς όλου του κόσμου, είναι πως δεν θα διστάσει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να νικήσει σ’ αυτόν τον γενοκτονικό πόλεμο ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Θα συνεχίσουν όμως να αποτυγχάνουν στις προσπάθειές τους να καταστρέψουν τον Παλαιστινιακό λαό και το σκοπό του.

Προς τη νίκη!

Μετάφραση της ανακοίνωσης από την ιστοσελίδα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:
http://www.pflp.ps/english/?q=video-israeli-massacre-un-school-kills-43-cannot-k

Το παρακάτω βίντεο από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera περιγράφει τη σφαγή στο σχολείο του ΟΗΕ στην Jabalya.

αναζήτηση

Πανελλαδικό Σώμα 2017

Πανελλαδικό Σώμα 2017

εφημερίδα

Βρείτε μας στα Social Media

  • Facebook Page: 23080895907
  • Twitter: KOEgr
  • YouTube: koe2003

εκδόσεις